21 Август, 2017 08:14 5 784 22

Русия елиминира над 200 джихадисти

  • русия-
  • сирия-
  • джихадисти-
  • ислямска държава-
  • терористи-
  • ввс-
  • елиминира-
  • техника

Унищожена е и бойна техника

Русия елиминира над 200 джихадисти - 1
Снимка: БТА/ AP

Руската бойна авиация елиминира повече от 200 бойци на „Ислямска държава“, насочили се към град Дейр ез-Зор, съобщи руската агенция ТАСС.

При въздушната атака в източната част на Сирия са били унищожени и автомобили, боеприпаси и друга военна техника на джихадистите, посочват руските въоръжени сили.

Руското министерство на отбраната обяви, че са нанесени удари по позиции на терористи, които са пътували към района на Дейр ез-Зор, за да се прегрупират и да оборудват последния си плацдарм на сирийска земя.

Ударът по „Ислямска държава“ може да доведе до поражение на групировката в стратегически важния район. През последните месеци джихадистите загубиха голяма част от завзетите земи в Сирия, както и в Ирак.

Въздушните удари на руската бойна авиация са извършени няколко дни след терористичното нападение в Барселона, отговорност за което пое именно „Ислямска държава“.

Както е известно, Русия е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад. Руските въоръжени сили подкрепят режима в борбата срещу „Ислямска държава“ и опозиционните групировки в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    92 14 Отговор
    Браво..само така. Само братушките ще се справят с тая паплач.
  • 2 Kcaniba

    78 11 Отговор
    С братушките шега не бива - газят!!!
  • 3 Трол

    79 10 Отговор
    Американските тролове отново мега бесни! Планът им за унищожението на Сирия не сработва!
  • 4 Бесен Язовец

    60 9 Отговор
    Леле руснаците само как ги перкат направо им скъсват ританките
  • 5 Дедо Грую

    39 2 Отговор
    Малко са! Да бяха поне 200 000.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Azazel

    13 50 Отговор
    "Американските тролове" бихме повярвали на подобни "новини" само, когато не идват от руски или сирийски агенции. Защото, за изпадналите в екстаз русуфили, напомням "доказателствата" за руски авиоудари срещу ИДИЛ, на Путин пред Оливър Стоун - монтаж на удари на американски Apache срещу талибани в Афганистан през 2013, озвучен с разговор на руски между украински пилоти, изпълняващи мисия в Донбас през 2014 г.... Оригиналите са си в мрежата от години и истината този път нямаше как да бъде скрита - Путин стана за смях пред цял свят, само вие продължавате да сте слепи за фактите, и да получавате полюции всеки път като някоя руска агенция пусне подобна "новина".

    Коментиран от #8, #9, #22

  • 8 Жииихиихилло

    38 5 Отговор

    До коментар #7 от "Azazel":

    Еми то се вижда по освободените територии бе човече-погледни картата на Сирия(а тя е на Ройтерс) и ще го разбереш..Как можеш на бялото да викаш черно-незнам..

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    31 8 Отговор

    До коментар #7 от "Azazel":

    То АМЕРИКАНСКО ЗАГЛАДЕНИТЕ "мозъци" вярвате и в кацането на Луната, така че определено сте НИКАКЪВ критерии за реалност и обективност, мислене и т.н.
  • 10 Azazel

    6 38 Отговор

    До коментар #8 от "Жииихиихилло":

    Освободените територии, са освободени не еднолично от Путин и руската армия, както си фантазирате русофилите тук, а от съвкупност от действия на сирийската армия (с незначителна подкрепа на руската армия) и някои, подкрепяни от американците групи (например кюрдските сили). Руските усилия досега са насочени най-вече към бомбандиране на опизиционните на Асад групировки, не на ИДИЛ. Но не казвам и, че САЩ правят големи усилия срещу ИДИЛ - техен приоритет пък продължава да е подкрепата на опозицията. А, да викаш на бялото черно, е баш това - да видиш неоспорими доказателства за това, че Путин "доказва" ударите на Русия срещу ИДИЛ с кофти монтаж на клипове с американски и украински военни, свалени от интеренет, и да продължаваш да вярваш, когато Русия обяви, че е бомбандирала ИДИЛ...

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 11 ЪРП

    14 3 Отговор
    БРАВО, ЕЙ ТВА Е ПРИКАЗКА!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 Гошо

    35 4 Отговор
    И защо режима на Асад?!Някой ходил ли е в Сирия за да види дали там е имало режим?Недемократична Сирия си увеличи населението три пъти от 1981 насам, а демократична България намаля от 9 000 000 милиона на около 6 000 000 .....съвсем демократично,нали?
  • 13 гост

    25 6 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    Ало, вземи поне замълчи! Отговори си на въпроса:
    "Кой щеше да е "освободителя" на териториите за които пишеш, ако се разчиташе само на САЩ и ако Русия не се беше намесила в подкрепа на правителствените войски?"
    ИДИЛ просто би имал вече територия, псевдодържава, развъдник на терористи подкрепян от САЩ...или не? А опозицията, кюрдите? Тях си ги държат алтернативен вариант за Турция.
    НЕ МОЖЕШ ще обърнеш мисленето срещу фактите, особено когато нямаш цензура над информацията, нали филе?
    Странно ми е мисленето на русофобите:
    Сирия видиш ли освобождава завзетите си от терористите територии едва ли не сама, дори с подкрепата на САЩ?!
    А България е обърнала Руско-Турската война и се е освободила от турско робство благодарение основно на опълченците на Шипка! ... ама това е друга тема.
  • 14 Жииихиихилло

    25 5 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    Еййй големи лицемери сте това козяците бе..САЩ за 5 години"борба " със ИД постигнаха едно голямо нищо..а Русия за година и половина освободи вече 60% от завзетите територии..Ама ти си рупаш ли рупаш-а това че някой болгер си е направил реклама та да му се гледа канала в Тубата не означава че е истина...ясен пример си за промитите кратундели...

    Коментиран от #18

  • 15 падналия ангел

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    Сирийците имат няколко военни групировки, които са боеспособни в истинския смисъл на думата. Тигрите са една от тях и батальон Б2 (карам по памет). Другите са ирански милиции и части на Иранската национална гвардия. Преди помоща на руснаците Асад държеше около 20% от територията на страната. А ИДИЛ се разрастваше, включително и в Ирак. Това се промени след "незначителната" намеса на руснаците, нали? Ако не вярваш-справка в Гугъл на картите на военните действия в Сирия. А и САЩ независимо, че са съюзници на Ирак не си даваха много зор дори след падането на Мосул в ръцете на мюслитата.що така,а да просто идеята на коуцоите беше Сирия да падне, пък после щяха да се разправят с ИДИЛ. Нещо не отчиташ кой научи сирийците да се бият. Преди и дори в началото на намесата го даваха фронтално, като пробива не беше защитен по фланговете им. Сега правят чували и то по два последователно съединени, оставят пролука за изтегляне на противника, като контролират отвора с огнева намеса от заети височини. И го затварят, когато пожелаят. Справка-военните карти на събитията, включително и от западни източници. И т.н. и т.н. ама що да ти отварям очичките!
  • 16 припаднал ангел

    5 4 Отговор
    Първо ги елиминира а в момента са изпратили руски сламо преси да ги балира!!!
  • 17 Миро

    3 25 Отговор
    Огромната любов на българина към "освободители" прелива в коментарите. Освен ако не са евтин персонал на Москва.
    Аз искам рускиня да ме освободи, руснак не.

    Коментиран от #19

  • 18 Azazel

    3 18 Отговор

    До коментар #14 от "Жииихиихилло":

    Мхм, аз, дето си вярвам на очите и ушите, съм "ясен пример за промитите кратундели", а ти, дето не вярваш на очите и ушите си, а само на информация, дето идва от руски правителствени агенции, не си...
  • 19 Путин

    19 0 Отговор

    До коментар #17 от "Миро":

    Няма не искаш, руснак ще е!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Барчо

    15 1 Отговор
    Така се прави. Сериозно и методично. Преди да се намеси Русия, Асад имаше останало около 18 - 20% владение от територията на Сирия. Сега са над 75%. Смърт на джихадистите.
  • 22 Glog

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Azazel":

    Прав си, кривчо! Но защо тогава мощните САЩ-енски медии не опровергаят с конкретни доказани факти и документи тези лъжи на окаяната Русия, ами са оставили тази работа на един нямащ представа за истината лаладжия, като тебе, който освен празни приказки нищо друго не произвежда?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания