Last news in Fakti

19 Август, 2017 17:41 1 389 0

Издирват 19-годишен за атентата в Барселона

  • барселона-
  • атака-
  • издирват

Юнес Абуяакуб. е новият основен заподозрян

Издирват 19-годишен за атентата в Барселона - 1
Снимка: БТА/AP

Атентаторът от Барселона може все още да е жив и да се опитва да избяга. Това обяви испанската полиция, цитирана от Би Би Си.

Преди два дни бус се мина през група хора в централната част на испанския град. В резултат на това загинаха 13 души.

Основният заподозрян е 19-годишният мароканец Юнес Абуяакуб. В момента той се издирва. Властите разпространиха и негова снимка в рамките на разследването.

По-рано се смяташе, че основният извършител на атентата е 17-годишният Муса Укабир. Той беше сред петимата терористи, застреляни в Камбирс.

От полицията заявиха и че в сряда в град Алканар, намиращ се около 200 километра от Барселона, е имало взрив в къща. Според властите това е било предполагаемото жилище на атентаторите от Барселона. На мястото са били открити следи от ацетонов трипероксид - взривно вещество, известно като "майката на Сатаната".

Смята се, че терористите планирали по-мащабен атентат. Плановете им обаче се провалили. Това накарало терористите да предприемат нападенията в Барселона и Камбрилс. Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: