Last news in Fakti

9 Август, 2017 14:00 2 721 9

САЩ, Израел и Русия на тайни срещи за бъдещето на Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Те са се провели в Йордани

САЩ, Израел и Русия на тайни срещи за бъдещето на Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ, Израел и Русия са превели няколко тайни срещи за изясняването на съдбата на Сирия, съобщи „Хаарец“.

Проведени са три срещи за консултации. Това е станало в Йордания. Основната цел е била деескалация на напрежението и прекратяване на огъня.

Информацията е на източници от израелското външно министерство.

В разговорите в Аман присъстваха и представен Йордания, чиято позиция съвпада с Израел заради страх от заплахата от Техеран, допълва изданието.

Изралеските власти настояват САЩ да работи за изтеглянето на иранските сили, бойците на „Хизбула“ и шиитските милиции от Сирия. Има притеснения за заплаха от иранските сили и за Йордания.


Вече беше договорено примирие в южните части на Сирия по време на срещата на Г-20. Израел настоява за удължаване на споразумението за примирие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    21 1 Отговор
    Забележете - Израел, а не Труция. Ясно се вижда кой "пее в хора" и кой не.
  • 2 Соросиииииии

    22 7 Отговор
    Соросиии нищо в света вече не се решава без Русия.--ясно ли ви е? Май накрая вие се оказахте ушанки..хааахааааххххааа....

    Коментиран от #4

  • 3 Хахаха

    20 2 Отговор
    Боже
    Без Соломон Паси ???
    Може ли да бъде легално ??????
    Хахаха
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Йоцко

    5 3 Отговор
    Спокойно другарю. На внимаващите отдавна им е ясно, че много от световните процеси и пречератване на граници се случват след санкцията на най-миролюбивата бездопингова нация.
  • 6 andre

    0 2 Отговор
    А Турция къде остана?
  • 7 Левски

    10 1 Отговор
    Ааааа кравари, Руснаците ви набиха пръчка в спиците на вашето отроче ислямска държава и сега шах и МАТ!!! Поредната държава която сащ искаха да съсипят а Русия СПАСИ!!! Така както СПАСИХА БЪЛГАРИЯ ОТ 500 ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО!!!
  • 8 СССР

    12 1 Отговор
    Ей центаджий! Разбрахте ли най-накрая че на тия дет им лижете з...ника може да се правят на велики в Ирак, Югославия, Авганистан, Либия и.н. само ако от Москва си мълчат кротко и ви разрешат! Иначе сте гола вода и кал по гърба!!! ЗНАМ ЧЕ ВИ Е ЯД ама реалността е такава кво да се прави!!!
  • 9 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    преговори!!!!преговорите са ясни дори и да са таини,а именно асад в хага ,сирия сепарирана на шиити,сунити и кюрди и управлявана от кюрд президент,подобно на ирак,а турците ги няма щото никои не го интерасува кво ще кажат.