790 4

Русия и Ватиканът гледат в една посока (СНИМКИ)

Путин и кардинал Паролин обсъдиха идеята за посещение на папа Франциск в Русия

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Двустранните отношения се намират на много високо равнище. Това заяви държавният секретар на Ватикана - кардинал Пиетро Паролин на среща с руския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Пратеникът на папата е на посещение във федерацията като част от започналия диалог между Ватикана и Руската православна църква. Паролин се срещна с Путин в южния град Сочи след разговори с патриарх Кирил и първия дипломат на Москва - Сергей Лавров.

Домакинът Путин заяви, че приветства започналия диалог между Ватикана и Руската православна църква, съобщи ТАСС. На срещата с кардинал Паролин стопанинът на Кремъл каза, че "общочовешките и хуманитарните ценности" създават основата на връзките между Москва и Светия престол, както и между двете църкви.

Путин благодари от името на сънародниците си за жеста на Светия престол да изпрати това лято в Русия мощи на Свети Николай. Той изрази задоволство по повод уредената в Москва изложба на картини от Ватиканския музей и обеща догодина във Ватикана да има изложба с руско изкуство.

Основна тема на разговора беше и широко обсъжданата идея за посещение на папа Франциск в Русия. Държавният секретар на Ватикана изрази положително отношение по темата, но заяви, че предстои доста работа преди това да се случи, предаде Reuters. Кардинал Паролин не посочи и конкретна дата за такова посещение.

Пратеникът на папата заяви още, че е използвал разговорите си в Русия, за да повдигне въпроса и за определени трудности за Католическата църква в страната. По думите му между Москва и Ватикана има разногласия за съдбата на християните в определени части на света.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:45  24.08.17
  Ватиканът на среща с Антихриста!
 • Путин Хуйло
  Отговор
  2 16:08  24.08.17
  Да му беше забил кол в сърцето !
 • станчо
  Отговор
  3 22:33  24.08.17
  нека християните да се обединяваме по сички краища на света че ни чакат тежки времена. исл.ма тъпче всичко по пътя си ора
 • незнайко
  Отговор
  4 17:15  26.08.17
  Какво е това "ватиканът" ? Такава държава няма !

Напиши коментар:


Публикувай