22 Август, 2017 13:02 829 0

Франция не е знаела за каталунската терористична клетка

  • каталуния-
  • франция-
  • атентат-
  • жерар колон-
  • испания-
  • терористи

15 души бяха убити на испанска земя

Франция не е знаела за каталунската терористична клетка - 1
Снимка: БТА/ AP

Френските служби не са знаели за съществуването на терористичната клетка, която извърши терористични удари в Каталуния през миналата седмица, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на думи на френския вътрешен министър Жерар Колон.

Министърът заяви, че френските власти не са имали информация за терористите. Думите му са в отговор на появилата се информация, че автомобилът на джихадистите е засечен в Париж дни преди атаките.

Испанските и френски служби са в непрекъснат контакт. Междувременно испанските медии съобщиха, че четиримата арестувани за атентата се явяват в съда в Мадрид.

15 души загинаха при двете атаки в Каталуния, а 130 души бяха ранени. Заподозрените са под засилена охрана. Те ще дадат показания при закрити врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: