Last news in Fakti

8 Август, 2017 21:11 6 499 40

Да се спре вносът на Coca Cola и Mars в Русия

  • санкции-
  • русия-
  • сащ
Да се спре вносът на Coca Cola и Mars в Русия - 1
Снимка: Shuttertock

Лидерът на партията „Справедлива Русия” Сергей Миронов предложи да бъде даден мощен отговор на новите антируски санкции въведени от САЩ като се изнесат руските валутни резерви от държавните американски облигации, да се въведат реципрочни санкции срещу Coca Cola, Mars, Procter & Gamble, както и вноса на алкохола от страни, участващи в антируските санкции.

„На война като на война! А в случая с Русия всеки агресор трябва да знае, че колкото по-силно бие, толкова по-силен отговор ще получи. Как трябва да отговорим? Първо трябва бъдат изнесени руските валутни резерви от държавните американски облигации”, казва Миронов. Според него няма никаква логика над четвърт от държавния резерв на Русия да бъде държан в американски държавни облигации. „Това е чисто политическо решение, което е напълно неадекватно на съвременната реалност. Става дума не толкова да отговорим на санкциите, а да спасим парите си”, допълва руският депутат.

Второто предложение е да бъдат разширени възможностите на местните производители да пласират стоката си на вътрешния пазар. „Щандовете на нашите магазини са пълни с презокеански марки. За какво са ни стоки на корпорации като Pepsico, Cola-Cola, Mars? Родните производители на безалкохолни напитки, млечни продукти, закуски и сладкарски изделия с удоволствие ще изпълнят родните рафтове със своята качествена продукция” е мнението на Миронов. Той е сигурен, че „руските предприятия лесно ще се справят с потребителското търсене, ако се забрани вносът например на козметика и битова химия като Procter & Gamble, Johnson & Johnson”.

Също така Миронов е на мнение, че руснакът трябва да се откаже от алкохолът, който се произвежда в страни, участващи в антируските санкции. „Спиртните напитки са продукция подобна на тази като сиренето или ябълките. Защо за тях няма подобни санкции?”, пита той.

Всички държавни учреждения и предприятия трябва да преминат от Microsoft на Linux с открити програмни кодове. „Това преструктуриране, разбира се, ще изисква значителен финансов ресурс, но това е неотложна задача и колкото по-рано пристъпим към нейната реализация, толкова по-добре”, казва Миронов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    61 113 Отговор
    Колко повече се изказват русите, толкова повече за смях стават,ха ха ха империята на злото е на колене,жалки , много жалки....

    Коментиран от #29

  • 2 Било

    54 27 Отговор
    И айде в времето на Иван Грозни
  • 3 кроко

    48 48 Отговор
    Представям си колко руснака, които се трудят за стабилна заплата в 15-те завода на Кока-Кола в Русия, го псуват сега този жалък популист, Миронов ! Нали преди време такива лумпени, като този Миронов, се канеха да гонят Макдонълс от Русия ! Защо не ги изгониха ! Питам аз и отговор не чакам.
  • 4 Захарченко

    37 15 Отговор
    Ама как бе - импортозамещение до дупка :)))
    Само що пак тоз империалистически Linux.... що там делать РОСНАНО.... петухи из навоза :))))
    Добре, че "фанфуриките" са родни - российски, само Владимир Владимирович дано се смили, та ги пусне пак на свободна продажба :)))
  • 5 onq s konq

    40 38 Отговор
    Ама ЗАЩО ДО СЕГА РУСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ "С УДОВОЛСТВИЕ НЕ СА ЗАПЪЛНИЛИ МЕСНИТЕ ЩАНДОВЕ С ПРОДУКЦИЯТА" СИ?А и от АЛКОХОЛА /ВНОС/ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖЕ РУСНАКА?!И от КОЗМЕТИКАТА...Ами те мужиците и сега усилено бойкотират западния алкохол с одолина,а това е около 90% от населението,но ...как ще реагират "по-богатичките"?Всъщност ако се предприемат подобни мерки,просто цените на черния пазар ще скочат драстично и Путин отлично го знае.И да е ясно на русофилската сган дето се изцепва без задръжки тук,че в скъпите световни курорти се чувала много руска реч/че и по нашето Черноморие/:ТОВА НЕ СА РУСНАЦИ,ТОВА СА 5-6те % КРЪВОПИЙЦИ НА РУСКИЯ НАРОД,които пръскат със широка ръка пари,които обаче все пак си ги знаят колко са .Щото има и 1-2% ,които изобщо не си ги знаят,нито пък някой със сигурност знае къде по света се подвизават.

    Коментиран от #13

  • 6 Ghost

    41 29 Отговор
    ".... да бъдат изнесени руските валутни резерви от държавните американски облигации ... да спасим парите си"
    А като ги изнесете, можете да ги инвестирате във Венецуелски ... или на Северна Корея !

    Тогава гарантирано ще спасите парите си! :)
  • 7 Лост

    34 26 Отговор
    Да купуваш държавни облигации на САЩ, ми се струва чиста проба мазохизъм!
  • 8 Пазарен Либерализатор

    32 25 Отговор
    Само квас и черный хлеб в магазините!
  • 9 Лост

    47 19 Отговор
    Бабите Ви само кока-кола пиеха, на Макдоналдс се хранеха, с Микрософт работеха и продукти на Джонсън с използваха!

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Полиграф Полиграфович Шариков

    24 22 Отговор
    Пхааа ха ха ха

    Спрете им матрьошките и балалайките -долара ще падне веднага
  • 11 Диди

    22 28 Отговор

    До коментар #9 от "Лост":

    Е ,ти искаш да се върнеш в бабиното време.Ето сам го пишеш,че тогава и това не са имали,а защо Запада е винаги лошия за вас? Защото живеят в напреднал свят,а не в оскъдния свят на бабино време.

    Коментиран от #12, #15, #32, #34

  • 12 За Миронов

    30 23 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    До Ghost,
    Могат и да ги влагат в проекти в собствената си държава, вместо да ги държат в американски облигации например! Някой от идеите на Миронов изобщо не са лоши и няма да е зле да ги обсъдят на най-високо ниво, особено пък при условие, че запада продължава с антируската си политика!
  • 13 Русофил

    27 25 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Явно загубата на войната в Сирия не се отразяве добре на всичките две мозъчни гънки на прозападните идиотчета тук.
    Тия дето са тук изобщо не са такива кръвопийчета като "масовият български бизнесмен" - няма пари за заплати за сужителите, но цялото домочадие с Х5 на изплащане. Там големите бизнесмени изобщо не се и замислят за почивка в България. Виж първо каква икономика има Русия, САЩ. Природни ресурси. Щото на САЩ са саво в Българи, Украйна. Чух, че и във Венецуела имало американски полезни изкопаеми, арабският свят. Това няма да е вечно. Вече САЩ не са доминираща сила, а живота там в интрес на истината става все по-труден.
  • 14 Све

    25 9 Отговор
    Няма американско правителство, което да преживее ембарго на КокаКола, Марс……
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Полиграф Полиграфович Шариков

    16 0 Отговор
    В тоя сайт нищо не пише за Тръмп -казал за Северна Корея ,че ако продължава така ще ги засипе с огън,жупел и ярост невиждани досега.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хахаха

    1 5 Отговор
    Вие сърце ❤ не носите ли ?
    Хахаха
  • 22 Диди

    6 21 Отговор

    До коментар #18 от "Полиграф Полиграфович Шариков":

    Предадоха това изказване на Трамп по немската телевизия.Ким Чен Ун казъл,че щял да изстреля ракета към американската територия на остров Гуан във Пацифика,където има американски бази.Япония е съобщила,че Ким имал напредък в създаването на атомна бомба. Тоя ненормалник трябва да бъде спрян,иначе ще унищожи милиони хора.

    Коментиран от #24, #26

  • 23 куку руку ку

    21 7 Отговор
    Ако спрат кока-колата само ще спечелят руснаците. Това е доказано вредна напитка водеща до зависимост, действаща на нервната система и вредяща на черният дроб.
  • 24 гост

    17 7 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    А не мислиш ли, че по правилно би било:
    " Трябва да бъде спрян, защото нарушава комфорта на тези, които унищожават милиони хора и разсипват държави"
    Явно НЕ! И защо някои изобщо да те чете и да взима под внимание жалките ти мисловни напъни защитаващи пропагандата и удобно пропускаши фактите?
    А какво ти бе мнението за бомбите с убеден уран в рамките на Европа? Нека позная: НИКАКВО.... " Хайде, бягай у лево" хахаха
  • 25 no name no face no number

    15 6 Отговор
    Тия боклуци трябва цял свят да ги забрани, егати и отровите особено колата става единствено за разтворител на ръжда.
  • 26 Полиграф Полиграфиевич Шариков

    8 8 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Ще бъде спрян . Той май не си дава сметка ,че си играе с огъня .Но накрая не само той ще се опари ,а и цялата му страна ще бъде изпепелена . Дали е нормален се питам ?
  • 27 от село

    13 0 Отговор
    Ъм чи кво! Язи газирано не пием, сладко не ядем оти са вредни! Гащите си ги пера на тепавицата сАс сЪпуна на баба.
  • 28 шшш

    10 3 Отговор
    Пука ми за санкции, повече нас трябва да интересува примерно въпрос за визи със САЩ..да питаме например защо нашите приятели зад океана третират ни като талибани, след като сме в НАТО и в ЕВРОСЪЮЗ .И така вече 30г.след началото на унищожителен преход за България сме в задънена улица..А приятели ни Меркел и др. мълчат...Като виждат какви подмазвачи управляващите имаме казват-лесни са ,като магистралки...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ivan

    9 1 Отговор
    Еми само добро ще си направят и без това американските продукти са пълни с химия, подсладители и ГМО.
  • 32 mediator37

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Важно е също как са забогатели. Когато Леополд ІІ е рязал ръцете на конгоанските си роби, а Английската кралица е разстрелвала индийските си роби вързани за дулата на оръдия, това време не те интересува. И геноцидното прочистване на Северна Америка от индианските племена с хуманитарна "помощ" -одеяла заразени с шарка също не те интересува. Викаш- Да живее богатия и силния! Справедливостта м..ната й.
  • 33 ХАСАН

    3 2 Отговор
    Диди,аз лично макар че не е човешко се радвам на конфликта на Германия с Русия,Сащ с Корея...най накрая тия бели и жълти расисити ще се хванат гуша за гуша и ще оставят на спокойствие бедния бедуин в пустинята
  • 34 weiss

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Диди, за себе си отговори,честно- колко килограма си? Виж някой стар филм, "С деца на море" например, как изглеждат хората на плажа, и хвърли един поглед какъв анимал планет е сега..ДА се откажеш от Кока кола, изкуствена храна и обездвижен начин на живот си е супер, макар че не за това е статията. Бъркаш високото със зеленото,ако за теб това е прогреса...
  • 35 стоян георгиев

    3 7 Отговор
    да се отказват!!!!ама тва е като новогодишните пожелания.ако се забрани ще има контрабанда и ще бъде още по-желано.тоя филм руснаците са го гледали много пъти и не се научиха че няма как да замениш нещо с нищо.що се отнася до облигациите ,тва е наи-лесното,могат да ги продадат веднага ,но после в кво ще си вложат парите ,дето хем да е сигурно хем да им носи доход????абе руска работа...много приказки ама празни!
  • 36 Adam

    13 2 Отговор
    Крайно време е да се забранят американскиет продукти и в европа и другаде по света за да могат лудите говеда да си седнат на задника трябва да се ударят където боли! ТО и без това продуктите им повечето са супер вредни и надценени:)
  • 37 diki

    3 8 Отговор
    Имаше една такава държава(и сега я има ) - комунистическа Албания - лидера и Енвер Ходжа правеше точно това - никакъв внос , всичко ще произвеждаме сами - и в резултат освен с вицове с друго не бяха известни. Но най е интересно за алкохола - все едно някой да ме убеждава да пия водка "савой" или " флирт" вместо 'финландия" или "смирноф" - ха ха ха !

    Коментиран от #38

  • 38 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "diki":

    Дики, не може да сравняваш една Албания с Русия. Все едно да сравняваш възможностите на слон и плъх. Бил съм в Албания по онова време и то не беше нито комунизъм, нито социализъм. Това си беше държава - лагер. Ако искаш да отидеш в съседното село, което е на 5 км си подаваш молба в която описваш причината за посещението. А щом има молба, то нали се сещаш, че не е задължително парафа да е с "ДА". Собствени или частни автомобили нямаше, а и държавните не бяха толкова много. Изнасяха единствено асфалт.
    В момента в Русия е див капитализъм и не си мисли, че тяхната Сталичная е по-лоша от Финландия. Че не могат изимитират кока кола, пепси, марс или нещо подобно. Сега със шарените опаковки няма проблеми. Нали се сещаш, че цял свят се бори за руския пазар. Аз даже се чудя, че тия западни марки не са прекратили търговските си отношения с Русия!!! Няма да го направят, защото ще изгубят много, ама много много.
    Руснаците няма да се върнат към времето на Иван Грозни, защото сега нещата са много по-различни.

    Коментиран от #39

  • 39 antimediator

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Барчо":

    С този интелект ,който имаш е трудно да ти се обясни.
    Русия в момента се намира в същото положение в което се намираше и Албания преди 30 години - всички и бяха "врагове".
  • 40 Вова Пут

    0 1 Отговор
    Смешник е тоя! Ще си пият вече боярищника на воля.