Last news in Fakti

9 Август, 2017 21:04 1 677 3

Израел отново удари по Газа (ВИДЕО)

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • ивица газа

Еврейската държава атакува позиции на "Хамас"

Израелската армия е нанесла въздушни удари по две позиции на Хамас в Газа в отговор на ракета, изстреляна към Израел, предадоха световните агенция.

Трима палестинци са ранени при днешния удар, един от тях е в сериозно състояние, съобщават от спешния център в болницата "Шифа" в Газа, цитиран от АР.

През последните три години Израел беше подлаган на ракетен обстрел от ивицата Газа. Отговорността за повечето нападения беше поета от салафитски групи. Израел смята движението "Хамас", което управлява Газа, за отговорно за всички нападения, извършени от контролираната от него територия - дори извършените от групировки, които му се противопоставят, припомня АР.

Два израелски въздушни удара са били нанесени по позиции на екстремистите в района и са предизвикали серия от експлозии, предаде и DPА, като се позова на очевидци и служители на силите за сигурност.

Няма пострадали при ракетния обстрел от Газа. Ракетата падна край град Ашкелон, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    14 4 Отговор
    Странно защо САЩ не нахлуят вътре и да въведат миротворческите си сили. Нали са много миролюбиви.
    И ООН също мълчи по въпроса. А като забиеш шамар на циганин всички реват в хор колко нехуманно било.
  • 2 no name no face no number

    3 2 Отговор
    Всички слушкат САЩ. Тъпаци.
  • 3 Николина

    4 1 Отговор
    "Израел ОТНОВО удари по Газа" , а отдолу четем, че е в отговор на ракета изстреляна по Израел. Не трябваше ли заглавието да е "Отново изстреляха ракета по Израел"? Не е ли това изопачаване на фактите?