21 Август, 2017 19:19 2 240 4

Сикрет сървис свърши парите за охрана на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сикрет сървис-
  • охрана-
  • бюджет

Службата изчерпа годишния си бюджет за охраната на семейството на президента

Сикрет сървис свърши парите за охрана на Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Многолюдното семейство на Доналд Тръмп и желанието на президента на САЩ да прекарва уикендите в луксозните си голф клубове са изчерпали отпуснатия за тази година бюджет на Сикрет сървис, разкри в. USA Today, цитиран от Reuters.

Рандолф Алес, директорът на службата, която охранява държавния глава, казва за американския ежедневник, че над 1000 нейни агенти вече са достигнали определения от федералния бюджет индивидуален таван за заплати и извънреден труд, който е по 160 000 долара годишно.

Натоварването на Сикрет сървис е безпрецедентно, тъй като поема пълнолетните деца на президента, които много пътуват за управлението на семейния бизнес, но и за ваканциите си, както и самия Доналд Тръмп, който прекарва уикендите си основно в своите клубове за голф и други луксозни имения на Източното крайбрежие - във Флорида, Вирджиния или Ню Джърси.

Сикрет сървис свърши парите за охрана на Тръмп

"Президентът има многобройно семейство, а нашата отговорност е определена по закон. Нямам никаква възможност за маневриране", заявява Алес, който е бивш генерал от морската пехота.

Той посочва, че досега на агентите му никога не се е налагало да охраняват толкова голям брой хора, свързани малко или много с Белия дом: 42 души, в това число 18-членното семейство на президента. При управлението на предшественика на Тръмп - Барак Обама, тази бройка е била 31 души.

Сикрет сървис свърши парите за охрана на Тръмп

Непрестанните пътувания и извънредният труд водят и до масово напускане на агенти и началникът им предупреждава, че ако Конгресът не увеличи бюджета на службата, той няма да може да изплати вече положения извънреден труд.

Комисиите в Конгреса съобщиха, че търсят решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 1 Отговор
    Като при комунизма ма му викат демокрация хахах и при едните и другите овците плащат за разточителния живот на тези на върха на пирамидата

    Коментиран от #3

  • 2 Стига права и свободи,има и задължения!!

    14 1 Отговор
    Другият път си изберете за президент ерген,може парите да ви стигнат.Но само да не бъде ТО,че ще ви разбие бюджета на пух и прах!!
  • 3 Kcaniba

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Да сравняваш демокрацията в САЩ с комунизма е медицински случай,взимай мерки навреме!
  • 4 Гост

    9 2 Отговор
    Милкания би я охранявал безплатно! И не само . Хубавица. Браво.