Last news in Fakti

13 Август, 2017 19:47 13 261 90

Руско оръжие блокира GPS системи на американски кораби

  • gps-
  • русия-
  • сателит-
  • комуникация-
  • оръжие

Технологията може да заблуди средствата за насочване на ракети, бомби и дронове на НАТО

Руско оръжие блокира GPS системи на американски кораби - 1
Снимка: Shutterstock

Проблемите с функционирането на GPS-ите на кораби в Черно море може би са свързани с изпробването на кибероръжие от Русия, предполага британският журналист Дейвид Хемблинг в статия за списание New Scientist.

"Съобщенията за проблеми със спътниковата навигация в Черно море навеждат на мисълта, че Русия може би изпробва нова система за "спуфинг" на GPS", твърди Хемблинг.

Журналистът предполага, че става въпрос за "нова форма на електронно оръжие". Той е убеден, че в близко бъдеще технологията ще е достъпна както за развитите страни, така и в по-изостаналите държави.

На 22 юни се появи информация, че най-малко 20 кораба са изпитали проблеми с работата на своите системи за навигация. Всички те са били в Черно море, но оборудването показало, че се намират на летище "Геленджик".

Британският журналист твърди, че това е първият случай в историята на масова манипулация на GPS навигации.

Технологията може да заблуди средствата за насочване на ракети, бомби и дронове на НАТО, които функционират с помощта на GPS. Авторът на статията твърди още, че подобна система действа от години около Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 USA

    34 115 Отговор
    Руска електроника, от ден до пладне.
  • 2 кроко

    31 60 Отговор
    Обикновено русофилите не обичат британските журналисти, понеже само лъжели, но на този ще му повярват, няма как, ми все пак той говори за нова форма на руско електронно оръжие !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 не немое да бъде

    60 22 Отговор
    НО НАЛИ , РУСИЯ БЕА УШАНКИ? СКОРО ЧУХ ЧЕ, НОМЕР ЕДНОТО, СЪТВОРИЛ ТЪКВОС, ДЕТО НА КОМАР В ПОЛЕТ С ЛАЗЕР ОТКАЧИЛИ МУ ЗВЪНЕЦА. НА КОГО ДА ВЯРВАМ ? СЛАВА РОССИИ ! ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ.
  • 6 onq s konq

    22 44 Отговор
    Нещата са много комплицирани-От една страна е наложително да изпробват новата си технология не само около Кремъл както е било до сега,но и в реални обширни територии т.е. въздействието му върху натовската техника и резултата е отличен.От друга страна обаче по този начин НАТО вече знае ефекта и МОМЕНТАЛНО ЩЕ ВЗЕМЕ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ ЗА НЕУТРАЛИЗИРАНЕ НА ЕФЕКТА,а дали чрез усилване на мощността на предавателите или чрез преминаване на други авангардни честоти- те си знаят.

    Коментиран от #17, #25

  • 7 кроко

    16 37 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    А ве, то обикновено и ти троле си подготвен, но тои път без да искам те изпреварих, от яд, че заради това ще ти резнат от копейките си забравил даже да споменеш за памперсите.
  • 8 Kcaniba

    10 22 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,хаааа
  • 9 Kcaniba

    18 54 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Руска електроника,ха,ха,ха,хахаааааа
  • 10 Гост

    21 81 Отговор
    Нищо руско не струва, всичката им техника е боклук.
  • 11 Kcaniba

    16 70 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Руска електроника да е виждал някой,а дано, ама надали,пияни мужици да,трезни в коневръза....Тоже нет! Империята на злото се превърна в жалка империя на лъжата! Няма ден в който световните агенции да не дават новини,за поредното престъпление ,кибер атаки,от страна на империята на злото!

    Коментиран от #15

  • 12 ЧЕСТНО

    66 17 Отговор
    НЕСТИГА ЧЕ СА ВОЗЯТ НА АВАНТА ПРИ УШАНКИТЕ НА МКС ЩОТ СА МЪРТЪВЦИ НА ТЕМА КОСМИЧЕСКИ ТЕХНОЛОГИИ И СЯ КРАВАРИТЕ ДОКАЗАНО ГУБЯТ ИГРАТА ПО СУША ВЪЗДУХ И МОРЕ. ТЕ ГО ЗНАЯТ И ЗА ТУЙ НЕ СМЕЯТ ДА ПРЪДНАТ .АКО УШАНКИТЕ КЪКТО ГИ ПРЕДСТАВЯТ ПО ДОЛУ ПЛЮЕЩИТЕ МУШМОРОЦИ СА ИЗОСТАНАЛИ ВОЕННО ТЕХНИЧЕСКИ ТО ОТДАВНА НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА КЪТ ИМПЕРИЯ .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян георгиев

    16 61 Отговор
    еи тва е инфо еи.руснаците успели да заблудят навигацията на американските кораби !!!!тва че няма папо в русия,че руснаците нямат никакви права че страната е все по-изолирана от света не е проблем.важното е че имат такава система.през далечната 83 бе същото нямаше ток през час ,но произвеждахме наи-много сярна кисилина на човек от населението.урррра таваришчи всичо е супер.

    Коментиран от #16

  • 15 електр

    54 16 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Говорите за руската електроника от преди 30 год. Запада като не могат да правят оръжие да правят коли и електроника Нали и те хляб трябва да ядат .Това не значи че руснаците не могат да правят добра електроника и по скоро битова защото с ограничените си мозъци точно това разбирате под електроника телевизори и компютри...А и оръжията им носят повече пари ...Електрониката на С400 е 10 пъти по бърза от тази на,, Петриът"...това говори ли ви "нещо ..и по този повод поляците са на път да се откажат от,, Петриът"
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 преглеждам безплатно

    31 8 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: преминаване на други авангардни честоти
    Боооже, каква авангардна мисъл!
  • 18 ТОЙ ПРЕДПОЛАГАЛ

    9 7 Отговор
    Английски журналист предполага . Това е достатъчно . Такава евентуална манипулация може да направи само собственика на системата ! ! А друг извън нея може само да и попречи чрез заглушаване .

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 кибер

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "ТОЙ ПРЕДПОЛАГАЛ":

    Остава сами да са се заглушили .О свещенна простота
  • 22 аааааааа

    8 32 Отговор
    Руснаците като ги имат тези "тайни" технологии, би трябвало да имат и най елемнтарните технологии една кола да направят, или един лаптоп, или един джи ес ем, или поне един телвеизор, или хладилник като хората да направят, ама и това нямат! Руснаците нямат технологични и производствени мощности едни качествени обувки да направят...ама иначе имат много "тайни" технологии...Всичко, което навлиза в гражданските производствени мощности, първо е било открито, внедрено и използвано при военните и когато те създадат нещо по добро и съвременно, тогава те предостъпват тези технологии на обикновенните бизнеси, за граждански цели!! Всяко нововъведение и технологично откритие, абослютно всяко, първо е било използавано от военните и открито за военните, а след това отива за масова употреба при хората!! Така че за какви военни иновации говорим, като руснаците един котлон не могат да направят, ама имат някакви много потайни и "скрити" технологии, които те сега ще обявяват пред света... защо, ако имаха такива, те не го направиха по рано?! И защо все още не са ги разработили и внедрили в армията си, а още карат танкове Т-64 и самолети Ту-95(произведен 1952г.) все още на въоръжение.
  • 23 ббббббббббб

    10 39 Отговор
    Кои са технологичните достижения на руснаците!? Може би единственият самолетоносач на Могучая, с комин, строен от украинци в далечните '80?! Или новата Лада, на която дори Путин не успя да запали двигателя при представянето и?! Или последния писък на руските джипове,чиято врата се отваря....през прозореца, а всеки бордюр се явява непреодолимо препятствие за него? А може би руските самальоти, които Запада не допускат до нито едно уважаващо себе си летище или град по света имайки в предвид несъвършенствта на руската гражданска авиция и тяхната "гордост", самолетите Ту, които дори нямат тарнспондери за разпознаване!? Или, руското "чудо" на военните технологии, танка "Армата", който запецна на средата на червения площад баш на връх 70 годишнината от победата и нищо и никой не успя да го помръдне!?, Или показното изстрелване пред Путин на руската ракета "протон 5" със спътници на борда, която така и не излетя, че се наложи цяла нощ да ремонтират нещо за да не успеят и на следващия ден да покажат на бащицата технологичната "мощ" на Русия, след което замазаха гафа пред света с фалшифицирано изстрелване като използваха кадри от предишни опити на същата ракета, на същия руски космодрум?! Или пък руските "високотехнологични" ракети, които се целеха в Сирия, а гюлетата им падаха в Иран!? Или пък , великите руски "корабостроители", които си поръчват военни кораби "Мade in France",за щото са "велики и самодостатъчни"!?
    И колко още примери за руската ялова немощ... Пут

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Патето Яки

    22 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: НАТО вече знае ефекта и МОМЕНТАЛНО ЩЕ ВЗЕМЕ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ ......

    Вече си сигнализират с флагчета или палят слама.
  • 26 9999999

    41 7 Отговор

    До коментар #23 от "ббббббббббб":

    Пише ги най отгоре с големи черни букви .Един такъв самолет прелетя над американски кораб и доведе до много оставки ...И още умните като теб американци не могат да си обяснят как тези ,,некадърни според теб руснаци ги докараха до такава безпомощност
  • 27 човек

    16 7 Отговор
    СТАВЙ СТРАНА АГРОМНАЯ

    Коментиран от #30

  • 28 Фюрера

    8 3 Отговор
    ТРЪПКТА САМО ЩЕ ГЛЕДА БЕЗ ДА ГО ГЪЛТА ОТ ДРУГАРИТЕ
  • 29 гостенин

    27 5 Отговор
    МЪКААААА :) Как може добрите хамерикански миротворчета така да се объркат?! То това не е като да дрънкаш безумици пред безумци и разни тролчета да те подкепят и да плюят Русия. Излишно е да продължавам,излишно е да се аргументирам,те тролчетата неграмотни умопомрачени няма как да разберат.А г-да миротворците отдавна си знаят до къде може да се протягат....Останалото е думи,думи...
  • 30 човек

    8 32 Отговор

    До коментар #27 от "човек":

    СТАВЙ СТРАНА ПИЯНАЯ

    Коментиран от #51

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ярослав Станчев

    16 4 Отговор
    Че то системи за РЕБ има от 70 години.Просто сега руснаци и американци са ги довели до съвършенство,но не ги използват,защото ще върнат света в каменната ера.От време на време ги пробват,за да им преценят ефективната мощност и пак ги прибират в бункерите.Една такава система монтирана в бус може да блокира цялата енергийна и комуникационна сфера на държава като България.Един месец ще че чудим защо няма ток,вода,телефони,интернет и няма да знаем какво да направим и как да го възстановим.
  • 34 Kcaniba

    7 21 Отговор
    Военна промишленост
    Основната претенция на Русия за международно значение и вътрешна подкрепа от Путин се опира на агресивно- милитаристичните и националистически настроения и постоянното дрънчене на саби. Вече е ясно, че нейната кампания за милитаризация е достигнала границите на това, което икономиката може да понесе, което е далеч под екстравагантните и амбициозни цели, поставени от Путин. Планираните разходи за отбрана за 2011-2020 предвиждат нереален БВП от $ 5 трилиона през 2020 г. и военен бюджет от 200 $ млрд. Реалността е БВП за $ 1 трилион и военен бюджет от $ 60 милиарда долара, като последното всъщност вече не е устойчиво. Фактически, две трети от обещаната военна поръчка за $ 700 милиарда, включително 1500 нови самолета и 2300 нови танка, не са се материализирали и това няма да се случи в скоро време. Освен това, по отношение на технологична мощ, руската армия изостава бързо не само от Запада, но и от Китай. Например, между 65% и 79% от електрониката, необходима за руските ракети, се внася от Запада и в момента не е на разположение, съгласно данните.

    Коментиран от #41

  • 35 Kcaniba

    6 19 Отговор
    Руският военно-промишлен комплекс. Една тежка и бюрократична структура, която оцелява единствено и само благодарение на руския газ и нефт, с приходите от които се дотира. За никого не е тайна, че 95 % от брутния вътрешен продукт на Русия се формира от суровини, 70% от които са от нефт и газ и само 5 % – от промишленост, вкл. оръжейна.
    Сега, когато цените на нефта и газа се сринаха почти тройно, явно този комплекс няма как да оцелява с раздутия си бюджет и е принуден да се свива.
    Какво докладва моят кореспондент в Москва?!
    Половината от 6700 работници и служители на Казанския хеликоптерен завод ще бъдат уволнени, като заводът се готви да премине на четиридневна работна седмица. През 2015 г. управата на завода се принуди да проси пари от държавата, за да запази персонала, но днес пари няма.

    Коментиран от #43

  • 36 Kcaniba

    7 18 Отговор
    Какво е положението в „Уралвагонзавод”?! Заводът, в който се произвежда нашумелият напоследък танк Армата, представян за танк от ново поколение (оня танк, който угасна на репетициите за парада на 9 май на Червения площад, та се наложи да го дърпат неуспешно и накрая да го товарят като скрап).
    На 15 февруари малка част от работниците се осмелиха да излязат на протестен митинг, защото в завода заплатите не се изплащат, а в същия момент управата съкращава 2000 човека. Един от работниците смело и открито заяви, че за 16 години във властта Путин е доказал, че тази власт е крадлива, а самият Путин е един добър артист, който добре играе пред публиката…”-
    https://www.youtube.com/watch?v=o35VGdoDsgI
    https://www.youtube.com/watch?v=VTbUiKJ7-Wk
    като разкри, че заплатите са по 15 000 рубли (около 375 лева ) и попита как с тези пари да храни семейство.. .
  • 37 Kcaniba

    6 18 Отговор
    Трябва да уточним, че Русия е и единствената страна в света, в която официалната минимална работна заплата е по-ниска от официалния жизнен минимум. Това дава законова възможност както на управата на държавните предприятия, но най-вече на олигарсите, приятели на Путин, да се гаврят с труда на хиляди свои работници и да ги експлоатират в условията на див капитализъм от 19 век. За сведение – съгласно Федеральный закон от 14.12.2015 №376-ФЗ от 1 януари 2016 г. минималната работна заплата е 6204 рубли, което е около 150 лв. (http://www.rosprodunion.ru/mzp/ ). Официалният жизнен минимум според официалното постановление от №178/10.03.2016 , публикувано на сайта на руското правителство е 9452 рубли. http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001201603140013
    Справка за официалния жизнен минимум по години – http://yuridicheskaya-konsultaciya.ru/prozhitochnyj-minimum.html
  • 38 Kcaniba

    7 21 Отговор
    Неслучайно дори и най-отчаяните български русофили не искат да изпратят децата си в Русия, а все към „прогнилия” Запад ги влече. На фона на тези официални цифри и реалности, както и на фона на исторически доказани истини, ние спокойно можем да определим русофилите като доказани идиоти. Е, не и онези, които са закачени на кранчето на Газпром и Лукойл, от което Кремъл пие българска кръв с най-скъпите цени на руския газ за България и най-скъпите горива…Но те не са русофили, те просто са предатели на България и българския национален интерес. Те са назначавани във властта точно с тази цел – да обслужат максимално руските си господари и да извлекат максимална изгода за руския енергиен империализъм, а покрай това – и за себе си.

    Накоро разбрахме, че дори африкански държави като Габон и Ботсуана изпревариха Русия по брутен вътрешен продукт на глава от населението. Това показват официалните данни на Световната банка след предоставените данни от самите държави.
  • 39 Фалшиви новини

    13 4 Отговор
    сега вече "намерихме" причина защо 90% американски бомби падат върху цивилно население, макар че не виждам разликата между терорист и "мирен гражданин" Точно такива мирни граждани имигранти ,убиват европейци..така че всички са талибани...
  • 40 Фалшиви новини

    18 6 Отговор
    ТОЧНО ТАК, дори нещо повече ще ви кажа -по време на изборите в САЩ ,руснаци манипулирали мозъци на американци чрез много умна машина и те са объркали за кого да гласуват , мисля че сложили им чип от зад ,защото най вече избирателя мислил с задника си...
  • 41 Писна ми от глупости

    21 8 Отговор

    До коментар #34 от "Kcaniba":

    Пич, мислиш ли, че някой ще си губи времето да чета безумните ти дълги и злобни пропагандни материали ? Ти май получаваш духовен оргазъм от собственото си слово блудство... Да не ти наближава деня за заплатата, че се преставаш толкова? Сигурно си някой издивял украински бандеровец?

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Glog

    19 7 Отговор

    До коментар #35 от "Kcaniba":

    Според един виц, когато казали на Гарабед, че преди седмица на една гара двама са са се изреждали цяла нощ да правят секс с жена му, той ги попитал, на коя гара е станало това. И когато му казали, че това е станало на гара Бов, той облекчено възкликнал: ХА! ТО ПЪК ЕДНА ГАРА!

    Та ти сега правиш същото. Казват ти, че държавата Русия е създала електронни оръжия, по-мощни и по-ефективни от това, с което разполагат свръхбогатите САЩ. И ти, подобно на Гарабед, възкликваш: ХА, ТО ПЪК ЕДНА ДЪРЖАВА! Защото Русия била бедна.

    Но, драги соросоиди, темата на статията не е, кой е по-беден и кой по-богат? По този въпрос никой не спори. Темата на статията и спорът са за това, кой разполага с по-мощно и по-ефективно оръжие. Богатите и прехвалени, стремящи се към тотална световна хегемония САЩ, или бедна и оплювана, защитаваща своя суверенитет Русия.

    Та какво е ставало на военно-политическата гара Черно море?

    Коментиран от #44, #84

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Kcaniba

    8 18 Отговор

    До коментар #42 от "IDIL":

    Ако не беше Русия,България щеше да бъде образцова държава,райско кътче на Земята!Но имперските амбиций на империята на злото,попречиха и продължават да пречат,това да се случи!

    Коментиран от #50

  • 46 Овен

    16 7 Отговор
    Тия от гей европа и злото фащ ще се побъркат щом чуят само думата Русия и на сън се стряскат,абе не са руснаците извънземните им се бъркат в живота и им блокират електрониката,хептен изглупяха то само като видиш какви изкуфяли президенти избират мухахахаааа...

    Коментиран от #48

  • 47 кроко

    9 15 Отговор

    До коментар #41 от "Писна ми от глупости":

    Добре де, посочи конкретно - Кое от написаното от Канибата, не е вярно и е лъжа ? Не, че съм му фен и не знам дали е платен, но по вечето от това, което той е написал си е самата истина ! А ти вместо да пишеш врели некипели за заплати и бла, бла, вземи и докажи, че не е прав и лъже, дай линкове ако трябва, то със заучени фрази като твоите, всеки може да троли !
  • 48 Kcaniba

    8 14 Отговор

    До коментар #46 от "Овен":

    Днес, когато има свободен пазар, всеки може все пак свободно да избира и да си купи автомобил или телевизор. Странно защо дори и отчаяните русофили предпочитат да си купят вместо нова ЛАДА някой Мерцедес или БМВ втора ръка за същите пари, а в самата Москва е чудо да видиш руска кола. Не съм забелязал някой от родните русофили да се е засилил да си купува руски телевизор, телефон, или каквото и да било. Но непрестанно плещят за някаква руска военна техника, космически технологии и тем подобни дивотии. Ми да си купят, де. Кой ги спира?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Овен

    20 6 Отговор

    До коментар #30 от "човек":

    Пияна не пияна важното че държат за страната си а не като вас дупедавци...
  • 52 Много Знаещ

    8 11 Отговор
    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

    Русчук, 1-й Март 1886 г.

    З.Стоянов
  • 53 Много Знаещ

    7 12 Отговор
    Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България-Христо Ботев за Русия-Botev001

    Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

    “Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.

    Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

    Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята

    Коментиран от #54

  • 54 гост

    11 7 Отговор

    До коментар #53 от "Много Знаещ":

    МНОГО вярващият си, няколко неща:
    - На колко години е бил Ботев и какъв жизнен опит и ерудиция е имал, за да цитираш мнението му като миродавно? Почти съм сигурен, че не знаеш, че Ботев всъщност е бил едва на 28, когато е намерил смъртта си! НАЛИ!
    - Къде е натрупан тоя му опит и като какъв?
    - Къде се оформят мирогледите му?
    - Къде събира пари за революционната си дейност?
    и най-вече:
    - Когато пише срещу Русия, каква му е базата за сравнение и доколко може да се каже, че възгледите му са актуални и днес?
    ... така че, остави си цитатите му за лично обосноваване на русофобската си същност.

    Коментиран от #56, #57

  • 55 Много Знаещ

    6 7 Отговор
    Знаещ,разбра ли сега че нищо не знаеш.Хващайте се всичките тука дето милеете за русия и направо в москва,те ще ви посрещнат подобаващо.Такива патриоти тука не ни требват.
  • 56 Много Знаещ

    6 10 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Ето това сте русофилите,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.

    Коментиран от #58

  • 57 Kcaniba

    5 8 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Два свята, единият е излишен.
    Но към излишния ни тикат точно онези, които не могат, не умеят, не знаят и винаги ще разчитат на подаянията на господарите и на възможнастта да крадат и вегетират като паразити.
    Докато не самоубият и не самоизядат собствения си свят. Нещо повече – тези безродници доволно цвилят от факта, че България продължава да плаща най-скъпия руска газ, че в държавата ни продължава да действа убийствен картел при горивата, ощетяващ държавата с милиарди годишно, че вече над 30% от икономиката ни се намира в ръцете на кремълските паразити.
    Докато не самоубият и не самоизядат собствения си свят.

    И все пак говорим за катун с ракети, разположен на 17 милиона квадратни километра, който има по-малко автомагистрали дори от България

    Коментиран от #59, #60

  • 58 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #56 от "Много Знаещ":

    Нали? Само че, в случая НАЦИОНАЛНАТА НЕАДЕКВАТНОСТ е равносилна на НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО., а ти си МНОООГО НЕАДЕКВАТЕН!
    Давай! Точка по точка! Защити си тезата!
    ... и :
    Къде видя някъде да защитавам Русия?

    Ботев може и да е имал основание в това, което е писал, но го е писал в различно от твоето време, поради което не може да го използваш за основание на русофобските си напъни понастоящем. Капиш?!

    П.С.
    Не знаеше, че Ботев е загина на 28, нали? НИЩО НЕЗНАЕЩ!

    Коментиран от #61

  • 59 Алфа Ромео

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "Kcaniba":

    Донякъде си прав, но да кажеш че нищо Руско не става, тука са бъркаш малко, ракетите им стават и то много, краварите джиткат до космоса с руски ракетни двигатели. Едно трябва да е ясно на всеки, рубладжия ли е или доларджия, на никой не му пука за България, нито на САЩ, нито на Русия, всичко е стратегически и икономически интереси.
  • 60 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #57 от "Kcaniba":

    "Но към излишния ни тикат точно онези, които не могат, не умеят, не знаят и винаги ще разчитат на подаянията на господарите и на възможността да крадат и вегетират като паразити.
    Докато не самоубият и не самоизядат собствения си свят." Подаянията са под формата на еврофондове, нали? Така е! Прав си!
    "България продължава да плаща най-скъпия руска газ, че в държавата ни продължава да действа убийствен картел при горивата, ощетяващ държавата с милиарди годишно" - И за това си прав!
    ... НО, съществуването на паразитите е благодарение на господарите, а те отдавна са западни. Това, че са ги оставили да безчинстват, значи че са им изгодни, въпреки това което пишеш, въпреки, че унищожават държавата...а може би точно затова са ги оставили? Не мислиш ли? А цената не газта, картела и руската зависимост е приемлива цена спрямо заложеният краен резултат.

    Коментиран от #79

  • 61 Много Знаещ

    4 7 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Руски трол си ти и нямаш място в България. Русия е вашата родина, скоро ще се отърсим от такива неадекватни елементи като вас. Да обиждаж Христо Ботев по този начин означава само едно чи ти не си истински Българин.

    Коментиран от #63

  • 62 раптор

    1 3 Отговор
    На 14 юли излетяха няколко "начуни" сателите. Добре си пишат домашните! Браво!
  • 63 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #61 от "Много Знаещ":

    И къде го обидих? Нещо от написаното от мен да е лъжа или неистина? Говори с факти, измислен патриоте, не с лъжи, заблуди и пропаганда! Ама не можеш! Затова минаваш директно към заключения, обиди и обвинения, нали? Предполагам, според теб поп Кръстьо е предал Левски, нали?
    Не си достоен събеседник и по-добре си смени ника - НЕ ТИ ОТГОВАРЯ!... или поне сложи едно "много МАЛКО знаещ" - идеално ще ти пасне!

    Коментиран от #64, #65, #67

  • 64 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "гост":

    п.с.
    Заблудените обожават да бъдат заблудени и мразят всеки различен от тях, който може да все смут в измисленият им свят!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Много Знаещ

    4 3 Отговор
    ЕДНА ЗАБРАНЯВАНА И МАЛКО ИЗВЕСТНА КНИЖКА НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ ЗА РУСКАТА АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА

    Брошурата си „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” бащата на българската национална революция Георги С. Раковски отпечатва през 1861 г. Повод за нея е постигнатото споразумение между руското правителство и Високата Порта за преселването на българското население от Видинския край в пределите на Южна Русия и размяната му с татарско и черкезко население. До тогавашния момент никой не е разкривал и бичувал така директно руската политика спрямо българите и спрямо другите народи, живеещи в нейната територия. Със словото си, нетърпящо никакви възражения, и основаващо се на фактите и на собствените му наблюдения, Раковски потвърждава думите на Карл Маркс, който по това време определя Русия като „тюрма на народите”. След публикуването на тази брошура и на статиите си за руската политика Г. Раковски е обявен за персона нон грата от руските власти и му е забранено да пътува до Русия и да пребивава в нея.
  • 67 Много Знаещ

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "гост":

    И за него ли ще кажеш същото,руско недоразумение си ти нищо по вече.

    Коментиран от #68

  • 68 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "Много Знаещ":

    Ретроспекция:
    Цитираше Ботев по изгоден за теб начин. Зададох ти въпроси, на които не ми отговори. Ако беше отговорил, просто щеше да поставиш под съмнение тезата си. Това е.

    Страхливеца и манипулатора отклони уж диалога в нападки и от Ботев премести темата към Раковски.
    Относно брошурата и опита ти пак да натрапиш русофобството си, отговорът ми е пак същият:
    За кое време се отнася?
    Каква е международното положение когато е писана?
    Доколко е актуална?

    Няма да навлизам в подробност по съдържанието на брошурата, което не означава, че не приемам написаното от Раковски за истина. Вероятно е било така. Само един цитат от онова време, свързан с тази брошура: "„тая пропагандическа брошура, от която само аз съм раздал тогава неколко хиляди, между преселенците...” .... "пропагандическа" ?! и още нещо: "По това време Раковски живее в Белград и получава материална подкрепа от правителството на Сърбия" толкова!

    Между другото чичото на Съби се казва Георги Мамарчев и е капитан от руската армия. В негова чест Съби променя името си на Георги. ;)

    П.С.
    Не виждам смисъл да продължавам да ти отговарям. Ефект никакъв!

    Коментиран от #69

  • 69 Много Знаещ

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "гост":

    Руска пропаганда,променят историята както им е изгодно на тях.

    Коментиран от #71

  • 70 Много Знаещ

    2 3 Отговор
    ВОЙНАТА НА РУСИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ В ДОБРУДЖА (1916-1917г.)Появата на руски войски в Добруджа през 1916г. не е случаен акт, а резултат на вековната руска политика на териториално ограбване на България чрез раздаване на нейните земи в полза на съседите й. Тези типично имперски сделки за наша сметка в българската историография обикновено се скриват. Целта е повече от ясна - създаване на изкуствен ореол на самодържавна Русия като ,,благодетел’’ и единствен защитник на поробените българи в Османската империя.
    Десетилетният стремеж на българската историография да украсява и ‘’облагородява’’ руската балканска политика достига своя апогей в епохата на комунизма. Тогава руското военно присъствие на Добруджанския фронт на Българската армия през Първата световна война просто изчезва.http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535:-1916-1917
  • 71 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "Много Знаещ":

    Нееее, не е руска, още по-малко е пропаганда! Ако беше пропаганда, щях да те убеждавам, че Русия е била правата и т.н. глупости, а аз не го правя. Просто аргументирано отговарям на твоята уж съвременна антируска пропаганда, базирана на неприложими към настоящето мнения на исторически личности от по миналият век.
    Това е, троле! НЕ ВЪРВИШ! Заключенията ти за настоящето, базирани на мнението на българските революционери издишат, най-малкото защото съвременната международна конюнктура и играчи нямат нищо общо с тия по времето на Царска Русия. Само доста промити мозъци биха изградили тезата си на факти и мнения от преди повече от 100 г. , че и да си вярват, че са актулни. хахахах
    BYE!

    Коментиран от #73

  • 72 Много Знаещ

    2 4 Отговор
    Ако разгледаме библиографията по въпроса изпъква унизителния за националното самочувствие на всеки българин факт, че по време на т. нар. социалистически период до 1989г. липсват сериозни научни изследвания, които да осветляват участието на България в Първата световна война в Добруджа.
    Антирумънските и най-вече антируските военни действия на Българската армия през 1916-1917г. въобще не са сред любимите теми за българската историография от този период. Главната причина е възприетата от комунистическата система политика на социалистически (пролетарски) интернационализъм, деградирал до национален нихилизъм. Този последователно прокарван принцип дори изменя характера на българското участие в Първата световна война, обявена за ,,империалистическа’’ според оценките на болшевишкия вожд Ленин , които изцяло догматично се възпроизвеждат в българските учебници.
    Да се разказва за военни действия на Българската армия, при това успешни, срещу съюзниците на комунистическа България във Варшавския договор и СИВ - Русия и Румъния, не е препоръчително.

    Коментиран от #74

  • 73 Много Знаещ

    3 5 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Политиката на русия през комунистическия период беше още по унизителна за България,виждаш в какво се превърнахме след като бяхме тяхна република 45 години,най бедната страна в Европа.

    Коментиран от #75

  • 74 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #72 от "Много Знаещ":

    Алооо.... Ботев, Раковски, Балканска, Първа световна... търсиш опорна точка в миналото за настоящото си русофобство ли? НЯМА ТАКАВА! ТОВА Е МИНАЛО! Тълкуванията се отнасят за миналото и не са приложими в настоящето. НЕ ДОКАЗВАШ НИЩО! ... да не говорим, че дори бягаш от диалог.
    Един съвет:
    Насочи се към това, което става последните 27+ години. Там си прави анализите и изводите. И ако можеш абстрахирай се от русофобството си иначе няма да си обективен в оценката си.
    ДЕРЗАЙ!

    Коментиран от #77

  • 75 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #73 от "Много Знаещ":

    Пак лъжеш:
    75-85-та изобщо не бяхме най-изостаналата държава в Европа. Станахме такава след 89-та, но това е друга тема.
    Айде стига толкова.

    Коментиран от #83

  • 76 Много Знаещ

    3 5 Отговор
    Аз мога да си направя изводите за последните 27 години но явно ти не можеш.През този период боклуците от БКП (които са възпитаници на другарите си от кремъл)до ограбиха България и сега продължават да дърпат конците и спъват развитието на държавата и нормалния начин на живот на хората.Всеки път като им дадете властта гласувайки за тях те дърпат към русия и така кремъл ни повлича все по на дълбоко към бездънната яма в която са и те. П.С. Да те питам нещо хареса ли ти събора им на Бузлуджа,как прекара сред толкова пенсионери.

    Коментиран от #80

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 стоян

    4 3 Отговор
    Много точен и верен коментар от 22 =БРАВО - като са толкова добри поне на един Руски телевизор марка кажете приятели на червената Руска мафия
  • 79 Kcaniba

    4 3 Отговор

    До коментар #60 от "гост":

    през 1960 г. бива изнесен, а после и продаден, златния резерв на страната, възлизащ на 24 тона. Сумата, която НРБ получава срещу златото си, е 22 738 255 долара. Нито цент от транзакцията не влиза в хазната. Нещо повече: „Сделката със златния резерв спасява Живков, който разбира, че без изгодите на съветската икономическа помощ той не би могъл да управлява и да се задържи на власт. Това до голяма степен мотивира и предложението му през 1963 г. НРБ да „се слее” със СССР.
    Полу-фалитът през 1977 г.
    Отново ще се позовем на desebg.com за втория, отново малко известен, фалит на комунизма: „През 1977 г., когато в резултат на хвърлянето на огромни средства за развитието на тежкото машиностроене и покачването на международни цени на петрола НРБ отново изпада в дългова криза с над 6 млрд. долара задължения, включително и към западни банки.
    Положението е спасено благодарение на благосклонното отношение на тогавашния съветски ръководител Леонид Брежнев, който отпуска финансова помощ на Живковото управление, но същевременно го предупреждава, че финансовите дългове рано или късно се превръщат в политически проблем.“

    Коментиран от #82

  • 80 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #76 от "Много Знаещ":

    "Аз мога да си направя изводите за последните 27 години но явно ти не можеш.През този период боклуците от БКП (които са възпитаници на другарите си от кремъл)до ограбиха България и сега продължават да дърпат конците и спъват развитието на държавата и нормалния начин на живот на хората."

    Изобщо не оспорвам това ти твърдение, но как става това, при условие, че България е члена на НАТО от повече от 13 години и член на Европа от повече от 10, а? Според твоята "логика" излиза, че НАТО и ЕС, заедно с Русия играят против България? Така ли?
    Много грешна ти е картинката. България понастоящем е точно това, което ЕС и НАТО искат от нея. Да не говорим, че много преди членството бяхме принудени да си съсипем държавата и армията, за да може да ни допуснат въобще до процедурите по присъединяване. НЕ ДА Я РАЗВИЕМ И ДА ГИ ДОГОНИМ, А ДА Я СЪСИПЕМ И ДА СТАНЕМ ТОТАЛНО ЗАВИСИМИ. Това ти е настоящето и то е благодарение на ЗАПАДА, а не на Русия.
    Виж къде е България 20 години след като е губеща в WWII, виж къде е след 20 години мирният преход към "демокрация". Това ти е и бъдещето. България няма по-добро бъдеще и различно място от сегашното в тази Европа, което е понастоящем. Ако имаше такова отдавна Запада да се бе отървал от коврите на двата строя! Вместо това е тунинговал наследените труженички и се радва на бардака, който си е направил. Явно за теб е без значение кой стопанисва бардака, стига да се радваш на услугите му, нали? Ама що така бъркат собственика и отгово

    Коментиран от #81

  • 81 МОГА ДА ДОБЯВЯ СПОКОЙНО

    8 0 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    БИВШИТЕ КОМУНИСТИ И СИНЧЕТАТА ИМ СА ВЕЧЕ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ЗВЕРОВЕ И СЛУГИ-МАРИОНЕТКИ НЕ НА КРЕМЪЛ А НА КРАВАРИТЕ ТОРМОЗЕЩИ ЦЕЛИЯ СВЯТ.
  • 82 ЧЕСТНО

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "Kcaniba":

    А СЯ ЕЖЕДНЕВНО СЕ ИЗНАСЯТ МЛАДЕЖТА НИ ЗЛАТОТО НИ И СИЧКО КОТ СИ ПОМИСЛИШ
  • 83 Kcaniba

    4 5 Отговор

    До коментар #75 от "гост":

    Алооо в коневръза,от 1944до 1989 България е фалирала 3(три)пъти, поради простаците , които Червената армия слага на власт,и на която същите подлоги издигат паметници....Ужас извратена работа!

    Коментиран от #85

  • 84 Kcaniba

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "Glog":

    Факти от личния ти живот не ме интересуват!
  • 85 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #83 от "Kcaniba":

    Странно как народът не е разбрал за това трикратно фалиране? Кога стана известно това? Защо хората живели онова време не са усетили такова нещо? .ахти комунистите какви фалити са били - никой да не разбере, че държавата три пъти фалирала! А, кики?!

    Коментиран от #86, #87

  • 86 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #85 от "Гост":

    И още нещо:
    Би ли стигнал на ББ бюджета на САЩ, взимайки предвид цената на магистралата, за да построи наново всичко унищожено от наследеното от комунизма, заедно с възстановяването на въоръжението на страната преди 89-та. Надали!
    Айде не ми говори за фалити, защото по-фалирали от сега не сме били от 1878г. - ВЪВ ВСЯКО ЕДНО отношение.
  • 87 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Гост":

    Факири, а не фалити...
    И... Измисли си твой ник или не можеш да мислиш...личи си! ;)
  • 88 стоян

    2 4 Отговор
    БРАВО НА КСАНИБА
  • 89 незнайко

    2 1 Отговор
    ПО МАЛКО НО НА МЯСТО ! Руснаците не се бият в гърдите а показват от време на време какво могат !
  • 90 Един ....

    1 0 Отговор
    Твърде е възможно тези US кораби ,наистина да се появят на друго място, например на дъното на Черно море !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания