14 Август, 2017 16:00 2 878 16

Конфликтът със Северна Корея може да доведе до ядрена война

  • зигмар габриел-
  • война-
  • северна корея

Зигмар Габриел притеснен от ситуацията

Конфликтът със Северна Корея може да доведе до ядрена война - 1
Снимка: БТА/AP

Външният министър на Германия Зигмар Габриел не изключи възможността конфликтът със Северна Корея да доведе до ядрена война, съобщи РИА Новости.

През последните седмици напрежението между САЩ и Северна Корея нараства, като двете страни постоянно се заплашват.

„Войната не е изключена. С използването на конвенционални оръжия ще видим загубата на голям брой животи.

Въпросът е дали Германия ще остане мирна страна или ще поеме по курса на въоръжение на Доналд Тръмп“, заяви Габриел.


В момента Тръмп настоява всички страни – членки на НАТО да отделят за отбрана по 2% от своя БВП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PEACE

    24 30 Отговор
    Дано да има мир, не война.
    А междувременно в съседна демократична република Южна Корея - държава с размерите на България, държава 170 пъти по-малка от Русия, държава откъснала се навреме от комунистическата идеология:
    Ю.Корея- 11 та в света икономика с БВП 1 411 000 mil/$ 2016
    Русия - 12 та в света икономика с БВП 1 267 750 mil/$ 2016
  • 2 Антикумунист

    24 35 Отговор
    Комунизмът докато не бъде изкоренен,ще създава ядове!Куба и Венецуела вече се осъзнаха,че комунизмът ги връща в миналия век!Китай и Русия-тоже,полу-капиталисти са-Олигагархии!Та единствения идиот в света остана Ким-внук,но съм сигурен че до пра-внук няма да го докара!

    Коментиран от #3

  • 3 АЙЛЯКЧИЯ КОНСУМАТОР СИ

    35 11 Отговор

    До коментар #2 от "Антикумунист":

    ВРЪЩАТЕ ГИ ВИЙ СЪС САНКЦИИ ТЪРГОСКИ БЛОКАДИ САБОТАЖИ .НЯМА ГО ВЗАИМНОИЗГОДНОТО СЪВМЕСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ И ТЪРГОВИЯ ИМА СВЕТОВЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ И КАЛЪП ЗА ЖИВОТ НАЛАГАН ОТ ШЕПА ИЗРОДИ ВЛАДЕЕЩИ ПОЛОВИНАТА СВЯТ.
  • 4 Още малко

    18 27 Отговор
    Комунизмът е сатанинска идеология, създадена и целенасочено да унищожи вярата на хората в духовноста и морала, превръщайки хората в бездушни зверове, които не спират пред никакво зло. Справка: Пол Пот (геноцид над собствения си народ около 3 милиона жертви за няколко години, Мао Дзедун около 80 милиона, Сталин около 20 милиона, Ленин, фамилията Ким в Корея, всички зли кръволоци. Дните на прасето от Северна Корея са преброени заедно с чудовищния му режим, Бог си знае работата, ако не САЩ то друга сила ще го унищожи.

    Коментиран от #12

  • 5 Мозъчна кухина

    16 23 Отговор
    Изроди се раждат и умират там, където индивидът няма право на собствено мнение, позиция, свободен достъп до информация, свободно придвижване, право на частна собственост и собствен бизнес.
    Четвърт век след падане на съвестката диктатура в България, продължават да съществуват изроди, които разпространяват тази античовешка идеология, забранена със ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН (ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г)

    Коментиран от #7

  • 6 tost

    19 1 Отговор
    А ве нищо не казвате за комунистически Китай,що тъй всички използвате комунистически телефони,телевизори,електроника и дрехи. Нали с всяка стотинка оборот,правите гадните комунисти още по богати.

    Коментиран от #8

  • 7 Контра

    18 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мозъчна кухина":

    С НИЩО АМА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ ЧЕ НАЛАГАНИЯ НОВ РОБОВЛАДЕЛСКИ СВЕТОВЕН РЕД Е ПО ДОБЪР ОТ ДИКТАТУРАТА НА ЖИВКОВ СТАЛИН ИЛИ КАДАФИ.
  • 8 изморен

    1 11 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    Китай е капиталистически

    Коментиран от #9, #11

  • 9 tost

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "изморен":

    Я пак

    Влез в уикипедия и виж дали Китай е капиталистически :)

    Коментиран от #10

  • 10 Бостан

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "tost":

    Колега, коя е тая Уикипедия дето я четеш? Сигурно от друго измерение. Китай от 70 години насам си е под комунистическа диктатура. Просто главорезите от ККП отвориха икономически страната и разрешиха частния бизнес, единствено защото видяха че комунистическият модел се проваля и няма как да се задържат на власт. Иначе това е същата шайка която изби 45 милиона китайци от глад по време на "големият скок напред" на Мао и смаза с армия протеста на студентите на Тянънмън. Сега в момента изкарват пари като избиват за органи последователите на духовната практика Фалун Дафа, поставена извън закона от ККП, защото следва принципите доброта, истинностт и търпение, нещо коренно противоположно на комунистическата доктрина за класова борба, революция, хаос и убийства
  • 11 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "изморен":

    Китай всъщност са постигнали нещо много интересно: интегрирали са капитала в социализма. Не са класическа комунистическа държава, нито са на стадии теоретически комунизъм. Определено са социалистическа държава, която е успяла да зададе рамки на капитала, без да го ограничава, за разлика от бившите комунистически държави, но и без да му дава възможност да управлява държавата, както става в капиталистическите държави. Социалното и държавното са над корпоративните интереси. Всъщност може да се каже, че демократичните ценности и националните интереси в Китай са пъти по ярко изразени, отколкото в капиталистичрският запад. Разбира се, без "демократичните" извращения, които капиталът се мъчи да наложи за стандарт и които са вредни за нормалното, развито, национално общество. Китай са създали най- оптималната форма на държавно управление.
  • 12 гост 3

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Още малко":

    Комунизма верно е сатанинска идеология, създадена от запада, за да онищожи всички ония, които не можа с оръжие, натрапена в Русия от джуджето Ленин, с помощта на западните му господари.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост 3":

    А какво ти е мнението за демокрацията? ;)
  • 14 Компетентен

    3 0 Отговор
    Всичко е една голяма постановка!!! Големите сили искат разграбване ...имат две мишени и то стратегически!!! Едната е Южна Корея а другата Германия!!!! Американците вече добре са се организирали...сложили са Троянския кон в Германия ,обаче Северна Корея малко им се опъва още .... и не иска да съдейства !!! Чакайте Трета Световна война съвсем скоро!!! Лошооооо....запасявайте се !!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: