Last news in Fakti

22 Август, 2017 12:25 836 0

Франция остава под тревога

  • франция-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • жерар колон

Органите на реда са предотвратили девет терористични атентата от началото на годината, заяви вътрешният министър Колон

Франция остава под тревога - 1

Френските органи на реда са предотвратили тази година девет терористични атентата. Това съобщи по BFMTV вътрешният министър Жерар Колон, предаде ТАСС.

Терористичната заплаха във Франциия остава висока, предупреди министърът.

По думите му в базата данни на министерството са регистрирани за момента близо 18 000 склонни към извършване на атентати жители на Франция с радикални възгледи.

Колон информира също, че по последни данни във Франция са се върнали 217 бойци от въоръжени групировки, действащи в Сирия. Това "изисква от нас още повече старание в борбата с тероризма", заяви френският министър.

Франция остава под тревога

От 2015 г. във Франция е в сила извънредно положение, въведено след атентатите в Париж от ноември същата година. Действието му изтича през ноември 2017 г.

По-рано Колон съобщи, че френските власти нямат намерение да преразглеждат плановете си за премахване на извънредното положение във връзка с терористичния атентат в Барселона на 17 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: