Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Август, 2017 00:45 2 968 16

Порошенко: Украйна премина точката на връщане

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • връщане

Той очаква визи от ЕС

Порошенко: Украйна премина точката на връщане - 1
Снимка: БТА/AP

Украинският президент Петро Порошенко в хода на телемост от Харковска област заяви, че страната е преминала „точката, от която може да има връщане назад“. Това предаде „112 Украйна“, цитирани от Блиц.

„Руснаците няма да получават американски визи, а пред нас се отваря безвизовото пътуване в ЕС. Това вече е Рубикон, точката, от която няма връщане назад“, заяви украинският лидер. Порошенко отбеляза, че това означава за „Украйна“, „че тя повече никога няма да се върне в СССР и Руската империя“.

По-късно украинският президент публикува съкратен вариант на изявлението си в Туитър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    11 37 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Порошенко отбеляза, че това означава за „Украйна“...“ Пак ви правя забележка- УКРАЙНА Е СУВЕРЕННА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, ПРИЗНАТА КАТО НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ОТ НАД 170 ДЪРЖАВИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ Р. БЪЛГАРИЯ И ОТ РУСИЯ! За това НЯМАТЕ ЮРИДИЧЕСКОТО ПРАВО да изписвате названието на ДЪРЖАВАТА Украйна в кавички! Това не е някакво терористично образувание, като идил, чието име пък изписвате БЕЗ кавички! Грешките ви не са маловажни- с тези кавички вие на практика оспорвате украинският държавен и народен суверенитет, а това вече е недопустимо! Защо не изписвате името на държавата русия като “Русия“, а? Не ви е срам! И за това получавате пари- за да внушавате УМИШЛЕНО нарушаване на международното право! Да- знам, че след 5 минути ще ми изтриете коментара, но пък аз държа ВИЕ да го прочетете, преди да го изтриете!

    Коментиран от #3

  • 2 no name no face no number

    33 9 Отговор
    И това, ако е повод за национална гордост здраве му кажи.

    Коментиран от #8

  • 3 Деси пак ли с Диди се правите на Стоян

    29 8 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Стояне, земи се наспи и после наливай акъл кое е "право", вие в Украйна си имате цял "Правый сектор" и заради тях хората ги е страх да направят десен завой! Питай си супервайзъра, какво трябва да отговориш - ади давай ще се направя все едно не съм видял ))

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 империя на злото

    11 30 Отговор
    Колко добра е тая Русия щом всички които някога са имали нещо с нея се радват, че вече е свършило и връщане назад няма. И кои са й приятелите - Асад и компания. А тези, които й се "усмихват" го правят от страх, а не от любов, за да не влязат в украинския или грузинския сценарии. Някои лицемерничат, заради природните ресурси. Самите руснаци (които могат) се изнесоха от там, а към тях никой не пътува. Това е Империята на злото!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Kcaniba

    23 7 Отговор

    До коментар #5 от "империя на злото":

    Какво му е на Асад не ми е ясно...
    Е да, по ТиВито, твърдят, че Пртнцес Даяна е убита от фотоапарат, джаст шат, т$й да се каже)))
    Та Асад е лош диктатор, а кралицата - прекрасният правител!!!
    Династия от ангели!!!
    Да ви пикам и на ценостите двулични!!!
    А Параша - той унищожава Украина.
    От 50 милиона, насление когато бяха с лошите руснаци, днес имат-нямат 30 милиона население...

    Коментиран от #9

  • 7 Фриман

    23 5 Отговор

    До коментар #5 от "империя на злото":

    Сценарист на живота ти е 0мерика! Всички хора са си живяли дружно и украинци и казахите и останали по време на СССР, трудности коите имаха ги обедениха. Освен Русия след колапса на СССР не остана локомотив и съответно абсолютно е нормално най-голямата страна да следи какво се случва в региона. А що се отнася до Порошенко, тоя глупак не може да скрие идеята на пари, която движи,той е бизнесмен бонбонджия, за него му е важно да има пазар, отколкото мир.
  • 8 жщг

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    И защо да не е ???
  • 9 Пеньо

    5 16 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Всички безродници имате една и съща стратегия спусната във вид на опорни точки! Оправдавате касапи, като Садам с израза: "има и други". Важното обаче е, че дребният орк НЯМА други приятели, освен ислямски касапи. Ако нещо бъркам изброй приятелите му. Лесно е, малко са!

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 юрист

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "Деси пак ли с Диди се правите на Стоян":

    Не се казвам Стоян, жена съм и съм български адвокат. Поради тази причина точно АЗ имам законното право да кажа кое е законно и кое- не от юридическа гледна точка, защото Закон за адвокатурата Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
    1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;
    Мой коментар № 1 отразява юридически вярното правно становище по въпроса.

    Коментиран от #16

  • 12 Бате любо

    5 5 Отговор
    У мойто стадо овцете са по умни.Знаят след кого да вървят.Българите и урките са от един дол дренки.
  • 13 Бате любо

    3 6 Отговор
    У мойто стадо овцете са по умни.Знаят след кого да вървят.Българите и урките са от един дол дренки.
  • 14 смотан путин

    4 12 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    Е то това са само руски тролчета /платени/!

    Те се активизират само по такива теми ;Украйна ,САЩ, Плевнелиев .... да си видял някой да е написал нещо като например ремонта на "орлов мост" ... такива неща който ни вълнуват нас Българите??? Няма такова нещо ,няма и да има ! Те си иман Путин и се занимават с това да му правят вятър се едно се движи много бързо когато той стои на място!!!

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "смотан путин":

    Абе не знам доколко си прав, ама определено няма да видиш и дежурните русофоби - НПО драскачи с претенции за националисти в темите пряко касаещи националните проблеми: примерно циганската престъпност, нали ;) Що така?
  • 16 999

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Ами кажи тогава като си юрист законно ли е да няма нито един знаков престъпник от рода на Брендо и ли политик осъден в нашата държава. Затова не са ли виновни така наречените юристи, и имали по корумпирано племе от вас? Ако трябва да играе ножа трябва да се почне от вас.
Новини по държави: