Last news in Fakti

23 Август, 2017 19:50 1 891 9

Меркел: Изолационистки САЩ никога няма да са велики 

  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • германия-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Доналд Тръмп трябва да проявява дължимото уважение като президент на САЩ, заяви канцлерът

Меркел: Изолационистки САЩ никога няма да са велики  - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ако САЩ следват изолационистка политика, те никога няма да бъдат велики, предаде DPA.

В реч на конференция, организирана от германския бизнес ежедневник "Ханделсблат", Меркел заяви, че "една Америка, която не я е грижа за нищо в света освен самата себе си, никога няма да е голяма или велика Америка".

Това нейно изказване бе коментар на предизборния лозунг на президента на САЩ Доналд Тръмп "Да направим Америка отново велика", който и сега се използва често от стопанинът на Белия дом и екипа му.

Меркел се бори за четвърти мандат като канцлер на изборите на 24 септември. Главният й съперник - лидерът на социалдемократите Мартин Шулц - критикува Тръмп в опит да подобри позициите на партията си в проучванията на избирателните нагласи, отбелязва DPА.

Меркел: Изолационистки САЩ никога няма да са велики 

Меркел заяви, че мерките за оказване на дипломатически натиск на Северна Корея още не са изчерпани, предаде ТАСС.

"Не виждам военно решение за КНДР, смятам, че то е неправилно и съм убедена, че дипломатическите мерки не са използвани в пълна степен", обяви канцлерът.

Меркел заяви още, че към Доналд Тръмп трябва да се проявява дължимото уважение като президент на САЩ, макар и тя да има разногласия с него по редица политически въпроси, предаде Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    19 6 Отговор
    САЩ отдавна не са велики...В последните години се видя че вече са въздух под налягане..
  • 2 no name no face no number

    19 6 Отговор
    Пожелавам успех на Шулц единствената малка надежда за промяна. Че Меркел с тази партер поза пред Сащ само се излага.
  • 3 Kcaniba

    4 17 Отговор
    Меркел ще спечели със сигурност!Доказан лидер в ЕС!
  • 4 Диди

    1 17 Отговор
    Мартин Шулц няма шанс пред нея.Тя ще спечели.Някои диктатори няма да са доволни от това.

    Коментиран от #7

  • 5 Карли

    11 3 Отговор
    НЕ САМО МЕРКЕЛ, НЕ САМО ГЕРМАНИЯ ОТ 1945 ГОД , А И ЦЯЛА ЕВРОПА СА В ПАРТЕР СТОЙКА.
    ЗА ТОВА КИТАЙ , РУСИЯ , ЛИБИЯ ПРЕДИ , ИРАН, ВЕНЕЦУЕЛА И ПРОЧЕЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЛАТ.АМЕРИКА СА ЗЛОТО СПОРЕД САЩ И СЛУГИТЕ ИМ.
  • 6 А.Х

    2 1 Отговор
    Следващия райх няма да се бори сам,а цяла Европа латинска и средна Америка черна Африка Япония, Корея идр срещу Сащ,Русия,,Арабския свят, Заблудената Англия насила брекзитирана
  • 7 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Меркел има много натрупани негативи в годините. Много повече отколкото позитивите последните месеци. Резултатите от тези негативи вече са осезаеми за немците, а като добавиш избирателите с турско съзнание, не бих бил толкова сигурен в безапелационната й победа. Ще видим!
    А някой други диктатори няма да са доволни и ако падне. ;)

    Коментиран от #8

  • 8 Диди

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Бъди сигурен,че тя ще спечели.Естествено знаем кое не се одобрява от политиката й.Мартин Шулц няма да успее да събере толкова гласове,за да спечели.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    И защо си мислиш, че тенденцията в поведението на Меркел от последните месеци не е просто предизборно обусловено? Тоест измамно поведение на национална отговорност, прикриващо слугинажа й от предните два и кусур мандата? Дали ще успее да заблуди германците? Аналогично е положението и в България. Мислиш ли, че когато Бойко пак отиде на избори ще ги спечели за пореден, четвърти път? Нека видим.
    Определено обаче и България, и Европа имат нужда от генерална промяна, която е невъзможно да се направи с козметичните напъни на политици десетилетия ръководили, доказали "компетенциите" си и в голяма степен обвързани с обещания към дадени среди и не само.
Новини по държави: