Last news in Fakti

14 Август, 2017 19:21 2 816 24

Украйна: Не доставяме ракетни двигатели на Северна Корея

  • украйна-
  • северна корея-
  • ракета-
  • двигател-
  • ким чен-ун

Съветът за национална сигурност в Киев отрече информацията на The New York Times

Украйна: Не доставяме ракетни двигатели на Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Украинският Съвет за национална сигурност отрече информация на в. The New York Times, че украински завод е продавал ракетни двигатели на Северна Корея, предаде Reuters.

"Украйна никога не е доставяла ракетни двигатели или друга ракетна технология на Северна Корея", се казва в изявление на секретаря на съвета Олександър Турчинов.

"Смятаме, че тази антиукраинска кампания е била задействана от руските тайни служби, за да прикрият тяхното участие в севернокорейската ракетна и ядрена програма", добави той.

The New York Times съобщи, че украинската държавна фирма "Южмаш" е изпаднала "в затруднено финансово положение" след свалянето на украинския проруски президент преди три години, защото "руснаците са анулирали закупуване на технологии за модернизиране на ядрения си флот".

Украйна: Не доставяме ракетни двигатели на Северна Корея

"Според експерти този завод е най-вероятният източник на двигателите, които през юли са били използвани за двата теста на междуконтинентални балистични ракети, които за пръв път показаха, че Северна Корея има нужния обхват да застраши американски градове", се казва още в статията на в. The New York Times.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе празни кратуни са

    30 23 Отговор
    Лелеее украинците направиха сега и NYT че са агенти на Путин..Дали са продавали двигатели незнам--но това че в Сирия главорезите от ИД притежават украинско оръжие е факт.

    Коментиран от #2

  • 2 Дидор

    28 27 Отговор

    До коментар #1 от "Абе празни кратуни са":

    В Тубата има бая клипове,как джихадистите показват оръжие от Украйна и им се заканват,че част от него е некачествено. Та нищо чудно урките и да са продали някой и друг двигател на С.Корея.
  • 3 Дирлукеш

    18 25 Отговор
    Да свършат и украинците нещо добро
  • 4 Жииихиихилло

    27 20 Отговор
    Леко полеко и американците започнаха да отсвирват хохлите. Ще я разделят тази измислена държава между съседите и-натам отиват работите.

    Коментиран от #12

  • 5 стоян георгиев

    20 34 Отговор
    тва ще доведе до сериозен руско-американски скандал,щото отдавна се знаеше че русия подпомага ненормалника от северна корея с ядрени технологии,но сега и с ракетни двигатели ,правеики активно мероприятие на украинците.путин от как е дошъл на власт потдържа или реанимира наи-големия световен каляк.тва иран,тва северна корея,тва мадуро,тва хизбула ,кастро...

    Коментиран от #6

  • 6 ББЮ

    32 19 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Абе американски весник пише че украинци са продавали-а ти пак рупаш ли рупаш. Айде сега кажи че и там Путин ги е купил.

    Коментиран от #8

  • 7 Kcaniba

    22 32 Отговор
    Империята на злото ,е по голяма заплаха за света от И.Д ,думи на сенатор Маккейн, които са много точни!Коментара е излишен!

    Коментиран от #20, #21

  • 8 стоян георгиев

    15 23 Отговор

    До коментар #6 от "ББЮ":

    американския вестник цитира експерти за ракетните двигатели на кимчо.да те са украински купени и предоставени от русия,което ще се установи и ще стане голям скандал.
  • 9 гост 3

    14 13 Отговор
    Не е въпроса дали и защо украинците са продали двигателите, а защо НЙТ го пише. Може би вековната нерушима дружба се разпада.
  • 10 Барчо

    13 8 Отговор
    Доставяте, доставяте.
  • 11 Е па

    12 6 Отговор
    Доставили са за пари. Що американците не са доатавили?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сербез

    14 12 Отговор
    Това да си сляп и глух и да драскаш коментари на Брайлова азбука срещу Русия е по зле от трав...т -лез...ка
  • 15 onq s konq

    10 18 Отговор
    Двигателите се явяват РЕЕКСПОРТ за Украйна и всъщност СА РУСКИ,реекспортирани от украински частни оръжейни фирми за С.Корея.
  • 16 Azazel

    11 10 Отговор
    Не знам колко ограничено и увредено трябва да е мисленето на тези тук, които свързват публикация на NYT с промяна на позицията на САЩ по въпроса за Украйна... NYT, за разлика от руските, а и от повечето български медии, не следва стриктно държавната политика и олигархичните пари, а е еталон за качествена журналистика и, когато се сдобие с важна и проверена информация от обществен интерес, я публикува, без да го е грижа дали ще се хареса тя на някой във Вашнгтон, на Путин, на форума във Факти или на арменския поп. Който си мисли, че този вестник, щом е американски, значи обезателно е някакъв държавен орган - да погледне отношението на Тръмп към него - хахото в Белия дом го мрази повече, отколкото мрази Обама, Хилъри и Обамакеър взети заедно.

    Коментиран от #17, #22

  • 17 Дивуй

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Azazel":

    Пич, ей ся ще ти разкажат играта тролчетата . Тях истината не ги касае ,те работят на друг принцип - плюене ,лъжи,пак плюене и все така
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Самсон

    10 7 Отговор
    Соросите както обкновенно в нокалт
  • 20 Педрас

    24 6 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Остана само да уточним коя точно е Империята на злото? На мен ми се струва че титлата е достойна за страна избила над 2 милиона цивилни граждани след Втората световна война, участвала във над 200 въоръжени конфликта извън своята територия, разположила над 720 военни бази по целия свят и екзекутирала стотици хиляди цивилни с атомно оръжие. Страна, която заради защитата на прословутите си интереси сее смърт, страдания и разрушения по целия свят/
  • 21 Kcaniba

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Империята на злото скоро ще го отнесе!!!
    Ти, както и се оудупил, да не отнесеш некой руски батуш!??
    Хде СирГей, да ни обясни, как тъй продажното укрско правителствл, не продавало на кореянците!!!??
    Значи на Малоросия и Новоросия продпвпт, а С. Кореч не!?!?
    Каква е тази изберателност!!???
  • 22 падналия ангел

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Azazel":

    Та мисълта ти беше...?

    Коментиран от #23

  • 23 Azazel

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "падналия ангел":

    Та, мисълтта ми беше..., че получих киселини от "гениите" в първите коментари, които смятат, че NYT е орган на американската правителствена пропаганда - замислих се как живота в тоталитарните години на Източна Европа е увредил безвъзвратно мисленето на цели поколения и има хора, които смятат, че медии като NYT са някакви еквиваленти на Работническо дело... Иначе, самата статия не я коментирам - четох я в NYT и познаавайки отлично работата на подобни медии (това ми е работата, при това - на академично ниво), знам, че не биха си позволили да публикуват подобни твърдения, без да подложат на допълнителна проверка думите на цитирания източник.
  • 24

    1 0 Отговор
    Лелеееее колко професори има в тази клета наша държавица.Вместо да се джавкаме ,давайте да започваме да произвеждаме ракетни двигатели клиенти има много ще сме на печалба за нула време.
Новини по държави: