Last news in Fakti

22 Август, 2017 07:21 1 591 4

Тръмп: Армията ни няма да се изтегли от Афганистан

  • сащ-
  • афганистан-
  • армия-
  • изтегляне-
  • талибани-
  • война-
  • терористи-
  • тръмп-
  • войски

Американските въоръжени сили остават на афганистанска земя

Тръмп: Армията ни няма да се изтегли от Афганистан - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че към този момент няма изгледи въоръжените сили на страната да се изтеглят от Афганистан, съобщи Си Ен Ен.

Държавният глава каза, че първоначалният му инстинкт е бил за изтегляне на войските, но това би създало вакуум, който да бъде запълнен от терористите. Доналд Тръмп подчерта, че американските войници ще се „бият за победа“ и ще се борят за избягване на грешките, допуснати в Ирак.

Президентът добави, че Вашингтон ще продължи сътрудничеството си с афганистанското правителство в борбата срещу талибаните.

Тръмп каза също така, че Щатите не могат да мълчат повече за убежищата в Пакистан на терористични организации, талибаните и други групировки, които представляват заплаха за региона.

„Последиците от бързо изтегляне от Афганистан са неприемливи“, заяви Тръмп. Той посочи, че Вашингтон няма да казва на афганистанските власти как да управляват страната си. „Ние не създаваме държави, а убиваме терористи“, заяви президентът.

„Споделям чувствата на неудовлетвореност на американския народ. Също така споделям гнева от външната политика, която изхарчи прекалено много, опитвайки се да възстанови страни, вместо да преследва нашите интереси за сигурността“, заяви Тръмп.

Си Би Ес припомни позиция на Доналд Тръмп от 2013 година, когато не беше президент. Тогава богаташът написа в социалните мрежи: „Нека се изтеглим от Афганистан. Нашите войници биват убивани от афганистанците, които обучаваме, а освен това прахосваме милиарди. Нонсенс!“.

Тръмп: Армията ни няма да се изтегли от Афганистан
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кемпеса

    17 0 Отговор
    Тръмпи, Тръмпиии! Изказваш се неподготвен и резултата е на лице. Обещания, обещания да бъдеш различен президент, а като дойде време за изпълненията на тези обещания се оказва, че всички са едни и същи. Това много ми навява, че много, ама мнооого отдавна в Америка няма президент. Тя се ръководи от алчни бизнесмени, които не са политици, а използват държавата само за осъществяване на собствените си користни цели. И не ги интересува колко американци ще загубят живота си за постигането и - пълненето на джобовете и с долари.

    Коментиран от #3

  • 2 Петко

    16 1 Отговор
    В Афганистан се сади много мак и има неразработени нефтени находища.
  • 3 Azazel

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кемпеса":

    E, точно Тръмп, с безбройните му бизнес машинации, укриване на данъци, неразплащане с доставчици и т.н., ли да бъде загрижен за държавата, а не за бизнес интереси?...
  • 4 реалист

    3 1 Отговор
    Е, защо няма да напуснете Авганистан - защото ви е страх там да не се настани Русия . Па много ви е страх от тая пуста Русия бре ...