Last news in Fakti

11 Август, 2017 19:43 2 207 1

НВО предложи откуп на похитителя на данни за сериала "Игра на тронове" (ВИДЕО)

  • игра на тронове-
  • откуп-
  • киберпират-
  • hbo-
  • сериал

Киберпират заплаши, че в противен случай ще продължи да качва данни за сериала в интернет

НВО предложи откуп на похитителя на данни за сериала "Игра на тронове" (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Американската телевизия НВО е предложила 250 000 долара на хакера, отмъкнал данни за все още непоказани епизоди от сериала "Игра на тронове", в замяна на отказа му да качи нова подобна информация в интернет, съобщи Variety.

Специализираното издание получило копие от писмо от 27 юли, в което се казва, че НВО предлага да плати на хакера 250 000 долара в биткоини. Писмото било в отговор на изявление на киберпирата, който настоял да му бъде платен откуп, като заплашил, че в противен случай ще продължи да качва данни за сериала в интернет. "Искаме срокът за изплащането да бъде удължен до една седмица", се казва в посланието на компанията.

Изплащането на откупа компанията възнамерявала да оформи като част от програмата за материално поощряване на "бели хакери". Така се наричат компютърни специалисти, които намират уязвими места в електронните мрежи не за да извършат кибератака, а за да предупредят компанията собственичка на подобна мрежа.

НВО предложи откуп на похитителя на данни за сериала "Игра на тронове" (ВИДЕО)

Тонът в писмото е удивително доброжелателен, тъй като представителите на компанията се опасяват да не ядосат хакера, отбелязва Variety.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    7 2 Отговор
    Серияла е номер 1 а тоя хакер да го д.....