Last news in Fakti

16 Август, 2017 07:55 3 838 2

Северна Корея произвежда ракетни двигатели (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • ракети-
  • кндр-
  • ким чен-ун

Според ЦРУ Пхенян отдавна не разчита на внос

Северна Корея произвежда ракетни двигатели (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея вероятно е в състояние да произвежда собствени ракетни двигатели, без да разчита на внос, твърдят американски представители на разузнаването, цитирани от Reuters.

Тези твърдения противоречат на ново проучване на базирания в Лондон Международен институт за стратегически изследвания, според което двигателите за разработваните от Северна Корея ракети за нанасяне на удари срещу САЩ вероятно са произведени в заводи в Украйна или Русия, и Пхенян може би се е сдобил с тях от черния пазар.

Разполагаме със сведения, които подсказват, че Северна Корея не разчита на внос на двигатели. Ние смятаме, че те са способни да си ги произвеждат сами, каза представител на американското разузнаване за Reuters.

Източникът не разкри подробности в подкрепа на тези твърдения.

Украйна отрече да е доставяла някога отбранителна технология на Северна Корея, Украинското държавно предприятие "Южмаш", цитирано от в. The New York Times, който в понеделник съобщи за проучването, каза, че не е произвеждало балистични ракети откакто през 1991 г. Украйна получи независимост.

Северна Корея произвежда ракетни двигатели (ВИДЕО)

Друг висш представител на американското разузнаване каза, че модифицирането на двигателите РД-250, довело до повишаване на надеждността им, може отчасти да е дело на чужди специалисти, наети от Северна Корея, или на учили в Русия или другаде севернокорейци.

Според лондонския институт ракетите, използвани при последните севернокорейски опити, са били оборудвани с двигатели на базата на РД-250, произвеждани някога в бившия съветски, а после украински завод "Южмаш".

Тези двигатели, сглобявани до 2001 г., бяха продавани с ракети "Циклон -2" и "Циклон-3" в полза на Русия, обясни пред журналисти директорът на Украинската космическа агенция.
Според данните, с които разполагаме, Русия сега притежава от 7 до 20 ракети от този тип. Впоследствие те може да са доставили част от тях на когото искат, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаахххххааааааа

    40 11 Отговор
    Лелееее държават в 19 век С.Корея сами си произвеждат двигателите---а САЩ купува за ракетите си руски двигатели..-иначе няма Космос..хааахххааааааааааааааааа
  • 2 Барчо

    22 9 Отговор
    Пак заблуждаващо заглавие. СК ПРОИЗВЕЖДА РДвиг. В последствие от статията се чете, че МОЖЕ БИ произвеждат.
    Ако искат службите да се оповести откъде СК имат ракетни двигатели, може веднага да го направят. Но понеже сега не и изнася да топат украинците и се почва едно пелтечене до безкрай.
Новини по държави: