25 Август, 2017 08:44 1 835 9

Пропастта между Пакистан и САЩ се разширява

  • пакистан-
  • сащ-
  • пропаст-
  • афганистан-
  • талибани-
  • тръмп

САЩ обвиниха Пакистан, че подкрепя терористи

Пропастта между Пакистан и САЩ се разширява - 1
Снимка: Shutterstock

Дипломатическата пропаст между Пакистан и Съединените американски щати се разширява с всеки изминал ден. Доналд Тръмп обвини Исламабад в подкрепа на терористи – нещо, което пакистанците категорично отричат.

Наскоро от Вашингтон заявиха, че няма да изтеглят своите въоръжени сили от Афганистан и борбата срещу талибаните ще продължи. Американците смятат обаче, че Пакистан играе двойна игра.

Тръмп втвърди тона, предупреждавайки Пакистан за тежки последици, ако не предприеме незабавни действия срещу терористичните елементи по границата си с Афганистан.

В отговор председателят на пакистанския Сенат Раза Рабани поиска отмяна на предстоящото поселението на пакистанския външен министър във Вашингтон в знак на протест. „Разочароващо е, че САЩ игнорират огромните жертви, които правим в борбата срещу тероризма“, посочиха от външното ведомство.

Появи се и информация, че американските въоръжени сили обмислят ограничаване на помощта – военна и финансова – към пакистанците, ако продължат да подкрепят талибаните, срещу които се сражават афганистанските въоръжени сили.

Междувременно китайската дипломация призова Вашингтон да уважава суверенитета на Пакистан и важната роля на Исламабад в битката срещу терористите.

Пакистан е един от ключовите военни фактори в региона. Страната, заедно с Турция и Катар, работят заедно върху оръжейния си капацитет, включително и за ядрено оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    6 0 Отговор
    Какъв е този танк на снимката, който мяза почти 1:1 на германския Тигър от ВСВ, ама Тигърът е с два реда опорни ролки и по-широки вериги.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Танкът е немски модел Майбах

    Коментиран от #7

  • 3 Чист евреин

    17 2 Отговор
    Пакистан имат ядрено оръжие, американците им се ежат
    С. Корея имат ядрено оръжие, американците им се ежат
    Иран имат (може би) ядрено оръжие, американците им се ежат
    Русия имат ядрено оръжие, американците им се ежат
    Израел имат ядрено оръжие, американците НЕ им се ежат
    Нещо много започна да смърди тая работа. Ама хората не
    са прости вече, техните лъжи вече не вървят
  • 4 Д-р Фройд

    11 3 Отговор
    Тоя почна да ползва трибуна на Белия Дом за да си изказва собствените вижданя Туитър вече не му е достатъчен.
  • 5 МАТРОСОВ

    13 2 Отговор
    ТРАМПИ НЕЩО ИКУКУКУКУРИГВА МАЙ, САМО ГАФОВЕ ГАФОВЕ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ УЧИ НА ДИПЛОМАЦИЯ И УВАЖЕНИЕ. ПАКИСТАН Е С ТУРЦИЯ И С РУСИЯ ПЛЮС КАТАР. А РУСИЯ Е ГАРАНТ ЗА ТВЪРДОСТ СРЕЩУ хамерите.
  • 6 onq s konq

    4 16 Отговор
    Четете тука,ама само написаното с големи букви и незабавно след това ЗАПОЧВАТЕ ДА ЛАЕТЕ С РУСКИ АКЦЕНТ!И не се научихте че банките ви лъжат точно с написаното с малките буквички като теглите заем...А тук ясно и точно е написано:"Американските военни сили обмислят ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПОМОЩТА -ВОЕННА И ФИНАНСОВА КЪМ ПАКИСТАН"!И пак да повторим:не става дума за турска,руска или иранска помощ-ГОВОРИМ ЗА АМЕРИКАНСКА.А да сте чували че който плаща,той поръчва музиката?От къде ли пък ще чуете като не си миете ушите...
  • 7 mediator37

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Благодаря!
  • 8 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    едно е ясно че от тръмп политик не става.тва не ти е рекламата на дъвки бе убавец!днес са лоши утре хубави после пак лоши и т.н. тръмп е пълен ненормалник!!!!!
  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Какъв Тигър, това е Панцер 4-ка!
    https://ru.wikipedia.org/wiki/PzKpfw_IV