Last news in Fakti

21 Август, 2017 09:51 1 625 15

Меркел за отварянето на границите: Беше правилното решение!

  • ангела меркел-
  • германия-
  • решение-
  • бежанци-
  • криза-
  • граници-
  • канцлер

Меркел се бори за нов мандат като канцлер на страната

Меркел за отварянето на границите: Беше правилното решение! - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел защити решението си от преди две години да отвори границите на страната за бежанци, съобщи „Асошиейтед прес“.

„Продължавам да мисля, че това беше правилното решение“, заяви германският канцлер близо месец преди парламентарните избори в страната.

Тя добави, че правителството е взело необходими стъпки, за да гарантира, че кризата няма ад се повтори. Меркел беше остро разкритикувана заради приема на бежанци – особено на фона на терористичните атентати, които бяха извършени в Европа.

Ангела Меркел ще се бори за нов мандат в Германия. Социологическите сондажи показват, че тя има убедителна преднина пред кандидата на социалдемократите Мартин Шулц.

Меркел заяви, че решението на немските власти да отворят границите си за бежанците е била необходима мярка на фона на тежката хуманитарна криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    34 1 Отговор
    Не...това беше най-тъпото решение взето от германец след далечната 1941 година..
  • 2 ЬЬЬЬ

    21 1 Отговор
    Тая е тотален хухавел. След всичко което се случва в Европа пак повтаря идиотизмите си.
  • 3 ЪРП

    25 2 Отговор
    ИЗТРЕЩЯЛАТА БАБКА ПРОСТО НЯМА ДРУГ ИЗБОР,ОСВЕН ДА ПОВТАРЯ И ВЪЗХВАЛЯВА ПРОСТОТИИТЕ КОИТО СЪТВОРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Пеньо

    22 0 Отговор
    Щеше да е правилно решение, ако граничеше със Сирия и не е членка на ЕС!
  • 5 меркелизъм

    20 1 Отговор
    А какво очаквате да каже, че е сгрешила ? Никога няма да си признае, че това е погубило Европа, защото тя явно това иска, така че от нейна гледна точка е правилно. Сега отново иска да спечели властта, защото явно има за довършване! Простите германци разбира се, ще я преизберат и тя ще крачка по-близо до финализиране на пъкления си план !
  • 6 Кака Гинка

    13 0 Отговор
    Безочието на европейските "лидери" начело с Меркел ни е известно,кой ли очаква да кажат,че са сгрешили! Европа се срутва,но това е без значение - най-важното за тях е да останат на власт,така са недосегаеми за народната любов...
  • 7 стоян георгиев

    0 15 Отговор
    абсолютно правилно решение взе меркел с пускането на бежанците в европа.така спаси хиляди животи ,а и разпредели тежестта по-адекватно.ако границите бяха затворени българия,гърция,турция и италия щяха да изнемогват под огромния бежански натиск,а и много от болните и слабите както и голяма част от децата имигранти нямаше да преживеят зимата.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Zaz

    8 0 Отговор
    Много спорно решение...... По-скоро са много повече минусите от плюсовете.Европа не е вече това което беше....

    Коментиран от #12

  • 9 Трол

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Казах ти аз да не стоиш на слънце, не ме слушаш!
  • 10 Барчо

    7 0 Отговор
    Е.ати тъпизма. Не било грешка, но взели мерки кризата да не се повтори. Хааааааа-хааааа-ха-ха. Тая няма връзка с мозъка и устата си. Хем било правилно решение, хем пък предизвикало криза. Иди я разбери. Значи да предизвикаш криза не само в собствената си родина, а и в държави, които ти имат вяра е правилно??!!!
  • 11 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Верно на слънце си стоял!!!! Колко бежанци са от войната, бе пич? Всичко са икономически мигранти. Икономически, защото нищо не умеят, а и не желаят да работя. Ако Меркел не беше отворила границите на ЕС, със сигурност нямаше да мине "жив" мигрант. Ти все пак не ги мисли, че са съвсем тъпа пасмина. Като върнат първата вълна силово, втора няма да тръгне. И това трябва да ти е ясно като бял ден. Те като видяха, че номерата и минават, тогава ръгнаха като стадо да превземат европата.

    Коментиран от #14

  • 12 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Zaz":

    Да се самоубиеш, като повлечеш и невинни с теб, никога не е спорно решение, а идиотско и в случай предателско. С това решение тя е-а майката на Европа. Напълно заслужава орден ЮДА. Такъв е дал Петър Първи за предателството свой доверен съюзник.
  • 13 Кучка

    5 0 Отговор
    Тъпа к..ка!Господ забавя,но не забравя!
  • 14 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    барчо що сменяш никовете бе убавец?в европа барчо имигранти влизат поне от 100 години.имам предвид икономически.сега обаче имаше натиск от ирак и сирия ,както и от северна африка.натиска бе моментен както се видя .сега го няма,но ако германия си бе правила пас щеше да гръмне италия ,българия и гърция,както и турция.щеше да загине и маса народ ,предимно слабите жени деца старци.тва нито щеше да спре тероризма нито пък щеше да има квито и да е политически дивиденти.жалко е че нивото ви е много ниско,особено що се отнася до българския интерес,но тва е друга тема.
  • 15 да да

    4 0 Отговор
    Меркел е страшно НАГЛА жена.
Новини по държави: