22 Август, 2017 14:16 2 740 18

САЩ не могат да се справят в Афганистан без Русия

  • сащ-
  • афганистан-
  • русия

Тревога относно новата стратегия на Тръмп

САЩ не могат да се справят в Афганистан без Русия - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ едва ли се справят с терористите в Афганистан без подкрепата на Русия и нейните съюзници в Централна Азия. Това заяви заместник – началника на Международния комитет към Съвета на Федерацията Владимир Джабаров, цитиран от РИА Новости.

„САЩ изобщо не контролират нещата в Афганистан, а защитават собствените си гарнизони в страната.

Без подкрепата на Русия и нейните най-близки съюзници в Централна Азия, Тръмп едва ли ще постигне нещо в Афганистан. Бойците на ДАЕЩ могат да се обърнат към Афганистан, след като бъдат изтласкани от Сирия и Ирак, като ние трябва да сме подготвени за това“, заяви Джабаров.

\По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че разширява правомощията на американските военни за борба с терористите в Афганистан, като повече няма да отчита броя на бойците изпращани на специални мисии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    5 26 Отговор
    Смях в залата,ко ша праят краварите без Русия,незнам.
  • 2 onq s konq

    12 32 Отговор
    Пословично руско самочувствие характерно за алкохолици,изживяващи нетърпимо силна ПОСТ-МЪКА ОТ ЗАГУБАТА БЕЗ БОЙ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА и НЕПРЕКЪСНАТО ЗАТРЪШВАЩИТЕ СЕ ВРАТИ ЗА КОНТАКТИ ПОД НОСА ИМ.Ееех...не е лесно да си въоръжен до зъби фактор СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ И В ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ :)

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Барчо

    25 8 Отговор
    Ако не знаете, ИД и ислямистите вече са там. Прескачат на тумби и ще ползват Афганистан като тренировъчна база за джихадистите. Тепърва ще са голям проблем и американците ще има да патят от отрочето си.
  • 4 Дядя Вова

    26 9 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Аре дръж си коня за чепа, и не се занимавай с наша Раша.
  • 5 Kcaniba

    18 10 Отговор
    Аууу
    Ко стаа са!??
    Родната соросня страдаааа
  • 6 Ловеца на поршета

    16 12 Отговор
    Те щото руснаците така се справиха в Афганистан, че още им държи влага!
  • 7 go Donald go

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Отново си неадекватен
  • 8 BILL

    7 13 Отговор
    Россия опять фалира
  • 9 режисьора

    8 2 Отговор
    Филма се посвещава на храбрия народ на Авганистан
  • 10 стоян георгиев

    6 12 Отговор
    те руснаците така се справиха във афганистан че след 10 години там фалираха тотално.тръмп прецака поредното си предизборно обещание,а нато в афганистан ще остане колкото е нужно,тва не на товарва кои знае колко алианса.
  • 11 АЙДУКРАТ

    14 6 Отговор
    ТО ПА КРАВАРИТЕ МНОГО СЕ ОПРАВИХА!!! ИЗПАДНАХА В КРЪГОВА ОТБРАНА И СЕГА ТРЪМП ИМ ИЗПРАЩА ОЩЕ 4000 ПОДВИЖНИ МИШЕНИ!
  • 12 mercyful fate

    5 10 Отговор
    Бояришник на промоция ли са пуснали ,що ли ?
  • 13 konq s onq

    11 4 Отговор
    Преди години,когато руснаците бяха в Афганистан,САЩ доставяха оръжие на талибаните.Сега говедата какво очакват -Русия да им праща шок. бомбони ли?Естествено че и те ще си пласират оръжието
  • 14 наблюдател

    16 2 Отговор
    Голяма мазаница направиха в Афганистан.До тук жертвите на коалицията са над 3500 загубите на самолети са поне 35 а на вертолети повече от 100.Резултатът е почти никакъв.Изостанала циганска държава генератор на наркотици и ислямизъм.
    Голяма част от проблемите идват от Пакистан.Някога за да пречат на руснаците американците финансираха терористи заедно със Саудитска Арбия и ги базираха в Пакистан.Сега същите терористи се обърнаха срещу САЩ и прииждат редовно да правят мизерии в Афганистан.Жалко за младите хора загинали в тия пущинаци заради някакви малоумни маймуняци живеещи някъде в 9 ти век още.
    Наистина трябват обединени усилия на цивилизованите държави по света които да спрат кранчето на ислямизма.На арабите веднъж за винаги трябва да се покаже че салафизма и други радикални течения нямат място в новото време.
    Трябват нови обединени доктрини за унищожаване на радикалния ислям със всички средства.Религията и политиката не трябва да се смесват.

    Коментиран от #15

  • 15 Azazel

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Като цяло си прав, но идеите за справянето с радикалния ислям мисля, че не трябва да идват от нас (християнските държави - независимо дали става дума за САЩ, ЕС или Русия), тъй като ислямистите приемат това като лична борба на живот и смърт, а от мюсюлманските държави. Те трябва да се справят с разпространението на радикалния ислям, тъй като самите те страдат дори повече от него, а САЩ, ЕС и Русия трябва просто да им окажат цялата необходима негласна подкрепа (разузнаване, психологически операции, обучение, финанси, оръжия, дронове и т.н., но никакви преки военни действия).

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Azazel":

    няма как в афганистан да мине без нато.ако се изтегли нато там пак ще стане бяло поле в световната карта и огромен терористичен лагер.мюсулманите от региона имат глобални проблеми в своите страни за да се намесят в ситуацията.в афганистан трябва да се стои деситилетия да не кажа повече ,там тва е проблема че никога не са ги колониализирали заради тотална липса на интерес .преди идването на руснаците 60 те години там бе съзададена система и работата вървеше много добре ,но после всичко се обърка и реално в афганистан от 40 години воината не е спирала.поколения са живяли и живеят само и единствено от нея.та трябва да се създаде модел и да се налага ,макар че ще има трудности,другото е демагогия.
  • 17 А.М.В.

    1 0 Отговор
    Как ще се справи САЩ като те въоръжават талибаните, Ал Кайда и Ислямска държава?
  • 18 simonm

    0 1 Отговор
    Правилно Кой не знае повтаря Бате Путин един КГБ ец изеде кютека,сега и ти серсемино ,го търсиш
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания