Last news in Fakti

21 Август, 2017 07:49 2 402 0

Почина американският комик Джери Люис

  • джери люис-
  • сащ-
  • комик-
  • почина-
  • актьор-
  • лас вегас

Актьорът е починал от естествена смърт

Почина американският комик Джери Люис - 1
Снимка: БТА/ AP

На 91-годишна възраст почина американският комик, актьор и продуцент Джери Люис, съобщиха американските медии. Той бе едно от най-разпознаваемите лица на Холивуд.

Неговите близки обявиха, че Джери Люис е починал от естествена смърт в дома си в Лас Вегас. Десетилетия наред американецът беше в светлината на прожекторите.

Комедиантът беше награждаван многократно с най-различни призове, а освен това няколко години беше и водещ на церемонията по връчване на наградите на филмовата академия на САЩ.

Джери Люис придобива слава още през 40-те години на миналия век в комедиен дует с Дийн Мартин. Люис има роли в редица филми, включително „Кралят на комедията“ на Мартин Скорсезе и „Аризонска мечта“ на Емир Кустурица.

Джери Люис е роден през 1926 година в Ню Джърси като Джоузеф Левич. Още от ранна детска възраст той изпълнява комедийни скечове и е призван за голямата сцена.

Почина американският комик Джери Люис
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА