1 181 7

В Гърция залагат на палатки и къмпинг 

Свободното къмпингуване се появи масово, след като депутати от СИРИЗА поискаха да бъде легализирана тази форма на почивка

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Кризата удари и лятната почивка на гърците, като ги принуди свободно да къмпингуват. Плажове по крайбрежната ивица на страната се напълниха с палатки, съобщава в. "Прото тема" и допълва, че свободно къмпингуващите са нараснали неколкократно.

Това се случва в момент, когато на тузарския остров Миконос вили се наемат за по 6 000 евро на вечер, а на други места напливът на чужди туристи е толкова голям, че няма свободни стаи, отбелязва изданието.

Свободното къмпингуване се появи масово, след като през април депутати от управляващата партия СИРИЗА поискаха да бъде легализирана тази форма на почивка, която в Гърция е забранена.

Съгласно местните закони къмпингуването е разрешено само на утвърдените и регистрирани за целта места. При нарушение на забраната санкциите могат да бъдат предупреждение, глоба от 150 евро и лишаване от свобода за срок от три месеца. Решението каква да бъде санкцията се взема от местните власти.

Мотивите на въпросните депутати тогава бяха, че къмпингуващите са от полза за икономиката и дребния бизнес.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дерменнджиев (гост)
  Отговор
  1 08:38  24.08.17
  Е къде акат и пикат ? ще го превърнат като у нас през соца , зад палатките бунища
 • гост (гост)
  Отговор
  2 09:25  24.08.17
  Палатки да няма, хотели да няма, градове да няма, нищо да няма. Имам чувството, че на някои хора мечтата им е да тичат голи и да служат за храна на по-едрите хищници.
 • mediator37 (гост)
  Отговор
  3 15:37  24.08.17
  Защо за гърците терминът е с положителен нюанс "свободно къмпингуващи", а Ангелкова измисли за българите обидното "диво къмпингуващи" ?
 • mediator37 (гост)
  Отговор
  4 15:40  24.08.17
  Вече мнооого важна темата с фекалиите и боклуците на къмпингуващите. Идете на Корал има три еко-тоалетни и контейнери. Елементарно е, в цял свят правителствата, които милеят за народа си се грижат така, а не като Ангелкова, която мрази обикновения и бедния българин и иска да направи от къмпингуващите престъпници, като напише идиотска наредба.

  Коментиран от #5

 • НЕразбирач (гост)
  Отговор
  5 23:19  24.08.17

  До коментар #4 от "mediator37":

  Ало, медиаторчето, АЗ съм отлично запознат с ВСИЧКО около Корал и затова ми е ясно, че само празнословиш, но дргугите читатели могат да ти се доверят случайно, така че - айде по-коректно!
  "Екоактивистче зелено" си, нали? От ония дето обичат да ползват чужди имоти "ей така", да се изхождат между боровете, а след тях вестници, хартия, мокри кърпички и превръзки - които иначе казвате, че хвърляте в кошове, но не се усещате, че сами се издавате, когато кажете "организираме оборки", което ще рече, че ЯВНО отпадъците са "ръсени наред"... Не става така! Мизерници!
  Съвсем друга тема е, че тъпата държава е крайно време да дефинира законово какво по дяволите е "къмпинг", при какви условия и къде може да се случва и т.н., щото засега това липсва! А АЗ съм ЗА този начин на почивка! Кеф ти бунгало, кеф ти кемпер, кеф ти каравана...

  Коментиран от #6

 • mediator37 (гост)
  Отговор
  6 08:48  25.08.17

  До коментар #5 от "НЕразбирач":

  Корал си го виждал само на снимка. Иначе злобата ти е голяма.
  От Лозенец се връщам, където бях на квартира на ул."Лилия" - пресечка на главната и съм обходил и обиколил с раницата за 6 дни над 20 малки и големи плажа на север и на юг от Лозенец. Когато гърмяха мината на Корал бях по плажовете на нос Верготи, последният се нарича "Малък оазис-4" концесиониран.
 • Видякис (гост)
  Отговор
  7 15:48  27.08.17
  Eйй има места по света където политиците са от майка раждани и по крайбрежната ивица има хигиенни къщички - тоалетни , бани - модерни , перфектно поддържани от общината и напълно безплатни.

Напиши коментар:


Публикувай