904 1

Великобритания: проверяват детайлно клиенти, желаещи да наемат кола

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Британските власти възнамеряват да въведат допълнителни проверки на клиентите, които желаят да наемат автомобили. Причината е атентатът в Барселона, пише изданието The Telegraph. Британските министри са силно обезпокоени от факта, че терористи могат много лесно да наемат превозни средства и да извършват атентати. Служители от Министерството на вътрешните работи и Министерство на транспорта са обсъждали с представители на бранша начини за въвеждането на по-високи изисквания към наемателите на автомобили.

Към момента се минават три етапа на проверки за установяване самоличността на водача, неговата платежоспособност и наличието на действаща застраховка и лицензия.

В бъдеще освен имена, адрес и финансово състояние на желаещия да наеме автомобил под наем, Rent a car компаниите могат да получат достъп до списъци с имената на издирвани лица и такива заподозрени в тероризъм. Освен това фирмите ще могат да изискват от клиентите допълнителни лични данни, доколкото държавните служители смятат, че наличието на повече информация може да разкрие потенциалните терористи.

Асоциацията за отдаване под наем на превозни средства – BVRLA, обмисля начини за обмяна на информация с властите и достъп до списъци с лица потенциални терористи.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • dragula
    Отговор
    1 17:05  21.08.17
    Плашат гаргите. Някой терорист ще се спре да убие шофьора на подходящо за целта превозно средство и да го използва. По друг начин трябва да се решава проблемът - ликвидиране на терористите преди извършването на терористичен акт, а не пост фактум.

Напиши коментар:


Публикувай