698 4

Тръмп осъди насилието в Шарлътсвил 

Президентът на САЩ обеща, че на отговорните лица ще бъде потърсена сметка

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че расизмът е зло и осъди привържениците на идеята за превъзходството на бялата раса, неонацистите и "Ку-клукс-клан", които той нарече "престъпници и бандити", предадоха световните агенции.

Тръмп каза това след среща в Белия дом с американския министър на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс и с директора на ФБР Кристофър Рей. Срещата се състоя след насилието на расистка основа в събота в Шарлътсвил в щата Вирджиния.

Тръмп бе разкритикуван заради думите си, изречени в събота относно случилото се в Шарлътсвил, че много страни трябва да бъдат упреквани за това насилие, припомня АР. Тогава той не изобличи конкретно привържениците на идеята за превъзходство на бялата раса и на други групи, насаждащи омраза.

Сега Тръмп каза, че осъжда насилието в Шарлътсвил и че на отговорните за него лица ще бъде потърсена сметка, допълва Reuters.

"Расизмът е зло и онези, които предизвикват насилие в негово име са престъпници и бандити, в това число "Ку-клукс-клан", неонацистите, белите супремасисти и други насаждащи омраза групи, които противоречат на всичко онова, което е скъпо за американците", каза Тръмп.

Той допълни, че ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лупи
  Отговор
  1 20:50  14.08.17
  Освен розовия фанатизъм, той има място нали? Чудно племе са американците, безочливи робовладелци и джебчии унищожили милиони същества с действията си през 18-ти и 19-ти век поробвайки милиони цветнокожи и избивайки коренното население на Америка, после създатели на всякакви расистки правила, закони и кланове почти до 60-те и 70-те години на 20-ти век и сега първи радетели за равенство и братство! Как да не ги възпее човек! Хвала на такива радетели за доброто, с такива радетели за добро не ти трябват радетели за зло. Иначе най-нормалното нещо е с идиотската си толерастия да вдъхнат нов живот в расизма и нацистките идеологии и да създадат противопоставяне защото в природата има баланс, не може да пропагандираш безумно толерантно поведение и да очакваш да няма отпор. А и още нещо, основни закрилници на толерастията и нейни пропагандатори са еврейските медии и организации, при все че евреите са едни от най-големите расисти на Земята, защо ли?
 • User
  Отговор
  2 21:30  14.08.17
  Тц, Тц, Тц. Надявах се на нещо по-добро. Демек да не говори такива глупости ми директно да си каже че чернилките нищо не могат и за нищо не стават.
 • Иван
  Отговор
  3 22:29  14.08.17
  Аман от глупави заглавия и статии, "Тръмп осъди насилието..." Е, и какво от това? Сульо и пульо седнали да пишат някакви неща.
 • Пеньо
  Отговор
  4 08:15  15.08.17
  Дони няма два грама мозък, изцепи се за пореден път и сега пак за пореден път замазва гафа по съвет на приближени. То бива простотия, ама в тоя има много!

Напиши коментар:


Публикувай