891 5

Гърция дава държавна земя на бежанци 

Атина иска да не загуби средства от финансовия ресурс, който ЕС предоставя на страната за бежанците

Гърция дава държавна земя на бежанци 
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Правителството в Атина планира да направи фермери от мигрантите, идващи от конфликтните райони, за да ги интегрира в обществото, съобщава изданието "Прото тема".

Министерството за миграцията е изготвило широка програма, за да може мигранти да започнат да придобиват необходимите фермерски навици.

Атина предприема този ход и за да не загуби средства от финансовия ресурс, който ЕС предоставя на Гърция за бежанците, отбелязва вестникът.

Властите в страната обмислят да предоставят държавна земя за обработване първоначално на 1000 до 1500 бежанци. Целта е да се създаде заетост на намиращите се в Гърция бежанци от конфликтните райони, така че те да не крият риск за обществото.

Управляващите в Атина оглеждат за целта райони в гръцка Македония или Беотия, които биха могли да бъдат предоставени на бежанци за отглеждане на земеделски култури.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петко
  Отговор
  1 09:32  22.08.17
  За това "решение" сигурно са виновни жегите. Щом и гърците клекнаха . . . Годод да ни е на помощ!
 • Том Круз
  Отговор
  2 10:11  22.08.17
  Мисията невъзможна!Пустиняк да стане фермер?После ще направят ислямска държавица по подобие на Косово!
 • ba4kator
  Отговор
  3 13:36  22.08.17
  Дайте ми на мен земя, ще съм фермер.
 • Диди
  Отговор
  4 15:30  22.08.17
  Вместо да седят ,лежат,ядат и пр.по добре да работят.Идеята не е лоша.Бежанците могат да работят за прехраната си.Ако това не им харесва,да си ходят обратно.
 • Дядо поп
  Отговор
  5 07:12  23.08.17
  Работата е ясна-ще дадат земя на пустиняците и ще при- берат парите от Европа за това.Пустиняците на свой ред няма да работят и ще зарежат земите,ама гърчолята вече ще са прибрали парите,бежанците на свой ред ще се мо- таят някъде из ЕС и накрая парите усвоени и земята пак ще си е държавна.

Напиши коментар:


Публикувай