Last news in Fakti

9 Август, 2017 02:45 1 422 10

Саакашвили предизвика конфликта в Южна Осетия

  • михаил саакашвили-
  • южна осетия-
  • нино бурджанадзе

Това обяви бившият председател на грузинското народно събрание Нино Бурджанадзе

Саакашвили предизвика конфликта в Южна Осетия - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият председател на грузинския парламент Нино Бурджандзе заяви, че конфликтът в Южна Осетия е бил предизвикан от бившия президент Михаил Саакашвили, съобщи РИА Новости.

През 2008 г. Саакашвили беше президент на Грузия. Впоследствие избяга в Украйна, където беше губернатор на Одеса.

„Войната беше започната от Саакашвили. Първи той носи отговорност за трагичните събития в онзи период“, заяви Бурджанадзе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    23 3 Отговор
    Е то това се знае от цял свят. САЩ го насъскаха тоя глупак ,та да видят дали Русия ще има смелост за военни действия. Резултата е ясен-три дни и всичко приключи,а американските инструктори ги прибраха в чували. То заради тази война-грузинците щяха да го раскъсат тоя тулуп-та и той бягаше като нас..ан и си ядеше вратовръзките.

    Коментиран от #7

  • 2 Kcaniba

    19 4 Отговор
    Грузия, Укри, всички тези "свободни" люде, са управлявани от амерски лакеи!!!
    Важното е по тиви и останалата масмедия да се каже, че Русия е виновна, че това е руска агресия!!!
  • 3 Очо

    14 5 Отговор
    Тоя идиот наистина направи огромна грешка тогава.Затова и грузинците искат да го линчуват.Защото Сакашвили ги изправи срещу Русия ,само за да угоди на американците. А грузинците винаги са били с руснаците като братя.Затова и самият народ го подгони и сега идиота не може да се върне в Грузия,защото веднага ще го обесят на площада.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    5 14 Отговор

    До коментар #3 от "Очо":

    Ами то и ние,че и цяла Източна Европа бяхме "като братя" с руснаците цели 45г.А какво крепко братство се заражда като си с опрян на челото пистолет!:)

    Коментиран от #6

  • 5 no name no face no number

    13 4 Отговор
    Тази пешка, беше същият като Миша, само, че този път ходът беше отчайващ за Сащ. Потрошиха им хамитата. на тия ПОДЛЕЦИ.
  • 6 на коня под опашката

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ти пък виждал ли си пистолет откъм дулото!
  • 7 Барчо

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    Трябва да си вземат бележка да не повтарят тази грешка. Щото грешката я плаща народа, а въпросния Саакашвили си е прибрал тлъста сума за предателството. И къде да отиде след простотията? Ми естествено при украинците и то на бял кон. Явно американците са го издействали и мястото му в управлението на Украйна. До къде стигна света. Да си назначаваш вносни предатели, като си имаш и без това достатъчно свои.
  • 8 Sergiy

    2 8 Отговор
    Южна Осетия и Абхазия-са територия на Грузия. Това е факт.
    Както и десетки "респулики" в московия. Една от тях-Чечня, която путьо заля в кръв, когато те поискаха свобода. (Над 200 000 убити от малко над 1 000 000 населени), всеки пети. Така че, путьо убива 1/5 от Чечня, за да тя остане в московия-факт.
  • 9 Све

    6 1 Отговор
    Саакашвили , изучен и обучен в САЩ го пращат пресен да вкара Грузия във война….
    След мейдана го издрусаха на Украйна…
    Няма да се учудя, ако ни го изтресат после нас
    Той е като л..но, което се лепи навсякъде
    И смърди
  • 10 ели

    3 1 Отговор
    От 2004 след като беше свален от власт Шиварнадзе до 2008 ма година Америка за обучението на грузинската армия 150 мил. Израел 120 мил и Турция около 80 мил.долара а военните инструктори бяха турски и от Израел .Когато Грузия нападна Южна Осетия цялата Западна преса попадна в истерия (спомнете как всички ветсници пишеха едно и също) обаче когато влезе 56 руска армия и за броени часове прунудиха грузинската армия на примирие това не очакваха и започнаха по внимателно да се държат не от уважение а от страх 4 години да подготвиш армия ( най -добрите западни и американски военни специалисти ) и за броени часове да бъде разбита.Тава бе добър урок за Запада .Защото за съжеление Запада уважава военната сила а не дипломацията.