22 Август, 2017 11:43 1 070 0

Извадиха бебе под руините в Италия

  • италия-
  • земетресение-
  • бебе-
  • дете-
  • трус-
  • остров-
  • иския

Спасителните операции продължават

Извадиха бебе под руините в Италия - 1
Снимка: БТА/ AP

Дете на 7 месеца беше извадено под руините на италианския остров Иския, който беше разтърсен от земетресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер, съобщи „Ла Република“.

Около 04:00 часа сутринта спасителните екипи са успели да спасят малкото дете. Двете му братчета обаче още са под руините. Екипите са установили контакт с тях и провеждат операция по спасяването им.

Двете деца са на 4 и 7 години. Родителите им са спасени. Най-засегнат от труса беше град Казамичола. Двама души загинаха, а няколко други бяха ранени.

Италианските власти разкриха, че земетресението е било последвано от 14 слаби вторични труса. Сгради и църква са напълно унищожени.

Към този момент се съобщава за две жертви на земетресението. Един от пострадалите е в тежко състояние, пишат местните медии.

Болницата в Иския също е била засегната от земетресението. Няколко пациенти са били евакуирани. Италианските власти мобилизираха допълнителни екипи, както и хеликоптери, които да окажат помощ на пострадалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: