14 Август, 2017 11:49 1 288 7

САЩ разчитат на дипломацията за Северна Корея

  • сащ-
  • дипломация-
  • северна корея

Това се казва в обръщение на Рекс Тилърсън и Джеймс Матис

САЩ разчитат на дипломацията за Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Държавният секрета на САЩ Рекс Тилърсън и военният министър Джеймс Матис се обявиха за мирно разрешаване на въпроса със Северна Корея, съобщи „Интерфакс“.

„Засега дипломацията е предпочитаното средство за връзка със Северна Корея. Военните мерки имат поддържаща роля. Вашингтон се стреми към преговори с КДНР.“ Това се казва в общо изявление на двамата политици, публикувано в Wall Street Journal..

Според тях този подход се приветства от повечето държави.

„Нашият подход се допълва от множество страни. В това число влиза и Китай, който доминира над Пхенян. Така в Пекин имат безпрецедентната възможност да оказват влияние на режима.

Ние не сме по-близо от война, колкото бяхме преди седмица, но положението е подобно на това преди 10 години. Дипломатическите усили могат да урегулират ситуацията“, се казва в материала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    10 4 Отговор
    Ъс, прррррррруууууу! Нещо дадоха назад американските агресори! Досега приказки от рода на огън и удари, които света не бил виждал никога до този момент. Думи, които не са за устата на който и да е президент, ма щом е американския, той може. Кимчо обаче си го превърте в другия крачол. Предполагам след като се подготвят физически за ядрения удар на острова, който американците са завладяли, ще последват и нови опити за увеличаване далекобойността на ракетите. Тогава пак ли ще изригват заплахи от устата на Тръмп?
  • 2 ТУЙ то разбрайми илядо пъти

    3 2 Отговор
    Още от самото начало, преди година, стана ясно че нямате кой да ви кара лозята. Затуй сега напинати Косово, Черна Гора и Македония а България ги увещава, не е зле , сал дето пари искат от нас да се дава.

    Коментиран от #7

  • 3 Пеньо

    3 0 Отговор
    Е как ще стане, като прасчо няма профил в Туитър?
  • 4 Кики

    8 3 Отговор
    Не може да слагаш санкции на някой, а след това да искаш да преговаряте. Позицията на Ким отдавна е ясна: Махате всички санкции, изтегляте се - тогава преговаряме.
  • 5 Бай Благой

    5 4 Отговор
    Амчи нали ракети щяхте да им стреляте...сега пък дипломация?
    Нещо да не пос*ахте гащите?
    Шегата настрана!!
    Дано всичко мине мирно и тихо с тоя ненормалник Ким Чен Ун!!
    Той другия в уайт хаус и той не е цвете за мирисане...ама корейчето го бие по олигофрения...
  • 6 Бесен Язовец

    4 3 Отговор
    Пълните смешници
  • 7 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТУЙ то разбрайми илядо пъти":

    Гугъл преводач. На тебе ти е ясно, но на нас не!