Last news in Fakti

14 Август, 2017 23:25, обновена 8 Септември, 2017 00:13 1 678 1

Франция: Кола се вряза в тераса на пицария

  • париж-
  • пицария-
  • кола

Момиче загина, има ранени

Автомобил се вряза в тераса на пицария в град Сет Сор, разположен на 65 км. източно от Париж. Първоначално при инцидента беше съобщено, че е загинало 8-годишно момиченце, предава агенция Reuters. В последствие стана ясно, че става дума за 13-годишно момиче. Минимум 5 души са ранени. Малко преди полунощ техният брой се увеличи на дузина. От тях 4 са в крайно тежко състояние.

Нападателят е 39-годишен мъж, който според очевидци, умишлено се е врязал със сребристо BMW в заведението. След ареста му, той е заявил, че е искал да се самоубие. Според полицейски източници, мъжът е неадекватен. Официално съобщение на местните власти все още няма, както и не е потвърдено, че става дума за терористичен атентат.

Първите показания на шофьора на автомобила дават основания да се изключи терористичен акт, съобщава агенция France Presse, позовавайки се на съдебни източници.

По-рано от прокуратурата на град Мо, под чиято юрисдикция се намира Сет Сор, заявиха, че инцидентът по-скоро няма да се разглежда в качеството на терористичен атентат. „Това е преднамерен акт, но по всяка вероятност, той няма нищо общо с тероризма”, заявяват от прокуратурата.

39-годишният мъж е направил опит за самоубийство седмица преди днешния инцидент, заяви пред телевизия BFM Пиер Анри Бранде, представител на Министерство на вътрешните работи. „Това е психически неуравновесена, депресивна личност”, допълва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    3 1 Отговор
    Всеки път когато стане такъв самоубийствен атентат французите рязко отричат да е такъв. В последствие се разбира, че човека убиец е мюсюлманин и нарочно го е направил. Като е решил да се самоубива има хиляди начини да го направи без да завлича други хора със себе си. Французите и германците е хубаво да свикват, защото това е тяхното бъдеще. Тероризма за съжаление е форма на протест срещу по-силния противник. Ислямистите се опитаха да си направят собствена държава на основа на тяхното вероизповедание, но ги смазват. Единствения и начин остава терора, но той е срещу невинни хора. Това, което пиша е мой си анализ. Не позиция. Моята позиция е смърт на тероризма и терористите. Те не трябва да имат място на земята. Това са хора в които не е останало нищо човешко. Те са зверове в човешко тяло и за съжаление някакъв умствен багаж, който ги поставя над зверовете като способност да убиват хора. Със озверелите зверове може да се постъпва само по един начин. УНИЩОЖАВАНЕ ДО КРАК!!!