Last news in Fakti

9 Август, 2017 16:16 2 125 5

САЩ: Няма непосредствена заплаха от Северна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • рекс тилърсън-
  • гуам

Рекс Тилърсън омаловажи спекулациите, че острите думи на Тръмп доближават Вашингтон към използване на военна сила

САЩ: Няма непосредствена заплаха от Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън не смята, че има непосредствена заплаха от Северна Корея, включително за американската територия Гуам, предаде АР.

Тилърсън каза пред репортери, след като отлетя от Малайзия за САЩ и спря за презареждане в Гуам, че "американците трябва да спят спокойно през нощта". По думите му те не би трябвало да се притесняват от "тази конкретна реторика от последните няколко дни".

Той направи изявлението, след като американският президент Доналд Тръмп и Северна Корея си размениха заплахи за нападение. Пхенян заяви, че проучва планове за ракетна атака срещу Гуам.

Тилърсън омаловажи спекулациите, че заплахите доближават Белия дом към използване на военна сила. Той каза, че нищо, което вижда или за което знае през последния ден, не променя съществено положението.

САЩ: Няма непосредствена заплаха от Северна Корея

Според него Тръмп е искал да изпрати силно послание към КНДР, когато е казал, че върху нея ще се изсипе "огън и ярост", ако заплашва САЩ, посочва Reuters.

Тилърсън заяви, че реториката на Северна Корея се е изострила, след като ядрената й програма се сблъсква с международна съпротива.

САЩ: Няма непосредствена заплаха от Северна Корея

"Затова мисля, че президентът изпраща силно послание към Северна Корея с език, който Ким Чен-ун би разбрал, защото изглежда, че той не разбира дипломатическия език", каза още първият дипломат на Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кимчо

    11 4 Отговор
    Ми като няма що се юркате?
  • 2 Барчо

    16 5 Отговор
    На всички мнооого отдавна е ясно, че СК няма да се откаже от ядрената си програма. Така че топката е в американците. Или ще си свият перките, или ще действат, но ако могат. Всичко друго е пълнене на ефира с тъпотии.
  • 3 Да го кажем направо

    14 3 Отговор
    Нещо американците съвсем се оплетоха-то опасността била критическа...то нямало опасност...Май всичко е само да се продават ПВО на Ю Корея и Япония..--цирк и фарс...
  • 4 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    "Всичко е пари, приятелю, всичко е пари..." ....така ли пееше Л.Иванова ? Много хубава песен !
  • 5 99 стинки

    3 3 Отговор
    Абе Рекс, за да успокоиш още повече хората в Гуам отиди и постой там една седмица, да дадеш пример че не те е страх