13 Август, 2017 11:45 3 118 21

Русия подготвя първите си жени военни пилоти 

  • пилот-
  • жена-
  • русия-
  • обучение-
  • висше военно авиационно училище-
  • сергей шойгу

Първата група от 15 жени ще започнат обучение през октомври

Русия подготвя първите си жени военни пилоти  - 1
Снимка: Shutterstock

Жени ще бъдат приети за пръв път във Висшето военно авиационно училище за летци в руския град Краснодар, съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. Там се обучават бъдещите кадри на руските Въздушно-космически сили.

Голям брой млади жени искат да станат военни летци. Получихме стотици писма и по тази причина решихме тази година да приемем първата група жени във военната академия в Краснодар, каза той пред журналисти, цитиран в комюнике на военното ведомство.

Шойгу допълни, че от първи октомври първата група от 15 жени ще започнат обучението си за военни пилоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 6 Отговор
    Браво няма лошо,на Запад и САЩ това е отдавнашна практика!Успех!
  • 2 кики

    16 19 Отговор
    Нормално е ,след като все по–трудно може да се открие трезвен мужик,няма друг вариант ...само да внимават с ръчките ....
  • 3 Трол

    20 8 Отговор
    Долните двама да направят справка каква е първата жена в космоса. После можее да продължат със справките къде са първите хомосескусалисти военни министри и в чии подводници искат василен интернет за хомо-но порно.
    Признавам, в повечето случаи армиите от НАТО са много напред.
  • 4 Kcaniba

    8 8 Отговор
    Долните двама, са един.
    При това козяшки плебеи - неграмотни, неуки и на заплатка и памперси.

    Коментиран от #6

  • 5 ААА

    6 0 Отговор
    Разправят ,че женският организъм се справял по добре с претоварването.
  • 6 Kcaniba

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Халюцинацийте са от бояришинката, или от смяната на часовата зона,пристигнахте ли в С.К да защитите достойно вашия кумир Ким!
  • 7 стоян георгиев

    4 7 Отговор
    ауууу ами сега ?кво ще правят трите трола тук дето обясняваха как жените не ставали за нищо.особено били неефективни в армията ,а сега бога на земята или царя слънце ,ще взима жени в армията си.ужас ,трябва да се смени концепцията в движение.дерзаите тролове.смяххххх!

    Коментиран от #10

  • 8 no name no face no number

    5 4 Отговор
    Жените повече от бебешка количка не трябва да управляват. 😃😃😃
  • 9 no name no face no number

    4 5 Отговор
    Иначе за СК все още сме на опашката за визи. Това е сложен процес изисква своето технологично време.Единственият начин да те пуснат с предимство е да се дегизираш като дядо Мраз така за нова година може да сме в СК.Но трябва много да се внимава да не сбърка, че облечеш ли се като дядо Коледа лошо. 😃😃😃😃😃
  • 10 Трол

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Десооо, жени пилоти в Русия е имало още през ВСВ-Мария Долина (1922-2010) е съветски пилот и и.д. командир на ескадрила в 125-и борисовски гвардейски бомбардировачен полк „Марина М. Раскова“. Изпълнила е 72 полета със самолете Пе-2 и е пуснала бомби с общо тегло 45 000 кг. В шест въздушни битки екипажът на Мария е свалил 3 вражески изтребителя. На 18 август 1945 г.
    И съм ти писал, че първата жена в космоса е рускиня. Да си смените концепцията с водещия ти агент от Козяк. Че глямо село стана.

    Коментиран от #12

  • 11 рускини

    3 2 Отговор
    Рускините и китайките са най оправните жени...когато мъжете са били на фронта през ВСВ жените са орали с трактори и са вършели всякаква мъжка работа...дори много късно се сетиха за тях

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "рускини":

    насилие ,а за достоинствата на пияните им мъжеоправни са няма спор и са наи бързо бягащите при възможност от убавинята в ссср и сега в русия.циганите дето ходиха в коми до един се върнаха с по една такава,сега бягат навсякъде дето ги искат ,дори турция се напълни с тях въпреки че както твърдят троловете руснака бил много религиозен ама рускинята явно не.не ги обвинявам поставени са в изключително неравностоино положение и в русия ги избиват с хиляди при домашно няма кво да говорим.

    Коментиран от #16

  • 14 PST

    3 1 Отговор
    Взеха пример от приятелска мюс. Турция ! Разбраха по трудният начин !
  • 15 ЧЕСТНО

    1 5 Отговор
    ХРУШЧОВ НАВРЕМЕТО СИ Е СВАЛЯЛ ЕДНАТА ОБУВКА В ООН И Е ВИКАЛ НА КРАВАРИТЕ МОГА ДА ВА ШЛЯПАМ ПО ТРИ НАЧИН С ОБУВКАТА НА БОС КРАК И НА ЕДИН КРАК .

    Коментиран от #18, #21

  • 16 бардак

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    На никоя държава жените не са донесли повече златни медали от рускините А колкото до бардаците най голямо е попълнението от Българките в западна Европа ..особенно по времето на управлението на великия ти вожд Боко Т. Температурите зле ти влияят отиди на лекар може да ти няма нищо

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "бардак":

    явно не си запознат убавецо.рускините няма кои да ги бие по бягане от русия.женят се за турци,цигани българи и квито се сетиш само и само да избягат от русия.за проститутките е същото .българките спрямо рускините такива са капка в морето.тва обаче е следствие на тоталния тормоз на които са подложени.спорта е част от въпросния тормоз ,зоб ,бои и мизерия .тва е руския спорт в огромния си дял особено са жестоки към жените там.домашното насилие на пияните им мъже убива хиляди рускини ежегодно спрямо руската статистика.рускинята много прилича на африканската жена само дето живее в региони дето вали сняг.за това и бяга при първа възможност.и много ми харесва като истината шокира някои ватник като теб как почва да ми препоръчва от хапчетата на собственото си лечение.

    Коментиран от #19

  • 18 PST

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЧЕСТНО":

    И от тогава е термина - азиатска...монголоидна...варварска КОЧИНА с атомно оръжие !
  • 19 бардак

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Явно здраво си прегрял ...Колкото до циганите и германките ги харесват само където не могат да свикнат с миризмата им .И рускините се женят за чужденци защото не им достигат мъжете..и ако някоя рускиня се свържи с западняк с ужас разбира че не може да я чеше ..и се връща обратно в Русия Много рускини се върнаха отново в Русия от България.... и защо Рускиня трябва да се омъжва за българин за да остане в България като половината Черноморие е тяхно

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "бардак":

    за чешенето трябва да си трезвен убавецо.рускини върнали се в русия от българия няма ,а още по-трудно тва да стане от западна европа дето са отишли.не им достигали мъже-ха,ха,ха....ха,ха....и що ?в русия се раждат повече жени ли или имат много геове?тва за германките и циганите сигурно си го чел в някои вестник с вицове?германка ще се ожени за циганин в шестак .тва че ги харесват не значи че се женят както правиха циганите с рускините в коми.черноморието си е наше .руснаците имат апартаменти и много дават зор да се денационализират,демек от руснаци да стават българи заедно с жените си.тва са единствения бял европеиски народ с такива мераци заради огромната мизерия в русия.вече има подобаващи колонии от руски имигранти в бургас поморие и варна избягали от убавинята заедно със семеиствата си.та тва е положението ,харесва ти или не ,патриоте!
  • 21 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЧЕСТНО":

    Спомням си случая,на снимки показвани по телевизията/не съветската/на подметката пишеше MADE IN USA! Факт
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания