Last news in Fakti

18 Август, 2017 15:51 4 669 7

Турчин не пуснал терористите в ресторанта си

  • барселона-
  • испания-
  • турчин-
  • ресторант-
  • терористи-
  • ерджан джан-
  • атентат

Вчера беше извършен атентат в сърцето на Барселона

Турчин не пуснал терористите в ресторанта си - 1
Снимка: БТА/ AP

Турски собственик на ресторант в Барселона не пуснал терористите да влязат в заведението му в деня на кървавите събития, съобщи „Хабер Къбръс“.

27-годишният Ерджан Джан разказа след атентата, че внезапно той и клиентите на заведението чули силен шум, викове, и веднага разбрали, че нещо не е наред.

На улицата пред ресторанта му „Луна де Истанбул“ е настъпила паника и хората са бягали в различни посоки. Ерджан Джан мигновено заключил вратата, а според свидетели двама терористи се опитали да влязат именно в него.

Испанските медии дори съобщиха в часовете след атаката, че терористи са се барикадирали в турски ресторант със заложници, но тази информация впоследствие бе опровергана.

Вестник „Ватан“ излезе със заглавие „Испания говори за турчин, който не пусна терористите в ресторанта си“. Най-малко 14 са жертвите на терористичното нападение в сърцето на Барселона, а десетки други са ранените, някои в критично състояние.

Турският президент Реджеп Ердоган изпрати съболезнователна телеграма по испанския си колега, посочвайки, че за пореден път се е видяло „бруталното лице на терора“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    13 2 Отговор
    Сега вече испанци ще подгонят всички мюсюлмани ,те и без това ги мразят..По имената ще ги познаят. По край сухото гори и мокрото.Ислям е мир за правоверни,за други -ад.
  • 2 еее

    8 8 Отговор
    Ердоган забравил да напише -лице на ислямски терор.
  • 3 Гост

    22 9 Отговор
    Това, че група платени терористи с промити мозъци убиват невинни хора не трябва да се свързват с Исляма. Ислямът не е религия която проповядва злоба или война.

    Коментиран от #5

  • 4 БАЙ СТАВРИ

    12 1 Отговор
    Добре че са Турците , спасяват цяла европа . Само си представете 3 милиона да минат през нас за европа , фактите не мож ги пренебреваш.
  • 5 батко бугар

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Вярно е, не е религия! Тя е политическа доктрина, за заробване на интелектуално низши индивиди! Тези с високо ниво на интелигентност, рано или късно започват да мислят и стигат до коренно различни изводи, от това дето им проповядват ревльовците от минаретата.

    Коментиран от #6

  • 6 ХАСАН

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "батко бугар":

    Ти пък излезе голям философ..Питай се защо в Близкия изток има от толкова години насилие и войни ,кой ги почва,кой продава оръжие ..???бедния бедуин който си пасе овцете или задокеански и европейски военни лаборатории ??Просто там колониализма се смени с диктаторски режими подкрепени от Запада и те удушават промените
  • 7 Night Rider

    6 0 Отговор
    хАСАНЕ, близкия изток е бил, в момента е и ще бъде кенеф, ама такъв кенеф, че България дори е светлинни години напред. Сирия в миналото е била християнска държава и е била почти на европейско ниво. Става мюсюлманска държава и виждаш какъв е резултата. На м....лите все друг им е виновен. Това, че ОАЕ, Катар и Саудитска Арабия са развити, не е защото исляма ги е извел напред, а петрола и туризма. Пакистан ли е развита държава или е страна от 4-тия свят? Сомалия ли? Судан ли? Е да, последните 2 са в Африка, но пък и Афганистан също не беше цъфнал и вързал отпреди 2001-ва година. Истината е, че исляма е най-гадното сектантско разклонение на юдаизма. И като такова те връща в каменната ера.
Новини по държави: