Last news in Fakti

20 Август, 2017 18:20 1 475 2

Испания почете Каталуния пред "Саграда фамилия"

  • испания-
  • каталуния-
  • саграда фамилия

На службата се стекоха 2000 души

Испания почете Каталуния пред "Саграда фамилия" - 1
Снимка: БТА/AP

Около 2000 души се събраха пред катедралата „Саграда фамилия“, за да почетат паметта на жертвите от атентатите в Каталуния, съобщи RFI.

Испанският крал Фелипе Шести, кралица Летисия, министър-председателят на Испания Мариано Рахой и каталунският премиер Карлес Пучдемон бяха сред хората, присъствали на литургията в базиликата.

Службата беше ръководена от епископа на Барселона Хуан Хосе Омеля и премина под съпровода на орган. Той призова Испания да се обедини и да се бори за един по-мирен свят,

Литургията в „Саграда фамилия“ протече под засилени мерки за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Да се отделят пари за заплащане на някоя частна армия да се оправи със ситуацията. Кадировците на Путин за седмици биха изкоренили проблема.
  • 2 Пучдемон Каталунски премиер

    2 1 Отговор
    Путин би ги пратил с обратна мисия.
    Кадир не е ли арабско име?
Новини по държави: