Last news in Fakti

12 Август, 2017 17:33 2 660 6

В Турция притеснени заради кризата в Далечния изток

  • северна корея-
  • турция-
  • сащ-
  • реджеп ердоган-
  • ким чен-ун

Анкара призова Вашингтон и Пхенян да действат разумно

В Турция притеснени заради кризата в Далечния изток - 1
Снимки: БТА/АР

Турция се надява, че нарастващото напрежение между САЩ и Северна Корея няма да доведе до ядрен сблъсък. Това заяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Ние се надяваме, че заплахите между САЩ и Северна Корея няма да се превърнат в сблъсък, заяви Ердоган пред журналисти в Истанбул. Това напрежение може да не остане ограничено само между тях двете, каза турският президент и предупреди, че ситуацията може да предизвика "различна" заплаха.

Надявам се, че въпросът може да бъде решен политически, каза още държавният глава.

Министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу призова САЩ и Северна Корея да действат разумно, съобщава още Анадолската агенция.

В Турция притеснени заради кризата в Далечния изток

Конфронтация с ядрени оръжия не е детска игра, каза турският външен министър по време на посещение в Анталия вчера. Страните трябва да започнат да действат разумно колкото е възможно по-скоро, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг патриот

    4 15 Отговор
    На ердоган всичко му вързало и цъфнало та гледа другите държави ли? Или министъра му дето го изритаха позорно от Холандия та дойде тихомълком обратно,той ли ще учи другите? Въобще кой им е искал мнението?
  • 2 Барчо

    12 0 Отговор
    Всички ние трябва да сме притеснени. Светът е вече едно нещастно село. Като играе мечката у съседо, задължително ще дойде и у нашио двор. Ако на някой тъпанар не му е ясно това, което става в някоя от фазите винаги мога да му ги разясня. И ние ще плачем последни, продължително и вечно.
  • 3 Български гражданин

    10 0 Отговор
    Ей за всичко си имаме отговори. Най умния народ сме. (Бг патриот)
  • 4 ХАСАН

    11 4 Отговор
    Човека си има мнение и позиция по световните проблеми...Турция е в първа лига а не като нас в селска лига да се занимаваме кой е изял четири тона суджук..
  • 5 КАСАПИН

    3 8 Отговор
    Държава в която се казва честита баня и където мъжът върви на 2 метра пред жената това е трета лига първа е ЕС в която турция никога няма да влезе Просто журналистите трябва да пишат по малко за тия п...ри.

    Коментиран от #6

  • 6 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "КАСАПИН":

    Зле си брато, за банята думите се приписват на Чърчил относно нас! Направи си справка в Гугъл.
Новини по държави: