873 2

В Каталуния са убити и ранени граждани на 34 страни

Няма информация за пострадали български граждани

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Испанските служби съобщиха, че при вчерашните терористични нападения в Каталуния са убити или ранени граждани на 34 страни.

Към момента няма информация за пострадали български граждани. Българските дипломатически представители са в контакт с местните служби.

Ето го и списъкът с държавите: Австрия, Австралия, Алжир, Аржентина, Мароко, Колумбия, Египет, Испания, Франция, Германия, Холандия, Венецуела, Белгия, Перу, Румъния, Ирландия, Унгария, Куба, Гърция, Македония, Хондурас, Мавритания, Италия, Доминиканската република, Великобритания, Пакистан, Канада, Еквадор, САЩ, Филипините, Кувейт, Турция, Тайван и Китай.

Потвърдена е смъртта на 14 души, а пострадалите са близо 130, съобщи „Ройтерс“. 13 души загинаха при атентата в Барселона, а при втората атака в град Камбрилс беше убита една жена.

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Барселона. Той напомни на ударите в Ница, Берлин и Лондон, при които също бяха използвани превозни средства за убийството на невинни граждани.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 19:47  18.08.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Временно местен жител
    Отговор
    2 23:23  18.08.17
    Миналата седмица вечерях в ресторант на Рамбла.Бях паркирал в подземен паркинг до кръговото със статуята на Колумб.Пресичайки го оглеждам се и доста фесове ми се набиват на очи.Вливайки се в Ла Рамбла,в този огромен и гъст поток от хора,веднага през главата ми минаха мисли за сценарий,като този от 17.08.2017.Както се изразиха по местните новини "Беше въпрос на време да се случи".Жалко за всички загинали,пострадали и близки.Жалко за целия Християнски народ.

Напиши коментар:


Публикувай