11 Август, 2017 14:09 1 356 0

Брюксел: Косово няма време за губене

  • косово-
  • прищина-
  • ек-
  • еди рама-
  • сърбия

Институциите в Прищина трябва да бъдат формирани възможно най-бързо, призова ЕК

Брюксел: Косово няма време за губене - 1

Косово няма време за губене, институциите трябва да бъдат формирани възможно най-бързо, призова говорител на Европейската комисия, цитиран от агенция МИА. Брюксел призова политическите партии да спазват конституцията на страната.

Международните представители настояват колкото може по-бързо да продължи диалогът между Прищина и Белград.

Косовският министър за диалога със Сърбия Едита Тахири заяви по този повод, че приоритет за Прищина в този момент е формирането на новите институции, а след това решаването на въпроси от вътрешен и международен план, включително продължаването на диалога с Белград.

Косово още е в процес на формиране на новите институции след изборите на 11 юни.

Според президента на Косово Хашим Тачи диалогът със Сърбия може да продължи през септември и разговорите да навлязат в нова фаза, чиято цел е пълното нормализиране на отношенията, предаде агенция Бета.

Президентът каза за швейцарския вестник "Блик", че трябва да се стигне до помирение между Косово и Сърбия и че диалогът няма алтернатива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА