Last news in Fakti

21 Август, 2017 10:09 3 152 14

САЩ и Южна Корея тренират война срещу Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • учение-
  • война-
  • войници-
  • напрежение

Пхенян разкритикува остро маневрите

САЩ и Южна Корея тренират война срещу Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати и съюзниците им от Южна Корея започнаха съвместни военни учения, които бяха остро разкритикувани от Северна Корея.

От Пхенян обявиха, че военните маневри на Вашингтон и Сеул ще налеят масло в огъня на вече съществуващото напрежение на Корейския полуостров, съобщи USA Today.

Във военните учение ще се включат близо 50 000 южнокорейски военнослужещи, както и 17 500 американски. Техните маневри ще са симулация на възможен конфликт със Северна Корея и начините на действия в подобен сценарий.

Южнокорейските въоръжени сили обявиха, че съвместните учения със САЩ са с отбранителен характер. Те ще продължат десет дни.

През последните седмици напрежението на Корейския полуостров достигна опасно високи нива. Според севернокорейците техните съседи и американската армия се готвят за инвазия на тяхна земя.

От Пентагона обявиха, че маневрите целят подобряване на готовността, защита на региона и запазване на стабилността на Корейския полуостров.

САЩ и Южна Корея тренират война срещу Северна Корея
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бостан

    12 33 Отговор
    До края на годината режимът на прасето може да е заминал. Китайците имат една поговорка: Ако боговете искат да унищожат някого, те първо му вземат ума.
    Самозабравилото се прасе си мисли че може да предизвиква САЩ и всички свои съседи безнаказано. И докато в Близкият изток и Либия, американците забъркаха голяма каша и съсипаха региона, то тук ще направят едно добро дело ако свалят това чудовище. Дано само да няма много жертви от изстрадалия Северно корейски народ.

    Коментиран от #5, #10, #11

  • 2 Дидор

    29 8 Отговор
    Вместо да се опитват да свалят напрежението-те учения правят..Малоумни идиоти-запалиха половината свят.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 по темата

    21 9 Отговор
    Каква война при положение, че от Сеул ще остане само една заразена пустиня, а хамериканските пикльовци (нещо като войници), де бъдат извозвани с танкери към Сащ, за да не пръскат радиация, а и да пристигнат добре консервирани.
  • 5 Кики

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бостан":

    Извинявай, но ти не разбираш от политика! И защо трябва да се сваля правителство на С.Корея? Ако някой иска да сваля правителството на САЩ, как ще коментираш? Ким не предизвика никой, а се отбранява. Какво искаш да им се усмихва ли? Първи започнаха с предизвикателствата САЩ, забрави ли? Кой иска С.Корея да се разоражи ядрено - САЩ, нали? Защо? Ким да е искал САЩ да се разоръжават ядрено? И как така при война виждаш жертви само от С.Корея? Пускай си стрелбата на компютъра и не си мисли, че и в живота е същото. И не е ясно кой е по - изстрадал.
  • 6 ПенаОтНощнатаСмена

    10 9 Отговор
    25млн гладни севернокорейци карат 320млн уядени кравари да сънуват кошмари и да се будят с жълто по гащите сутрин :) хахаха
    гоУем смех :D :D :D

    Коментиран от #7

  • 7 живко

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "ПенаОтНощнатаСмена":

    Пено ти лично ли им провери гащите ?
  • 8 Кво става бе

    10 5 Отговор
    А бе, краварите малоумни ли са или са извратеняци? Нали на онзи лудак му трябва само да му налее някой малко гориво, за да запалии световна ядрена война! А "демократичните" американци какви ги вършат - наливат му гориво... Малко им беше да съсипят една камара държави в арабския свят, ами държат непременно да затрият човечеството с глобална ядрена война. Е и тогава какъв ще им е келепирът? Май се сещам само за това, че няма да има нито кой, нито срещу кого да се прави на мъж. Точно това са думите - "да се прави на мъж"!!!
  • 9 Гост

    8 10 Отговор
    Това е правилния начин, извратения строй какъвто е комунизма трябва да бъде унищожен завинаги. След севернокорейците същото ги чака Китай и Русия.
  • 10 Kcaniba

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бостан":

    Китай и Русия предложиха двустраннр решение, за потушаване на напрежението.
    Ок, нали С Корея са маниаци, комунисти, световното зло...
    Но светилото на демокрацията, гуруто на световната либерастия сащ!!!
    Те защо не са приели плана?!???
    А планът е елементарен - фащ и Ю. Корея не правят учения, С. Корея спира пуцането с ракети.
    Но, излиза , че фащ не са заинтересувани в мира и деискаоацията, друго обеснение няма!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дългия

    10 8 Отговор
    Всичкото комунета требва да бъдезаличено от земята. Господ е създал Америка за да се бори с червената чума.
  • 13 НЕКА ТРЕНИРАТ НЕКА СЕ УЧАТ

    0 0 Отговор
    Като секс на сухо. На сушата и градушката помага.
  • 14 СТОЙКАДЖИИ

    0 0 Отговор
    Да излезе една котка и един нема да остане зад дръвото.
Новини по държави: