15 Август, 2017 13:18 1 374 6

Кунева с нов пост в Брюксел

  • ес-
  • ек-
  • меглена кунева-
  • пост

Меглена Кунева ще бъде част от Комисията за независими видни личности на организацията на Европейските политически партии

Кунева с нов пост в Брюксел - 1

Меглена Кунева и Антонио Виторино бяха поканени от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да влязат в състава на Комисията на независими видни личности на организацията на Европейските политически партии. Номинацията на двамата бивши европейски комисари за представители на Европейската комисия в органа беше потвърдена единодушно на заседание на комисарите.

Това съобщиха от пресофиса на Движение България на гражданите.

По двама представители имат и Европейският парламент, и Европейският съвет. Основната функция на структурата ще бъде да дава становища относно придържането на европейските политически партии и фондации към основните европейски ценнoсти, както и спазването на регламента относно статута и финансирането.

Комисията ще започне работа през октомври. Членовете й ще се събират за заседания, съобразно собствен график.

Меглена Кунева и Антонио Виторино са номинирани заради успешната им работа като европейски комисари. Повод за поканата към Кунева е и политическият й опит, както множеството отличия, които е получила за принос към европейската политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    14 2 Отговор
    И отново няма да свърши работа и за пет евро!
  • 2 ЪРП

    16 4 Отговор
    И ОТНОВО ТАЗИ НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА ЩЕ БЪДЕ ТРОЯНСКИЯТ КОН ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!...........ДО СЕГА НАНЕСЕ НЕПОПРАВИМИ ЩЕТИ НА АТОМНАТА ЕНЕРГЕТИКА НА БЪЛГАРИЯ И РЕД ДРУГИ ЗЛИНИ,СЕГА ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ НАДСКОЧИ СЕБЕ СИ.......?????!!!!!!!!!!

    ГОСПОД БАВИ, НО НЕ ЗАБРАВЯ ,КОИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, КАКВИ ЗЛИНИ СА НАНЕСЛИ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!! ТОЙ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!!!!!!!!!!!!!
  • 3 За какво ли

    18 2 Отговор
    И с какво ли ги спечели този път? Пак ли продаде някой български интерес? или с лични качества?
  • 4 9173

    9 1 Отговор
    Доволни са хората от нея. Нас ако ни питат сигурно няма да е така, но явно това е без значение.
  • 5 Каратана

    12 1 Отговор
    Безсрамие!
  • 6 мнение

    10 0 Отговор
    Тридесетте сребърника се дават само за заслуги. А тя ги е заслужила. Дали усеща върху себе си клетвите на хората?