Last news in Fakti

9 Август, 2017 15:33 1 408 0

Взривоопасен спомен от Втората световна война

  • германия-
  • бомба-
  • авиационна бомба-
  • дюселдорф

Хиляди хора бяха евакуирани в Германия заради обезвреждане на бомби

Взривоопасен спомен от Втората световна война - 1

Експерти обезвредиха бомби от Втората световна война, открити при строителни работи в германските градове Дюселдорф и Дортмунд. Наложи се хиляди хора да бъдат евакуирани, предаде DPA.

В понеделник при строителни работи в предградието на Дюселдорф Дерендорф била открита бомба.
Според общинския съвет на града около 2300 души се оказали в засегнатия район и се наложило да бъдат евакуирани, а вчера говорител заяви, че на още 4400 било наредено да си останат у дома и да не излизат, докато не приключат дейностите по обезвреждането.

В рамките на евакуацията се наложило и около 80 обитатели на дом за социални грижи за възрастни хора да бъдат откарани в други сгради. Операцията предизвикала и нарушения в разписанието на железопътния транспорт, тъй като трябвало да се затварят за движение участъци от жп мрежата.

В Дортмунд бомбата била открита на строителен обект на общинския електродоставчик в предградието Дорстфелд.

Вчера преди да започне операцията по обезвреждане, полицията обходила домовете в зоната за сигурност, за да се увери, че в тях няма хора.

Улиците в района бяха отцепени, а движението на градски транспорт - преустановено за времето на операцията.

Към 22.30 ч властите в Дортмунд съобщиха в Twitter, че бомбата е обезвредена и благодариха на жителите за съдействието им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: