531 5

Германия обяви за невменяем мъж, ранил трима с нож в Мюнхен

Според съда 28-годишният Паул Х., за който първоначално се смяташе, че може да е ислямист, страда от биполярно разстройство

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Наказателният съд в германския град Мюнхен, провинция Бавария, постанови, че мъжът, убил през май 2016 г. с нож един човек и ранил трима, не е в състояние да отговаря за действията си и го остави в психиатрията, предаде BBC.

Според съда 28-годишният Паул Х., за който първоначално се смяташе, че може да е ислямист, страда от биполярно разстройство, а в момента на деянието е проявил и симптоми на психоза.

Нападателят - безработен дърводелец - намушка с нож един човек в междуградски влак, друг на перона и още двама на изхода на гара Графинг, близо до Мюнхен. Един от ранените, 56-годишен мъж, почина от раните си.

Пред следователите Паул Х. признал, че е крещял "Аллах е велик" на арабски и "Неверници, трябва да умрете" по време на нападението, така че първоначално се предполагаше, че мотивите му може да са ислямистки. Поведението му по време на разпитите обаче породило съмнение и полицията и прокуратурата бързо изключиха хипотезата за тероризъм.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 08:56  18.08.17
  Това не ви ли прилича на Ван дер Любе преди доста години? Сценарият е доста сходен . . .
 • гост
  Отговор
  2 09:03  18.08.17
  Публикувано във факти.бг: полицията и прокуратурата бързо изключиха хипотезата за тероризъм. - как възгласите алах акбар и клане с нож се оказват неадекватна хипотеза за тероризъм? Ами то всеки един мюсюлманин, който стори подобно клане, е невменяем по немската мисъл. Тези се подиграват с нормалните хора, колко репортажа има за пропагандите в джамиите, з неверниците, ала и това не е достатъчно, за да се каже, че тази омраза се насажда от лидерите им. Наложи се и думата саморадикализирал се, което е идиотско.

  Коментиран от #3

 • Huxley
  Отговор
  3 09:28  18.08.17

  До коментар #2 от "гост":

  Прав си братко, но политиците не познават естеството на реалността, Ако го познаваха, те никога нямаше да бъдат политици. Реакционери или революционери, всички те се правят на хуманисти. Те живеят в един свят на илюзии, свят който е просто само прожекция на собствените им човешки личности. Те действат по начин, който би бил подходящ ако такъв свят, в който те смятат че живеят, наистина съществуваше. Но, за съжаление, този свят съществува само в тяхното въображение. Следователно, всичко което правят, не е подходящо за реалния свят. Всичките им действия са просто действия на лунатици. Историята сама доказва, че техните действия са повече или по-малко напълно катастрофални за човечеството.
 • 1234
  Отговор
  4 19:04  18.08.17
  Поляризирайте му разстройството,пък ако не можете те в затвора ще му го поляризират.Как всички убийци се разболяват като стигнат до затвор.Като толкоз е разстроен защо не се нарани сам,ами тръгнал да убива.А А А А.
 • емо73канар
  Отговор
  5 14:48  19.08.17
  А Меркел кога ще бъде обявена за невменяема ???

Напиши коментар:


Публикувай