25 Август, 2017 17:36 810 2

Скопие и Белград отново са приятели

  • зоран заев-
  • александър вучич-
  • скопие-
  • посолство-
  • македония

Сръбското посолство в Скопие поднови консулската си дейност след кратка дипломатическа криза

Скопие и Белград отново са приятели - 1

Персоналът на сръбското посолство в Македония се завърна в Скопие след кратка дипломатическа криза между двете страни, предаде АР.

Посолството потвърди, че подновява от днес консулската си дейност. Сръбското външно министерство съобщи, че посланикът трябва да се върне в Скопие на 31 август.

Сърбия изтегли за консултации целия персонал на посолството миналата неделя, като обвини Македония в "разузнавателни действия против органите и институциите на Сърбия". Македония отхвърли обвиненията и заяви, че не е шпионирала и не е планирала да шпионира Сърбия.

Двете страни се отчуждиха, след като новото ляво правителство на Македония замени старата консервативна администрация, смятана за по-близка до Белград.

Дипломатическата криза бе преодоляна, след като сръбският президент Александър Вучич и македонският премиер Зоран Заев се споразумяха да работят заедно за подобряване на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компира

    1 1 Отговор
    Браво
  • 2 Сръбски агенти

    2 0 Отговор
    В Македония винаги са били сръбски агенти !!! Как ще се скарат за една служба работят !!!
Новини по държави: