Last news in Fakti

16 Август, 2017 15:05 2 115 9

Израел: Иран строи голям завод за ракети в Сирия

  • израел-
  • сирия-
  • ракети-
  • завод-
  • бенямин нетаняху

Бенямин Нетаняху предупреди, че Техеран затвърждава положението си, в момент в който "Ислямска държава" губи позиции

Иран строи завод за производството на ракети с голям обсег в Северозападна Сирия, предаде Reuters. Агенцията се позовава на репортаж, излъчен по израелския Втори телевизионен канал. В програмата бяха показани сателитни кадри от строящия се обект.

Миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че Техеран затвърждава положението си в Сирия, в момент в който джихадистите от "Ислямска държава" губят позиции. Тогава Нетаняху каза, че еврейската държава следи внимателно случващото се и предупреди, че страната му ще действа срещу всяка заплаха.

В репортажа бяха показани кадри от сателит, на които се вижда строящ се обект в Северозападна Сири. Районът е близо до средиземноморския град Баняс. В репортажа се твърди, че някои от обектите и строителните дейности, документирани на кадрите, навеждат на мисълта, че може би там са складирани и експлозиви.

В репортажа се прави съпоставка между строящите се обекти, документирани на сателитните кадри, и кадри на завод за ракети близо до Техеран. Медията констатира стряскаща прилика между двата обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    9 11 Отговор
    Добра новина!!
  • 2 стоян георгиев

    14 12 Отговор
    руско-асадско-иранското приятелство може да доведе само до такива убавини.израел обаче ще събори завода така че залудо ще са усилията.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Монго

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Всяка атака на Израел в Сирия е съгласувана и с разрешението на Путин.
    "Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че страната му и Русия се отнасят с взаимно уважение към „особените си интереси“ в Сирия и са взаимно заинтересувани към продължаването на координацията на своите действия там по избягване на конфликтни ситуации,"

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Атака

    9 6 Отговор
    Веднага трябва да се заличи от Ф-16!Никаква милост за агресивните джагали!Само от бой разбират и то от Голям бой!Европа е с вас,действайте!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 смотан путин

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Не ти е много последователна мисълта ! Както се разбира Путин и ко строят завод.... след което същия Путин дава съгласие на евреите да го разрушат???

    Истина е че Путин се опитва чрез такива съюзници като Пхенян , Техеран .....да се чувства значим на международната сцена ... но когато става въпрос за собствената си сигурност Израел действа без компромисно !!!

    За илюстрация бих посочил случая с унищожения конвой на хамас в Сирия под носа на руските С 400 ! Операцията беше планирана и извършена така че руснаците разбраха какво става по телевизията!!!

    Така че Путин не "преде " пред Израел!
  • 8 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    мухъл,я провери само последната година колко пъти израел бомбандира асад.може да провериш и за групировката голански соколи финансирана от израел и атакуваща асад и руснаците.може да провериш кво направиха изрелците с проекта за ядрен реактор на сирииците преди години дето се изграждаше с помощта на северна корея и негласно с путин.тия ще си ги разправяш на латвииката ама на турски,щото може да останеш без снаха ако разбере в семеиството ка във дебил е влязла ако наистина асад прави завод за ракети заедно с иран завода ще лети във въздхуха ако ще путин да ореве ортълъка.
  • 9 Warthong

    2 1 Отговор
    Ще го сринат ,при тия 5-6 няма !