16 Август, 2017 12:37 1 158 24

Корумпиран руски министър се изправи пред съда

  • алексей улюкаев-
  • дело-
  • съд-
  • роснефт-
  • игор сечин

Адвокатите на Алексей Улюкаев поискаха делото да се върне в прокуратурата, но получиха отказ 

Адвокатите на бившия руски министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев поискаха делото да бъде върнато в прокуратурата поради това, че прочетеният в съда обвинителен акт значително се различава от представения по-рано на клиента им, предоставен в началото на делото, предаде ТАСС.

Съдът отказа да върне наказателното дело в прокуратурата.

Преди това прокурорът заяви, че Улюкаев е поискал от ръководителя на "Роснефт" Игор Сечин подкуп от 2 милиона долара на срещата на върха на БРИКС в Индия. По думите му Сечин възприел реално заплахата на Улюкаев и се съгласил с неговото незаконно искане.

Пред съда Улюкаев не се призна за виновен и обвини ръководителя на "Роснефт" в провокация. Той посочи, че Сечин го е убедил да отиде в "Роснефт", където му предал чанта с пари. Според него това е било провокация на Федералната служба за сигурност (ФСС).

По думите му Сечин и генерал Олег Феоктистов са организирали провокацията с подкупа срещу него.
"Беше извършена провокация въз основа на лъжлива информация от Сечин, въз основа на която е изфабрикувано обвинението, само по негови показания", каза Улюкаев.

Според него предаването на сумата е било планирано от ФСС. "Сечин сам ми позвъни под предлог да обсъдим делата на корпорацията и се разбрахме да дойда в Роснефт, където ми предаде парите", добави бившият министър.

През март Сечин потвърди оттеглянето от "Роснефт" на вицепрезидента по сигурността Олег Феоктистов и уточни, че той се връща на военна служба, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    17 19 Отговор
    В путлерова русия гущерът , гравитиращ около кръга “Озеро“, отлично знае кога да си откъсне сам опашката и кога и как да спретне корупционно дело на онези, с които до сега е делил всичко:) Та- не ни информирайте за началото на наказателното производство, а за неговият край и за крайният съдебен акт, постановен по него- оправдателна или осъдителна присъда, влязла в законна сила...

    Коментиран от #4

  • 2 Въпрос

    14 3 Отговор
    А у нас кога ще видим поне един от крадците на съдебната скамейка????....

    Коментиран от #13

  • 3 Ноки

    13 3 Отговор
    Съвсем скоро. Само да бъде приет антикорупционния закон. Отляво вече настръхват в очакване на присъди и конфискация на имущество придобито по престъпен начин.
  • 4 Трол

    14 12 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ехоооо, Lex.bg! Когато съдят министри в Русия е "късане на опашката на гущера", а когато в България няма и един осъден политик какво е? Апотеоз на адвокатската мисъл? Ма и ти си ми една шуши...

    Коментиран от #6

  • 5 юрист

    9 13 Отговор
    Не ми пиши врели- некипели, а ми публикувай КРАЙНИЯТ СЪДЕБЕН АКТ от наказателното производство и какво пише в него за въпросният министър- виновен или невинен:D Всичко останало от коментарът ти е защита на руската опорна точка, как, видите ли, в путлерова русия имало ред и законност и как под влияние на путлеровата политика, се съдят даже министри- милионери, руските съдилища работят и осъждат престъпниците, дори те да са министри, а това се РАЗМИНАВА с обективната действителност в путлеристан:)

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 кроко

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    Споко ве ехооо, ще го осъдят условнр, не се притеснявай, докато трае делото ще е под домашен арест и точно на такъв срок ще го осъдят ! А има и голяма вероятност и да го амнистират, това си е обичайна практика за руските корумпирани чиновници от голям ранг.
    Справка : Виж как осъдиха, тоест оправдаха. бившият министър на отбраната Сердюков и неговата първа помощница Василева, за дето поопразниха руската казна с няколко милиарда рупии !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 юрист

    6 12 Отговор

    До коментар #8 от "Стига плямапа глупости ма":

    На пристрастни руски справки не вярвам. Дай ми независим източник! Опааа- забравих- в русия няма такъв- всички са зависими от бащицата путлер и най-вече от сивите еврейски кардинали в кооператива “Озеро“:) Естествено, че горят “бушоните“ на ниските и средните етажи на властта. И в България ИМА такива дела- спомнете си 2мата депесари- мидхад незнамкой си и другия- дори не им помня имената....
  • 11 Точно ти пишеш глупости

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Стига плямапа глупости ма":

    Харесва ли ти как Путин отговори ? Двойни стандарти , за милиони няма закони за кокошка няма прошка : https://www.youtube.com/watch?v=PqX3-lGgKRE

    Коментиран от #12

  • 12 Стига плямапа глупости ма

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Точно ти пишеш глупости":

    И какво ми даваш този линк---Путин казва--само съд може да реши кой е крив и кой прав...--или ти мислиш,че щом един журналист е казал нещо е истина??? --е тогава си голям наивник...

