12 Август, 2017 10:38 944 4

Перу експулсира посланика на Венецуела

  • перу-
  • венецуела-
  • посланик-
  • посолство

Перу експулсира посланика на Венецуела в знак на протест срещу новоизбраното Учредително събрание, съобщи Reuters.

Посланик Диего Молеро разполага със срок от пет дни да напусне Перу, заяви външното министерството в Лима. Министерството отказа да приеме дипломатическия протест на Каракас срещу отказа на 12 страни от региона да признаят Учредителното събрание на Венецуела.

Във вторник Перу събра външни министри от Южна, Централна и Северна Америка, които в съвместно изявление осъдиха "разбиването на демократичния строй във Венецуела" и заявиха, че не признават Учредителното събрание и всички решения, които то ще вземе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    4 3 Отговор
    Ауу, Сорос ли е пак виновен ?

    Коментиран от #2

  • 2 непризнаващият

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    ДА! Може и да не сте чували, но има понятие "национален суверенитет"(нещо което в БГ отдавна го няма за съжаление)тоест всяка държава си определя своята вътрешна, външна политика и интереси. Правителството на Венецуела има правото да противодейства на всякакви заплахи, а "опозицията" в тази държава(както и в много други по света) е поддържана, надъхвана, подстрекавана и финансирана отвън с единствената цел да разбие и промени положението в държавата с такова, каквото устройва поръчителят, в случая(а и във всички подобни случаи САЩ) ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРАХ И МЪГЛА В ОЧИТЕ НА ГЛУПАЦИТЕ.
  • 3 Барчо

    2 1 Отговор
    Що за простотия е това? Друга държава да бъде за или против за свикване на Учредително събрание, създаване на закони в друга държава. Това си е външна намеса!!! А обвиняват руснаците за нещо недоказано и виртуално при това.
  • 4 по темата

    1 1 Отговор
    Що са бъркат индианците перуански във вътрешните работи на друга държава, или са получили предварително послание от Тръмп да съдействат на Империя на Злото, че избиването на индианците на тяхната територия може да се повтори и в Перу, ако не слушкат чичко терористичко.