Last news in Fakti

18 Август, 2017 15:28 1 747 20

Ердоган: Не гласувайте за Меркел

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • германия

Той призова турците в Германия да не гласуват за големите партии

Ердоган: Не гласувайте за Меркел - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган призова турските граждани в Германия да не гласуват за големите партии в страната по време на предстоящите парламентарни избори, съобщи „Вашингтон Поуст“.

Ердоган обяви, че напрежението между неговата страна и Берлин се дължи на вътрешнополитическите борби в Германия. Той обяви големите германски партии за враг на турската държава.

„Искам да призова моите сънародници в Германия да не подкрепят големите партии там. Християндемократите, СДП, Зелената партия са врагове на Турция. Не подкрепяйте противниците на Турция“, заяви Ердоган.

През тази седмица германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не вижда възможност за продължаване на преговорите за създаване на митнически съюз между Германия и Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АРМ

    30 3 Отговор
    И това не е ли открита и явна намеса във вътрешните работи на германия??? Както се казва храни куче да те лае!!! А меркел е ВИНОВНА за хаоса в Европа!!!!!!!!!!
  • 2 юрист

    11 10 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Турският президент Реджеп Ердоган призова турските граждани в Германия да не гласуват за големите партии в страната...“ Не понасям меркелица, но ако турските граждани не са двойни граждани, няма как да да гласуват на германските избори. Може един германски гражданин да е само германски гражданин, но от турски произход. Това обаче не го прави нито турски гражданин, нито двоен гражданин, нито лице, задължено да се подчинява на един чужд президент- ердухан. Не ме засяга- нека меркелица да си носи последиците от политическото си поведение.
  • 3 незнайко

    25 5 Отговор
    ТОВА ПРЕЛИВА ВСЯКАКВИ НОРМИ И ГРАНИЦИ НА НАХАЛСТВО, ОТ СТРАНА НА ЕРДОГАН ! Сега Меркел трябва да му върне всички турци без немски документи ! Те нямат право на глас там .
  • 4 Кака Гинка

    22 6 Отговор
    И аз смятам,че Меркел трябва да си ходи,но ако някой от Германия се провикне:"не гласувайте за Ердоган",турчинът ще ореве орталъка,че му се месят във вътрешните работи.Той обаче може да го прави...
  • 5 Рафаел

    21 2 Отговор
    Германия беше много по добре преди Меркел и компания
  • 6 ХАСАН

    4 18 Отговор
    Всички ние не обичаме Меркел и нейната политика,но защо ако Ердоган като каже това се настройваме против него!?
  • 7 МАКЕДОНЕЦ

    13 2 Отговор
    И аз не съм и фен на госпожата, тя е виновна за подкокоросването на бежанците. Фактически тя ги подкани , и ся сама да се оправи.
    Много германци също няма да я подкрепят на изборите.
  • 8 Диди

    11 12 Отговор
    Ердоган е малък пред Меркел.Ако мислите,че Меркел няма да спечели изборите,то много грешите.В днешно време Меркел е най силният лидер в света.Тя ще спечели изборите.Това,което не ми харесва в нейната политика,е въпросът с бежанците.Трябва да има граница колко бежанци да се приемат на година,но тя не е съгласна,за съжаление.

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Merckle

    7 6 Отговор
    Merkel ne moje da bıde lider na Evropa

    Коментиран от #11

  • 10 ХАСАН

    7 12 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    А по какво съдиш че е най-великия лидер??? Кажи едно нейно постижение??ако преди пет години беше се съгласила на предложението на Ердоган да се създаде зона в самата Сирия и там да се приютят всички бежанци и там да се окаже хуманитарна помощ сега в Европа нямаше да има такъв проблем

    Коментиран от #13

  • 11 Диди

    7 9 Отговор

    До коментар #9 от "Merckle":

    Тя е лидер на Европа.
  • 12 ХАСАН

    5 11 Отговор
    Просто Германия трябва да спре да подкрепя тероризма,да ги закриля,да им дава финмнсова и оръжейна подкрепа
  • 13 Стига права и свободи,има и задължения!!

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    Ако това беше станало,Ердух щеше да бъде Нобелов лауреат,Турция щеше да бъде европейски член и света нямаше да разбере каква усоиница си е вкарал в къщата.Добре че Господ си знае работата и всички видяха истинското лице на анадолските ортаци.....

    Коментиран от #14

  • 14 ХАСАН

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    Човека си гони интересите на своя народ..какво лошо има в това?

    Коментиран от #16

  • 15 Знаещ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Горе-долу се изказа така. Мен ми харесва примерно Джон. Може да прави пари също както баща си, но само не ми харесва, че си пали къщата и настанява убийци, които от време на време убиват по някой негов роднина. Но иначе ми харесва. Замисли се ако майка ти умре в някой от атентатите ти дали ще махнеш с ръка и ще кажеш голяма работа?
  • 16 Родолюбец

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "ХАСАН":

    Хасане, не мога да разбера защо я защитаваш тази азиатска страна Турция. Щом толкова ти харесва, ами прав ти път! Българските управници са достатъчно калпави, та да ни мътят водата българските турци, които са, както се казва: "ни риба, ни рак".

    Коментиран от #19

  • 17 Щука

    3 0 Отговор
    Да,хасанчо не е риба нито рак,а поредния потенцилен терорист гонещ 40девственици обещани от лъжци!

    Коментиран от #18

  • 18 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Щука":

    Хаха...аз не съм за там...с ракийка и шопска салата всяка вечер ще съм в ада ...и многото жени ,проститутки...секс туризъм в Тайландне съм за там
  • 19 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Родолюбец":

    Ами в тия земи е пролята кръвта на моите деди,тука са гробовете на моите предци...

    Коментиран от #20

  • 20 А.Х

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Призива не гласувайте за този или онзи е намеса във вътрешните отношения на една страна.В България е същото и то от един източник.Самозабравил се турски политик се намесва в европейския съюз ,срещу Израел идр?Този ще запали война първо срещу Кюрдистан Сирия Ирак Кипър,Гърция .Нагъл анадолец новия Наполеон и по лошо той е ислямист.
    .
Новини по държави: