Last news in Fakti

25 Август, 2017 14:17 2 094 10

Анкара: Всяка американска подкрепа за кюрдите ще значи проблем

  • турция-
  • кюрди-
  • референдум-
  • бинали йълдъръм-
  • русия-
  • сащ-
  • с-400

Анкара и Москва са постигнали споразумение за доставяне на противоракетна система С-400 от Русия

Анкара: Всяка американска подкрепа за кюрдите ще значи проблем - 1
Снимки: БТА/АР

Всяка допълнителна подкрепа, предоставена от САЩ за бойците от кюрдските Сили за защита на народа в Сирия, ще причини проблеми на Анкара, каза турският министър-председател, цитиран от Reuters.

Бинали Йълдъръм каза още, че Турция работи в сътрудничество с Русия и Иран в Сирия и няма причина Вашингтон и Анкара да бъдат на противоположни страни.

"Говорим за две натовски нации, не би трябвало да има причина за проблеми. Разбира се, ако те проявят позиция различна от тази, за която са ни казали по въпроса със Силите за защита на народа, това би било проблем", посочи Йълдъръм.

Анкара: Всяка американска подкрепа за кюрдите ще значи проблем

Турският премиер каза, че Анкара и Москва са постигнали споразумение за доставяне на противоракетна система С-400 от Русия. По думите му окончателното решение ще бъде взето от изпълнителната комисия на отбранителната индустрия в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 8 Отговор
    Турция "работи" с двата най-върли врага на Щатите-ИРАН И РУСИЯ, И ..."НЯМА ПРИЧИНА ВАШИНГТОН И АНКАРА ДА СА НА ПРОТИВОПОЛОЖНИ СТРАНИ?!"Е ако знаех турски щях да му кажа на Ердо "некои приказки",ама на български не става щото няма ме разбере!

    Коментиран от #3

  • 2 James

    4 7 Отговор
    Взеха има Турция а получиха Монтинегро и Бълхаристан:)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стига права и свободи,има и задължения!!

    10 6 Отговор
    Пътя по който върви Ердоганчо, е път по който са минали и други изчезнали държави....Остана му един приятел,който винаги е бил най големият му кошмар....

    Коментиран от #6

  • 5 georgi

    9 6 Отговор
    Кюрдистан ще е хубава държава скоро.
  • 6 Хасан

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    Не мога да разбера..има българи които милеят за Русия,има българи които умират за Сащ,има българи които дават клетва за вярност към Германия,има българи които обичат Франция.....е защо турци да не почитат съюзническа и приятелска Турция?!
  • 7 Барчо

    7 1 Отговор
    Виж кво готино се получава. Твой съюзник въоръжава твой противник. Това не знам дали е член пет или шест или не знам си кой, ма ни ми звучи като съюзнически член.
  • 8 Юлиан

    5 0 Отговор
    до onq s konya Абе тва ча Русия и Иран са противници на сащ не означава че автоматично и на Турция ще стане противник на тези две държави а пък йпг са врагове а сащ ги въорэжава кво ще кажеш на това
  • 9 Мнение визия

    2 1 Отговор
    Вижте , това ми харесва у Ердо, гони си интереса. По добре с Русия и Иран да се погажда въвжвсичко от колкото с Трампи . Не е лошо да се откаже и от NATO. Тези трите държави са главният фактор за стабилност в района. Допускането на Америте в района е опасно, това означава конфликтът да продължи още дълги години. Америте са заради петрола в района , пласират си оръжието на кюрдите срещу петрол и дреми им за световния мир и ислямска държава. Няма как да се създаде кюрдска държава . Кюрди има в доста държави там , и много бързо ще потушат мераците им.

    Коментиран от #10

  • 10 Наско

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение визия":

    Ирак и Сирия са първото място където ще си направят държава и никой не може да им каже нищо.Само САЩ трябва да кажат че защитават автономията им както стана в Косово.Нито Ирак нито Сирия могат да се пънат защото си имат достатъчно други проблеми,а кюрдската армия е достатъчно силна.
    Формално Турция не може да каже нищо защото на нейна територия нищо не е станало.Ако тръгне да влиза в Ирак и Сирия
    ще се срещне с добре въоръжен и обучен противник и ще се окаже в капан подобен на Афганистан.
Новини по държави: