Last news in Fakti

9 Август, 2017 16:53 8 193 3

Следи от взрив в самолета на Качински (ВИДЕО)

  • смоленск-
  • качински-
  • самолет-
  • взрив
Следи от взрив в самолета на Качински (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Работещата в Полша правителствена подкомисия по разследването на катастрофиралия самолет Ту-154М на президента Лех Качински, който се разби над Смоленск на 10 април 2010 г. заяви, че на лявото крило на машината са намерени следи от взривно вещество.

Отломките от машината се намират в Русия и за провеждането на нови изследвания по фюзелажа на самолета в последно време не е говорено.

При катастрофата на машината загиват всички 96 души, намиращи се на борда й. През 2011 г. полска правителствена комисия, разследваща авиокатастрофи под ръководството на Ежи Мирел излиза със становище, че причина за инцидента е „снижение на самолета под минималната височина при скорост, несъобразена с лошите метеорологични условия и по-късното започване на втори опит за кацане”.

В доклад на комисията, изготвен 15 месеца след трагедията, като причини за нея се посочват грешка на пилотите и че те не са тренирали системата за ранно предупреждение за сблъсък със земята TAWS. Въпросните заключения обаче не се приемат от партията на Ярослав Качински „Закон и справедливост”. След идването й на власт през октомври 2015 г. нейни представители започват процедура по преразглеждане на експертното разследване, като сформират подкомисия за разследване на авиационни катастрофи.

През април тази година въпросната комисия за пръв път повдигна въпроса за евентуално взривно вещество на борда на президентския самолет.

„Фантазии без никакви доказателства”. Така окачестви информацията за взрив на борда на Ту-154М полският авиофизик Павел Артимович. „Експерти вече потвърдиха, че не е имало никакъв взрив. Най-малкото той щеше да се чуе на записа на черните кутии”, допълва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 4 Отговор
    Две комисии нищо , трета взрив ???

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    10 11 Отговор
    Империята на злото в действие,показни екзекуций.....
  • 3 Ядеитн

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Точно тъй! Хичн не долюбвам пановете, ама признавам - Качински яко бара. Ред има. И за народа там е добре и за бизнеса тоже. Само няколко недоучени мрънкала развалят картинката.