    Коментиран от #14, #15, #16, #17

  • 13 кроко

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Ха, ха, ха, двама от нашите крадльовци са прочели коментара ти и са ти сложили минуси !
  • 14 Точно ти мишеш глупости МА

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Стига плямапа глупости ма":

    Значи ти сега изкара журналиста виновен, така ли, той ли лъже ???
    А ма, ватенко, като не вярваш на журналиста, прочети поне коментарите под видеото, че да разбереш мнението по това дело на обикновеният руски народ ! А то е такова, руският народ остана много недоволен за дето, руският "хуманен" съд оправда тези нагли крадци, крадци които ти ватенко си седнала тук да защитаваш за някакви жалки копейки !
  • 15 Точно ти мишеш глупости МА

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Стига плямапа глупости ма":

    Докато и вървеше делото, наглата крадла Василева си пееше песнички за чехлички ! Ти за нея ли защитаваш и за нея ли си готов да застанеш на амбразурата ??
    https://www.youtube.com/watch?v=XI2SDYj9RR4
  • 16 Точно ти мишеш глупости МА

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Стига плямапа глупости ма":

    Видя ли колко дизлайка има твоята кумирка, прочете ли коментарите ??
  • 17 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Стига плямапа глупости ма":

    “...Публикувано във факти.бг: Путин казва--само съд може да реши кой е крив и кой прав...--..“ Точно за това ти написах- ПУБЛИКУВАЙ КРАЙНИЯТ СЪДЕБЕН АКТ ОТ НАКАЗАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО, А НЕ СЪДЕБНИЯТ АКТ ОТ НАЧАЛОТО МУ! Всяко наказателно съдебно производство и в България, и в русия, завършва с НАКАЗАТЕЛНА ИЛИ ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА! Е- аз ти написах- ИЗЧАКАЙ ДА ВИДИМ ПРИСЪДАТА на съда каква е, дали е обжалвана, какъв е резултатът от обжалването й, и какъв е КРАЙНИЯТ АКТ на последната съдебна инстанция, а ти наистина ми написа един куп глупости....И не ме интересуват лайковете, защото коментарите ми не само са по темата, а и защото като български адвокат МОГА професионално да взема отношение по въпроса. Моите ежемесечни доходи НЕ ЗАВИСЯТ от лайковете на коментарите ми по българските форуми, г-н русофил!
  • 18 Kompir

    2 5 Отговор
    В Русия корупцията е огромна, а на върха на тази пирамида стои Путиновата клика.Естествено, периодично норочват някой и го хвърлят на тълпата.
  • 19 стоян георгиев

    3 7 Отговор
    два милиона долара тоя си ги носи в джоба на сакото като е бил министър.тва е поредния цирк на путиновите медии с цел ватниците да пият лосиона за баня без да протестират.

    Коментиран от #20

  • 20 Монго

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Можеш ли образно да ми покажеш как се носят 2 млн. в джоб на сако? Или е поредния ти НПО лозунг.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Монго":

    два чека по милион или четири по 500 бона.вадиш химикалката пишеш подписваш и готово.в милицията няма обаче как да ги научиш тези неща .

    Коментиран от #23

  • 22 Sergiy

    1 8 Отговор

    До коментар #20 от "Монго":

    Елцин в свойто време, след малко водка, вече показал на един посланик как се слага, каде и т.н.
    Два, ами не е голяма работа. В московия го добре знаят, само че такива се играят с няколко милиона, кеш или не-няма значения, а путьо "отгоре" ги гледа и се смее ;)) тъй като нито "стотинка" не минава помежду тях-без негово разрешение
    P.S. а някои "информационни войници" на путьо изобщо бачкат 24/7 за дървени рубли ;))
  • 23 Монго

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Ето ти думите:Публикувано във факти.бг: два милиона долара тоя си ги носи в джоба на сакото
    Никъде не прочетох чекове, златни кюлчета, кредитни или дебитни карти и тем подобни!

    Коментиран от #24

  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Монго":

    два милиона в джоба в чекове са също два милиона .съжалявам че в милиционерското училище не са ти ги обяснили тези работи,но няма никаква разлика от това да са в брои или написани на чек.нито ликвидността им е различна нито покупателната им способност.може да провериш кво означават тези поянтия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания