Last news in Fakti

21 Август, 2017 11:27 1 554 0

Най-издирваният човек в Европа е избягал във Франция?

  • испания-
  • франция-
  • издирван-
  • атентатор-
  • терорист-
  • бягство-
  • юнес абуякуб

Не е изключено шофьорът-убиец да се крие във Франция

Най-издирваният човек в Европа е избягал във Франция? - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-издирваният човек в Европа – атентаторът, който окървави Барселона – може да е избягал във Франция, пишат испанските медии. Има информация, че е преминал границата с бял Renault Kangoo.

Испанските служби подозират 22-годишния Юнес Абуякуб, че е карал вана, който прегази десетки пешеходци на един от най-оживените булеварди в Барселона.

Неговата майка го призова да се предаде. „Трябва да отиде в полицията и да се предаде. По-добре в затвора, отколкото мъртъв“, заяви майката на най-издирвания човек в Европа в този момент.

Вестник „Паризиен“ съобщи, че автомобилът, който терористите използваха за нападението в град Камбрилс, е бил забелязан седмица по-рано в столицата Париж.

Френските служби водят разследване дали има връзка между Франция и терористичната клетка, осъществила ударите в Каталуния през миналата седмица.

Френските сили за сигурност и испанските служби работят заедно, за да заловят 22-годишния заподозрян. Терористичното нападение на испанска земя беше поредното на Стария континент. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за него


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: