894 2

Нова партия ще се бори срещу Брекзит

Бивш британски правителствен помощник учредява формация, която ще работи за оставане на Лондон в ЕС

Анатоли Стайков

Бивш началник на канцеларията на британския министър за Брекзита обяви, че следващия месец ще основе нова политическа партия, чиято цел ще е оставането на Великобритания в ЕС, предаде Reuters.

Джеймс Чапман каза, че центристката партия "Демократите" ще бъде официално създадена на митинг, наречен "Народно шествие за Европа, който ще се състои на 9 септември в Лондон.

Чапман работеше за министъра за Брекзита Дейвид Дейвис до юни. Оттогава той е отявлен критик на британското решение за напускане Евросъюза.

В изявление, разпространено вчера от организаторите на митинга, Чапман отбелязва, че партийната цел ще е "да отмени Брекзита без втори референдум".

Чапман призова членове с проевропейски виждания както на управляващата, така и на опозиционните партии, да се присъединят към него.

За момента законодателите не са реагирали публично на призива му.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • анонимна
  Отговор
  1 09:26  17.08.17
  Разбира се,че хората трябва да решават дали да останат или да излязат от Европейския съюз,защото държавата това са хората в нея.Но ми се струва,че този референдум,който се случи във Великобритания не даде достатъчно възможност и време на хората да разберат фактически последиците от едно такова излизане от съюза.Неговата цел,смисъл и сметка.Именно по тази причина и ако това ще доведе до раземно решение и единствено и само в полза на хората е този нов политически лидер да създаде тази центристка партия
 • Марто
  Отговор
  2 02:42  22.08.17
  48 на 52%. Разликата е прекалено малка, за да се втурнат политиците сляпо да изпълняват волята на народа. А и трябва да се вземе предвид, че народа е съставен от не малък процент бавноразвиващи се. Не е добре когато няколко процента полуидиоти решават бъдещето на една държава. Особено щом решението, което ще се взема е толкова важно. Но когато една държава се управлява от коне с капаци и псевдопатриоти-полуидиоти е само въпрос на време да се стигне до национална катастрофа. Ще го разберат те това, но вече ще е прекалено късно.

Напиши коментар:


Публикувай