9 Август, 2017 20:52 1 835 2

Кения се запъти към следизборна гражданска война (СНИМКИ)

  • кения-
  • райла одинга-
  • ухуру кениата

Опозиционният водач Райла Одинга заяви, че на президентския вот е имало хакерска намеса, в резултат на която са били манипулирани резултатите

Кения се запъти към следизборна гражданска война (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Протести с насилие избухнаха в кенийската столица Найроби и други градове, след като опозиционният водач Райла Одинга заяви, че на президентските избори е имало хакерска намеса, в резултат на която са били манипулирани резултатите, предаде Reuters.

Малко след изявлението на Одинга по телевизията разгневени протестиращи в бедняшките квартали на Найроби и бастиона на опозицията град Кисуму в Югозападна Кения подпалиха гуми, издигнаха барикади по улиците и влязоха в сблъсъци с полицията, заявиха очевидци.

Кения се запъти към следизборна гражданска война (СНИМКИ)

В Найроби двама души били застреляни, след като се възползвали от протестите, за да крадат, каза началникът на полицията в града. В друга опозиционна крепост в окръг Кииси полицията застреляла един човек, след като открила огън по протестиращи, заяви полицейски командир.

Кения се запъти към следизборна гражданска война (СНИМКИ)

Кения се запъти към следизборна гражданска война (СНИМКИ)

Одинга отправи обвиненията си след обявяването на изборните резултати от повечето секции, според които президентът Ухуру Кениата има голяма преднина над опозиционния лидер.

Одинга публикува в Twitter резултатите от собственото си преброяване на гласовете. Според тях той печели с 8,1 милиона гласа срещу 7,2 милиона за Кениата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    10 4 Отговор
    Кения сама ли се е запътила към гражданската война или пък Сащ или С. Арабия стоят зад това ?
  • 2 234

    9 3 Отговор
    Сигурно е кенийската пролет - цъфтеж, развитие във всички области, свобода на словото, безвизов режим